Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aldrig set før i Kapsejladsen: Her er bookmakerens overraskende bud på vinder

Af Freja Dumont
Foto: Facebooksiden 'Kapsejladsen - Kampen om Det Gyldne Bækken'
Foto: Facebooksiden 'Kapsejladsen - Kampen om Det Gyldne Bækken'

OBS! Oddset er blevet ændret, siden artiklen blev skrevet. Du kan se alle odds på årets Kapsejlads her.

I morgen, fredag, går det igen løs, når 12 studenterforeninger traditionen tro skal kæmpe om Det Gyldne Bækken til den traditionsrige Kapsejlads i Universitetsparken i Aarhus.

Det forventes at parken i morgen bliver fyldt med mere end 30.000 glade og festlige studerende. Men hvad der til gengæld ikke er blevet forventet af særlig mange er bookmakerens bud på årets vinder.

Ville være første gang nogensinde

Historisk set er Kapsejladsen blevet domineret af de tre foreninger fra hhv. medicin, økonomi og psykologi, der samlet har vundet 20 ud af de 22 kapsejladser siden år 2000.

Men det kan altså ændre sig i år, hvis du spørger Bet25. De har nemlig ingeniørerne (FUT) som favoritter til at løbe med det eftertragtede trofæ til odds 1.54, hvilket vil være første gang nogensinde.

“Spillerne har stor tiltro til, at ingeniørerne kommer til at sejle hurtigst over søen til Kapsejladsen.

Vi åbnede faktisk i odds 35 på dem som vindere, men siden da har vi fået så mange indskud på ingeniørerne, at vi løbende har måttet nedjustere oddset på dem, så de nu er endt som favoritter”, siger Rasmus Breiner, oddssætter hos Bet25.

Medicin er bookmakernes næststørste favorit

Medicin, der har vundet Kapsejladsen flest gange med 13 sejre, er bookmakerens næststørste favorit til odds 2.4, mens sidste års vindere fra psykologi giver odds 6.20 til at genvinde Det Gyldne Bækken.

“Medicin startede med at være vores favorit efterfulgt af psykologi, og det skyldtes i høj grad de to foreningers historiske resultater.

Ud fra de mange indskud på ingeniørerne lader det dog til, at nogle har kendskab til, at de ser stærke ud i år og kommer til at vinde,” siger Rasmus Breiner.

Der er lagt i kakkelovnen til en vild dag

Der er tradition for, at rigtig mange studerende allerede tidligt om morgenen indtager parken for at få de bedste pladser og dermed mulighed for at se kampen om det gyldne bækken fra nærmeste hold.

Derfor holder flere supermarkeder også helt ekstraordinært åbent hele natten til fredag med skarpe tilbud på bl.a. øl, tæpper og festivalsstole.

Dagens officielle program starter kl. 13 med taler fra borgmester Jacob Bundsgaard og rektor Brian Bech Nielsen, inden årets værter Melvin Kakooza og Martin Johannes Larsen tager over.

Så overvej at sætte vækkeuret, husk proviant og godt humør, og så ses vi ellers til et brag af en Kapsejlads – den første i flere år.

Del artikel

Andre læser også