Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lige afsløret: Her er Aarhus’ nye atletikstadion

Af Jonathan Sten Drivsholm
Visualisering
Visualisering

Nu er sløret løftet for, hvilket hold der skal i gang med at opføre et nyt atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden. 

Valget er faldet på et konsortium med mange lokale spillere – nærmere bestemt Raundahl & Moesby, der skal samarbejde med M. J. Eriksson og får teknisk samt faglig støtte fra AART Architects og Niras.

Det meddeler Kongelundens Sekretariat mandag i en pressemeddelelse

Genbruger gamle tribuner

Vinderprojektet er fundet på baggrund af en totalentreprisekonkurrence og er en del af den opdatering af Idrætsbyen i Kongelunden, der også omfatter byens nye fodboldstadion

”Med kåringen af vinderprojektet har Kongelunden taget endnu et vigtigt skridt fremad, og det er godt at konstatere. Samtidig glæder jeg mig over, at vi blandt flere gode bud har kunnet pege på et vinderhold, der er ambitiøse på sportens og områdets vegne.

Projektet har med al tydelighed læst stedet godt, så vi kan se frem til et projekt, der vil føje sig smukt ind blandt de øvrige bygninger, samtidig med at brugernes behov er forstået. Man kan trygt begynde at glæde sig,” udtaler borgmester Jacob Bundsgaard.

Lige afsløret: Her er Aarhus' nye atletikstadion
Visualisering

Aarhus’ nye atletikstadion får en tribune med plads til 1.500 tilskuere. Her bliver både stålkonstruktioner og sæder genbrugt fra det gamle fodboldstadion, der er under nedrivning. 

Ifølge bedømmelsesrapporten er der i projektet en klar vision for bæredygtighed og bæredygtige tiltag.

Disse indeholder bl.a. bevaring og ombygning af eksisterende byggeri og genbrug af beton fra andre projekter.

Lige afsløret: Her er Aarhus' nye atletikstadion
Visualisering

Skal stå færdigt i 2026

Arkitektonisk beskriver bedømmelsesrapporten det nye Sportens Hus som en meget god komposition af røde facader med sammenhæng til de eksisterende bygninger og det samlede historiske kulturmiljø.

Forslaget får også ros for sin åbenhed mod omgivelser og gode forbindelser mellem ude og inde, skriver Kongelundens Sekretariat.

Lige afsløret: Her er Aarhus' nye atletikstadion
Visualisering

Lige nu træner atleter sig op til OL og PL i det nuværende Sportens Hus.

Netop for at sikre projektets idrætsfaglige kvaliteter har de fire primære brugergrupper: Atletik, Sportens Hus, Opvisningsidrætten og Cykelsport leveret idrætsfaglige input til både konkurrenceprogram og bedømmelsesudvalg.

De nye anlæg, der også indeholder et ankerpunkt for cykelsporten, skal efter planen stå færdige i løbet af 2026.

Læs mere om vinderprojektet lige her

Del artikel

Andre læser også