Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis events hele dagen: Her bliver Kvindernes Internationale Kampdag markeret i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: KØN
Foto: KØN

Kvindernes Internationale Kampdag venter i morgen – tirsdag d. 8 marts – hvor dagen bliver markeret i stor stil hos museet KØN og rundt om i Aarhus.

Hos museet vil der være gratis entré hele dagen, og det samme vil være tilfældet til et væld af arrangementer i hele Aarhus, som alle er velkomne til at tage del i.

Glæd dig til foredrag, workshops, udstillinger og underholdning under temaet Revolution, inden kampdagen kulminerer én stor fælles ligestillingsdemonstration tirsdag aften.

Hele dagen har du mulighed for at kigge forbi museets værksted, hvor du kan lave dit eget aktivistiske badge, ligesom der er skilteworkshop om formiddagen, hvor du kan lave dit eget protestskilt til aftenens demonstration.

Museet KØN og dets café er åben fra kl. 10 til 21 tirsdag. Herunder kan du se et udpluk af kampdagens events, som finder sted på museet og rundt om i byen.

Udvalgte events på kampdagen:

Kl. 10-12: SKILTEWORKSHOP HOS KØN: Lav dit eget protestskilt til aftenens demonstration.

Kl. 13-15: AKTIVIST-PARADE HOS KØN: Mød aktivister i Aarhus og hør om deres arbejde.

KL 14-16: FÆLLES ØNSKER FOR EN FEMINISTISK REVOLUTION HOS KØN: Workshop, hvor man kan tage del i et collage-værk om 8. marts, feminisme og revolution.

Kl. 16:30-17:45: 8. KVINDEOPRØR PÅ BISPETORVET: ”8. marts – Kvindeoprør” holder demonstration for ligeløn og bedre forhold for ansatte i den offentlige sektor – for patienter, brugere og vores børn. Læs mere her.

Kl. 17-18: POLITISK DEBAT – ÅRET, DER ER GÅET (på KØN): En række kvindelige politikere debatterer året, der er gået – om #metoo revolutionen, samtykkeloven, øremærket barsel m.m.

Kl. 18-19: EQUALITY MARCH – LUK GABET: Årets Equality March handler om alle de gab, der er i ligestillingen på tværs af køn, seksualitet, race, etnicitet, krop, abilitet og social baggrund. Læs mere her.

KL 19-20: SUPPE, MUSIK OG TALER HOS CAFÉ MELLEMFOLK: Få aftensmad og hør om omsorgsarbejde og lavtløn med Mellemfolkeligt Samvirke og KvindePolitisk Forum.

Du kan se hele programmet for Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus her på museet KØNs hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også