Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Med chokolademousse og basilikum: Her får du byens smukkeste jordbærtærte

Af Jonathan Sten Drivsholm

Masser af halverede, friske, røde jordbær sirligt toppet med små, fine flager af hvid chokolade og spiselige sommerblomster.

Rundt langs kanten kan den perfekt formede mørdejsbund, der omslutter jordbærene med sin bølgede form, akkurat anes.

Det er synet, der møder dig, når du forventningsfuld åbner kageæsken fra und Butter efter at have købt bageriets nye jordbærtærte med hjem.

Og det er altså så smukt et syn, at vi ikke tøver med at kalde Frederiksbjerg-bagerens jordbærtærte for Aarhus’ absolut smukkeste.

Men smager den mon ligeså godt, som den ser ud? Og er den virkelig prisen på 158 kroner værd? Vi har testet den smukke tærte for at finde svarene.

Dugfriske og drønsaftige jordbær

Groft sagt består und Butters jordbærtærte af tre elementer.

En sprød mørdejsbund med mazarinmasse, hvid chokolademousse med basilikum og friske jordbær fra Samsø – toppet med pynt i form af sommerblomster og flager af hvid chokolade.

Hvis vi starter nedefra, er der tale om en flot afbagt og dejligt sprød mørdejsbund, der især er god sammen med den søde, marcipansmagende mazarinmasse.

Kanten, der danner ramme om tærten med sin flotte, bølgende form, har dog fået lige i overkanten til vores smag, hvilket gør, at den føles en anelse tør i munden.

Den hvide chokolademousse, som gemmer sig under jordbærrene, sidder til gengæld lige i øjet. Den er fyldig og lækker uden at blive for fed, og basilikummen tilfører et friskt, parfumeret pust.

Med chokolademousse og basilikum: Her får du byens smukkeste jordbærtærte

Prikken over i’et er de dugfriske og drønsaftige jordbær fra Samsø på toppen. De er indbydende at se på sammen med sommerblomsterne og chokoladeflagerne, og de smager om muligt endnu bedre, end de ser ud.

Jordbærtærten er virkelig god, og dens indre af hvid mousse med parfumeret basilikumsmag gør, at den skiller sig ud fra mængden.

Er den så prisen værd? Hmm.. tager man størrelsen og dét faktum, at bunden ikke var helt fejlfri i betragtning, lever tærten ikke helt op til det høje prisskilt.

Men mangler du en kage, der tager sig imponerende ud, og som er både frisk, sprød, saftig og sommerlig, så går du bestemt ikke galt i byen med und Butters jordbærtærte.

Hvad: Jordbærtærte med mousse og basilikum
Hvor: und Butter på Odensegade 35
Hvornår: Onsdag til søndag fra senest kl. 10.00
Hvor meget: 158 kroner

Del artikel

Andre læser også