Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den ultimative guide: Her er Aarhus’ bedste restauranter

Af Redaktionen

At være ude at spise må gerne være en oplevelse for alle sanser. Nye smage, spændende sammensætninger, velvalgte vine og smukke omgivelser danner rammerne for en mindeværdig aften.

Aarhus er fyldt med lækre restauranter, som i den grad er et besøg værd.

Vi har i denne guide samlet en oversigt over vores yndlingsrestauranter i byen, så du nemt og hurtigt kan finde lige netop det spisested, du søger.

Her er 26 anbefalelsesværdige restauranter i Aarhus:

Atelier 33 

I M.P. Bruuns Gade ligger Atelier 33 – en fransk bistro, som har formået at forene nærvær, kvalitet, håndværk og gode råvarer med hyggeligt værtskab i særklasse og veltilberedt mad med smag.

Det har både gæster og anmeldere opdaget, og restauranten opnået stor succes på kort tid, hvilket sidste år sikrede dem prisen som ‘Årets Bistro i Danmark’ kåret af De Danske Madanmeldere.

Atelier 33 har åbent til frokost og til aften og du finder alt fra fransk løgsuppe, ravioli med jomfruhummer og confiteret æggeblomme til consommé eller multe.

Hvor: M. P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter

Nögen

Banegårdspladsen 4 har i årtier huset restauranter og caféer – bl.a. legendariske Kroen i Krogen, der holdt til på adressen i store dele af 1900-tallet.

Malerier fra stedets storhedstid hænger stadig i lokalerne, hvor der i dag bliver serveret bæredygtige serveringer, i hvilke frasorterede grøntsager spiller en hovedrolle.

Nögen har siden marts 2022 gjort en dyd ud af at forvandle madspild til unikke smagsoplevelser.

Restauranten har intet fast menukort, men det er nu heller ikke nødvendigt, for i kokkenes kyndige hænder kommer selv de grimmeste grøntsager til at smage ganske guddommeligt.

Hvor: Banegårdspladsen 4, st. th., 8000 Aarhus C

Hærværk 

Restaurant Hærværk på Frederiks Allé skiller sig ud fra andre restauranter på flere måder.

Restauranten er bl.a. indehaver af det økologiske guldmærke, og så bestemmer naturen menuen, så du får en bæredygtig spiseoplevelse med omtanke.

Nok hedder restauranten Hærværk, men det er nærmest det modsatte, du finder her:

Stil, velsmagende mad, god drikke, kvalitet, elegant og enkel indretning samt professionel betjening.  

Hvor: Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter

Kolo

I Aarhus er der masser af restauranter med kød på kortet, men hvor går man hen, hvis man vil spise vegetarisk?

Et rigtig godt bud er Kolo i Guldsmedgade, hvis retter mestendels er plantebaserede og lang henad vejen kødfri.

Stedets 5-retters ’Full Flight’-menu er i hvert fald altid vegetarisk, og her bliver du bl.a. præsenteret for en ’kolobab’, der bedst kan beskrives som en virkelig flot, alternativ shawarma.

Skyl hele herligheden ned med naturvin, som hos Kolo flyder fra haner, fordi fustager er mere bæredygtige end flasker.

Hvor: Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C

Frederikshøj 

Aarhus’ eneste to-stjernede Michelinrestaurant Frederikshøj repræsenterer en evig jagt efter det sublime. En sanselig rejse i forædling og fortolkning – uden horisont.

Frederikshøj, som er ejet og drevet af stjernekokken Wassim Hallal, ligger i idylliske omgivelser omkranset af Marselisborgskoven og med udsigt ud over Aarhusbugten, og stedet tager afsæt i den enkelte årstid skaber de teknisk overlegen, men dybt personlig gastronomi, hvor råvarer og gæster behandles med samme dybe respekt.

Derfor er et bord hos Frederikshøj ikke kun en spiseoplevelse. Det er en fordybelse i lyde, farver, følelser, dufte og smage. En velkoreograferet totaloplevelse med øje for alle detaljer i krydsfeltet mellem mad, natur og utæmmet kreativitet.

Hvor: Oddervej 19, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter

Skovmøllen

Ved Giber Å syd for Aarhus ligger en gammel vandmølle, som i dag huser den hyggeligste frokostrestaurant.

Hos Skovmøllen får du klassiske danske retter, men for det meste fortolket i en nutidig ramme.

På menuen finder du dog stadig den æggekage, der er blevet serveret i restauranten siden 1946.

Stedets historie strækker sig endnu længere – nemlig helt tilbage til 1500-tallet – og det kan mærkes i lokalerne, hvor der hersker en helt særlig stemning, som bare skal opleves.

Hvor: Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Substans 

Hos Michelin-restauranten Substans giver de deres gæster en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige.

Den nyopførte restaurant finder man på øverste etage af Pakhusene på Aarhus Ø, som er indrettet med inspiration i 1960’ernes stilrene arkitektur, i enkle og naturlige materialer, der fylder en med varme og nærvær, fra det øjeblik man træder indenfor.

Stedets kokke er ikke bundet af dogmer, men er drevet af en grundlæggende respekt for lokale, årstidsbestemte råvarer og godt, solidt køkkenhåndværk.

Det samme gør sig gældende for stedets tjenere, som sætter en ære i at udvælge drikkevarer, der vækker nydelse og begejstring og akkompagnerer aftenens menu til perfektion.

Hvor: Mariane Thomsens Gade 2 F, 11.1, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter
Foto: Mefisto

Mefisto

Et af byens mest ikoniske spisesteder har gennem flere årtier befundet sig i Volden midt i Latinerkvarteret. Nok er Mefisto for nylig rykket over i en nyrenoveret bygning i Volden 20, men maden såvel som stemningen er stadig ligeså skøn, som den altid har været.

Atmosfæren er som på en fransk fortovsrestaurant, og på menuen finder du klassiske retter og et stort fokus på fisk og skaldyr.

Køkkenet er åbent fra formiddag til aften, og vi kan anbefale alt fra stedets brunch til den legendariske fiskesuppe, som stadig er på kortet til både frokost og aften.

Hvor: Volden 20, 8000 Aarhus C

Domestic 

Hos Domestic i Mejlgade, som er indehaver af en Michelinstjerne, får du en spiseoplevelse på et højt gastronomisk niveau i nærværende og hjemlige rammer.

Omdrejningspunktet i køkkenet er det lokale råvaregrundlag, og der bliver bestræbet på at bruge 100 % lokale råvarer, der kommer fra små leverandører fra nærområdet.

På trods af restaurantens store anerkendelse i form af en Michelinstjerne er der plads til alle, og aftenen tilpasses nøje ud fra den enkeltes behov. Tjenerne elsker at fortælle om stedets leverandører, tilberedninger og vine – men de fortæller altid i øjenhøjde med deres gæster.

Hvor: Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter

Thors Mølle

Gemt under trækronerne i Marselisborg Skovene ligger legendariske Thors Mølle.

Restauranten henvender sig især til større selskaber, men flere dage ugentligt kan alle og enhver kigge forbi.

Fra torsdag til og med søndag er Thors Mølle åben som frokostrestaurant, og vi kan kun anbefale et besøg i den unikke restaurant.

Menukortet bugner af lækre retter, som nydes midt inde i skoven dybe stille ro.

Hvor: Thors Møllevej 15, 8000 Aarhus C

Gastromé 

Michelinrestauranten Gastromé er resultatet af køkkenchef William Jørgensen og restaurantchef Søren Jakobsens drøm om at skabe en unik restaurant, hvor gæsten glemmer tid og sted, læner sig tilbage og nyder gastronomien samt livet omringet af mennesker med noget på hjerte.

Gastronomien på Gastromé er klassisk med dyb inspiration fra det nordiske køkken og franske traditioner tilført sæsonernes lokale råvarer fra bl.a. Gastromés eget mini-landbrug ’The Garden’.

I 2014 blev Gastromé født i Rosensgade i Aarhus, og kun fem måneder senere fik restauranten sin Michelinstjerne, som siden er blevet genvundet alle årene. I dag finder du Gastromé i de tidligere lokaler til Villa Dining i Risskov.

Hvor: Grenåvej 127, 8240 Risskov

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter
Foto: Spiseguiden Aarhus

Nordisk Spisehus

Er du på udkig efter en gourmetoplevelse midt i Aarhus, så er Nordisk Spisehus et rigtig godt bud.

Restauranten på M.P. Bruuns Gade er åben til både frokost og aften. Om dagen inviteres du ind i en moderne dansk restaurant med få, men gode retter til rimelige priser på kortet.

Om aftenen udvides horisonten, og der åbnes op for en fusion af det nordiske køkken med smagsnuancer fra hele verden. Her står valget mellem ’Den Korte’ og ’Den Lange’, og uanset hvad du går med, har du aften fyldt med smagfulde oplevelser i vente.

Hvor: M.P. Bruuns Gade 31, 8000 Aarhus C

Novel 

Restaurant Novel er et nyere skud på den aarhusianske gastronomiscene, og er søsterrestaurant til gourmetrestauranten Moment på Djursland.

Novel i SHIP-bygningen på Aarhus Ø kredser om gastronomi der er elegant, fokuseret og med et æstetisk udtryk, der er baseret på grønt fra restaurantens landbrug i kombination med fisk, skaldyr og vildt ud fra sæson og tilgængelighed.

Restaurant Novel repræsenterer en ny tilgang til bæredygtig gastronomi, og søger transparens og at efterlade et positivt klimaaftryk, hvorfor stedets arbejde er inspireret af naturen og vejledt af viden.

Hvor: Esther Aggebos Gade 24, 8000 Aarhus C

Tiende 

Restaurant Tiende ligger i de smukkeste omgivelser på 10. og 11. etage i Nicolinehus med udsigt over by, hav og skov.

Hos Tiende får du mad og vin af højeste kvalitet i hjemlige og hyggelige omgivelser helt nede på jorden.

Bag Tiende står holdet fra de populære restauranter, Ferdinand og FF, der har ligget på Åboulevarden, og som nu er lukket. Tiende er blandt byens bedste restauranter og har et af landets største vinkort. 

Du finder mere end 2700 forskellige vine hos Tiende og den tilhørende bar Den Fede Drue og stedets sommelier står altid klar til at guide dig, hvis du farer vild blandt de mange vine.

Hvor: Dagmar Petersens Gade 62, 10, 8000 Aarhus

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter
Foto: Spiseguiden Aarhus

L’Estragon

Det bliver ikke meget mere hyggeligt og intimt end hos L’Estragon.

I den lille restaurant, der ligger midt i Latinerkvarterets pulserende liv, hersker en helt særlig stemning, som skal opleves.

L’Estragon går højt op i bæredygtighed og økologi. Stedets råvarer er lokale og mestendels fra Mols, hvilket skinner igennem på menukortet.

Er du på udkig efter en hyggelig aften med smagfulde retter lavet af lokale økologiske råvarer, skal du booke bord på det her sted.

Hvor: Klostergade 6, 8000 Aarhus C

Havnær 

Du finder Havnær på kanten af Aarhus Ø med en fantastisk udsigt ud over Aarhus Bugten. 

Ambitionen her er ikke at få en Michelin-stjerne men derimod at give et godt værtsskab med højt til loftet, hvor alle kan komme og få en god gastronomisk oplevelse i fantastiske omgivelser.

Havnærs ejere har en stor forkærlighed for fisk og skaldyr, og det findes også på deres menukort side om side med andre lækkerier blandt andet dansk velfærdsokse.

Hvor: Dagmar Petersens Gade 119, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter

Keyser Social

Er du vild med asiatisk mad og på udkig efter en helaftensoplevelse, er Keyser Social uden tvivl et besøg værd.

Restauranten ligger på hjørnet af Klostertorvet lige overfor Vor Frue Kirke og gemmer på et helt særligt univers, som ikke findes lignende andre steder i byen.

Valget står mellem 10 og 13 serveringer, og når først det er taget, kan du læne dig tilbage og nyde en rejse gennem et væld af asiatiske smage.

Hvor: Frue Kirkeplads 4, 8000 Aarhus C

Ghrelin 

Ghrelin er en ambitiøs gourmetrestaurant med en central placering i Ship bygningen på Dagmar Petersens Gade på Aarhus Ø.

Her arbejder man med nærvær og godt værtskab samt udsøgt mad og vine på højt niveau, hvilket har resulteret i en MICHELIN Plate for good cooking.

Menuen udspringer af det europæiske køkken med enkle kompositioner og med de bedste råvarer, hvor madprofilen er ærlig og har en enkelthed over sig. 

Hvor: Dagmar Petersens Gade 111, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter
Foto: Spiseguiden Aarhus

Syv ni 13

Midt i Frederiksgade ligger en restaurant, som i flere år har været et hit blandt både gæster og anmeldere.

Her er stemningen afslappet, men der er kælet for detaljerne, når det kommer til de nordiskinspirerede retter, der bliver serveret rundt om ved bordene.

Konceptet er social dining, menuen er sæsonbaseret, og valget er enkelt. Du vælger enten 4 eller 7 retter med snacks, og så kan du ellers læne dig tilbage og nyde en aften fyldt med flotte og lækre serveringer

Hvor: Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C

Restaurant Et 

Hos Restaurant Et på Mindegade mødes autentisk fransk mad og vinkultur med dansk kreativitet i et smagfuldt univers.

hvor hjerterne banker for god service, kvalitet & oplevelser.

Her finder du vine fra hele Frankrig, så du er sikret den optimale smagsoplevelse til maden som bl.a. byder på østers “perle blanche”, snegle som i Bourgogne, marvpiber fra dansk kalv, klassisk fiskesuppe, foie gras terrine, ristet torskeryg “Basquaise”, confit de canard og entrecôte. 

ET er garant for mad af høj klasse og kvalitet, hvad enten man er frankofil eller ej. 

Hvor: Mindegade 8, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter

Cinco

Det lyder vildt, men midt på Klostertorvet kan du mere eller mindre komme på opdagelsesrejse i junglen langs Amazonfloden.

Sådan kan det i hvert fald føles, når man sætter sig til rette hos Cinco.

Restauranten med den unikke indretning tager udgangspunkt i nordiske råvarer, som forvandles til en autentisk latinamerikansk oplevelse.

Vælg enten 10 eller 13 serveringer og få en madoplevelse fuld af intensitet, smag og varme.

Hvor: Klostertorvet 9, 8000 Aarhus C

Miro 

Miró har ligget på samme adresse på Marstrandsgade i 30 år og er Aarhus’ ældste gourmetrestaurant.

Miró er skabt af Toni Leichtle som er blandt de absolut bedste værter, der findes i Danmark – et livsstykke, som skal opleves.

Konceptet er simpelt: Du får serveret en 5-retters menu, som du kan opgradere med mindre retter som for eksempel foie gras og caviar.

Stedets vinkælder er stor og mangfoldig med såvel klassiske som de lidt mere skæve produktioner- Miró har endda selv været med til at udvikle vine i stedets eget navn. Personalet er passionerede omkring det de laver, og begejstringen skinner igennem, så du som gæst får en uforglemmelig aften.

Hvor: Marstrandsgade 2, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter
Foto: Baggården22

Baggården22

Sæt dig i baren og nyd udsigten til de dygtige folk i køkkenet, mens du spiser.

Eller tag plads længere inde i selve restauranten, der – som navnet antyder – er udformet som en hyggelig baggård.

Baggården22 byder på delevenlige retter og hyggelig stemning. På menuen finder du alt fra fisk og skaldyr til veltillavede vegetarretter og et væld af spanske skinker.

Snyd ikke dig selv for et godt stykke Ibérico-gris, når du besøger restauranten i M. P. Bruuns Gade.

Hvor: M. P. Bruuns Gade 22b, 8000 Aarhus C

Møf 

Hos Møf laver de sæsonbestemt dansk mad med en omhyggelighed, bevidsthed og respekt for de enkelte råvarer, der alle kommer til orde i stedets tre forretter, tre hovedretter og tre desserter.

Møf har en MICHELIN Plate for good cooking, og stedets kærlighed til mad omfatter en konstant udvikling og en lyst til at eksperimentere, hvorfor menuen skifter hver måned.

Vil du helt tæt på den oplevelse, stedet kalder møf, kan du vælge at sidde i madbaren, som er en del af det åbne køkken midt i restauranten og stedets omdrejningspunkt.

Hvor: Vesterport 10, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter
Foto: Spiseguiden Aarhus

Hanzo

Hvis man ikke lige vidste det, skulle man ikke tro, at en af Aarhus’ største og mest populære asiatiske restauranter ligger på en anonym placering i læ af Bruun Galleri.

Men det er ikke desto mindre, hvad Hanzo, der har plads til intet mindre end 200 spisende gæster, gør.

På menukortet finder man alt fra baos og dim sum til curry og nudelsalat. Foruden at smage på stedets lækre asiatiske retter og cocktails kan man også slå sig løs i restaurantens karaokerum.

Hanzo leverer altid en på alle måder festlig spiseoplevelse.

Hvor: M. P. Bruuns Gade 22, 8000 Aarhus C

Den ultimative guide: Her er Aarhus' bedste restauranter
Foto: Spiselauget

Spiselauget

Om du er på udkig efter et hyggeligt sted at spise god morgenmad, frokost eller aftensmad til rimelige penge, er Spiselauget klar til at byde jer indenfor.

Restauranten på Godsbanen byder på veltillavede retter af primært lokale råvarer og beskriver sig selv som et åbent og folkeligt spisehus, hvor kultur, mad og mennesker mødes.

Det er meget rammende.

Spiselauget dyrker fællesskabet og inviterer jævnligt til fede events, men restauranten er i sig selv et besøg værd for sit social dining-koncept, der baserer sig på lokale råvarer.

Menuen skifter efter sæsonen og bugner altid med kreative retter, som går rent ind hos de fleste.

Hvor: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Del artikel

Andre læser også