Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kort sejltur fra Aarhus: Her er den bedste kartoffelmad på Samsø

Af Jonathan Sten Drivsholm
Samsøs bedste kartoffelmad 2022 stod Restaurant Strandlyst for. Foto: Jeanette Philipsen / VisitSamsø
Samsøs bedste kartoffelmad 2022 stod Restaurant Strandlyst for. Foto: Jeanette Philipsen / VisitSamsø

På kartoffeløen over dem alle har et kompetent dommerpanel endnu engang kåret årets bedste stykke smørrebrød.

Prisoverrækkelsen fandt sted i Samsø Idrætshal, hvor Restaurant Strandlyst løb med sejren for andet år i træk.

Dermed kan restauranten ved Ballen, der tidligere har samarbejdet med aarhusianske Domestic, igen i år bryste sig af at lave Samsøs bedste kartoffelmad.

Strandlysts vindermad er lavet på kartoffelrugbrød og forskellige teksturer samt smage af kartoffel, malt og ærter.

Det er restaurantens køkkenchef Simon R. Christoffersen og køkkenmedhjælper Asbjørn Winther, der står bag det lille vidunder.

Kort sejltur fra Aarhus: Her er den bedste kartoffelmad på Samsø
Foto: Jeanette Philipsen / Visit Samsø

Vanen tro var der skarp konkurrence mellem de i alt 12 spisesteder, der hver især havde frembragt deres bud på årets kartoffelmad.

Årets deltagere var:
– Restaurant Strandlyst
– Restaurant Skipperly
– Ballen Badehotel
– Værftet
– Mad & Vinbar, Den gamle Butik
– Molevitten
– Dokken
– i haven
– GROMA
– Laden
– Kilo for Kilo
– Fætter A og Fætter B fra Tante Tut og Onkel E

Kendte kokke i panelet

De 12 konkurrenter dystede om Den Store Jurypris 2022, og vanen tro bestod juryen af en forsamling yderst kompetente madentusiaster.

Bl.a. Jesper Koch, som er Masterchef-dommer og chefkok på den anerkendte restaurant Syttende, og Paul Cunningham, der er køkkenchef på den tostjernede Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro, og som sidste lavede en omtalt bearnaise-burger for McDonald’s.

Også landets ukronede smørrebrødsdronning Ida Davidsen var med til at bedømme deltagernes kartoffelmadder.

Årets dommerpanel var: 
– Ida Davidsen og Oscar Davidsen Siesbye, Restaurant Ida Davidsen
– Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro
– Rasmus Palsgård, madanmelder
– Jesper Koch, Syttende / Alsik
– Simon Olesen, Restaurant Møntergade
– Hans Jørgen Buur, kartoffelavler og direktør for Samsø Grønt
– Daniel Mcburnie, Restaurant LYST

Ca. 500 mennesker var til stede i Samsø Idrætshal, hvor de overværede Restaurant Strandlysts kartoffelmad blive kåret til øens bedste for andet år i træk.

Andenpladsen gik til Restaurant Skipperly, mens Restaurant Dokken tog sig af konkurrencens tredjeplads.