Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En BMO tak: Her får du en god bolle med ost i Aarhus

Af Freja Dumont

Appetitten for boller med ost (også kaldet ‘BMO’ af smarte storbyboere) er kæmpestor i Aarhus, og enhver kaffebar eller café med respekt for sig selv, tilbyder den simple men lækre spise.

Og her taler vi altså ikke om sødmælksboller med tandsmør og en skive mellemlagret Klovborg-ost.

Næ nej, vi snakker sprøde, saftige surdejsboller med god krumme, smurt med hjemmelavet saltet smør og toppet med en smagfuld knasende Vesterhavsost eller Gammel Knas.

Vi guider her til 5 steder i Aarhus, som vi synes, er værd at lægge vejen forbi, hvis man er på jagt efter en god bolle med ost.

En BMO tak: Her får du en god bolle med ost i Aarhus

Tanken i Graven

Det er ikke en decideret café, heller ikke den typiske bar eller butik. Kiosk er nok det nærmeste, vi kommer, men i virkeligheden er Tanken snarere en kombination af alle fire.

Den lille hyggelige biks kan lidt af det hele, og selvfølgelig har de også en BMO på menuen.

Hos Tanken i Graven får du et sæt, som du finder flere steder i byen – fordi det bare spiller:

Nemlig en surdejsbolle fra det økologiske og bæredygtige surdejsbageri Berta og Arla Unikas geniale nyfortolkning af Havarti-osten – Gammel Knas.

Hos Berta bager de surdejsbrød efter gamle traditioner af dansk økologisk mel fra Kornby Mølle, og det giver altså en bolle, som er blød og svampet inden i, men samtidig lækker og sprød udenpå.

Tankens bolle med ost koster 30 kroner, og hvis du vil have en filterkaffe med i købet, skal du af med 45 kroner.

Hvor: Graven 26
Pris: 30 kroner

En BMO tak: Her får du en god bolle med ost i Aarhus

Nabo Kiosk

Nabo Kiosk på Ingerslevs Plads er en kiosk, en kaffebar, et spisested og en bottleshop, og stedet er et af de mest populære mødesteder blandt aarhusianerne.

Nabo Kiosks surjdesbolle med ost kommer også fra Berta, men her er bollen toppet med sesamfrø, hvilket er et stort plus, hvis du spørger os.

Osten er – selvfølgelig – Gammel Knas, og her skal du af med 30 kroner for en frisksmurt BMO. Vil du af uransaglige årsager skifte osten ud med spegepølse, er det også en mulighed hos Nabo Kiosk.

Hvor: Ingerslevs Plads 1A
Pris: 30 kr.

En BMO tak: Her får du en god bolle med ost i Aarhus

Den Gule Café

Så snart du træder ind i Den Gule Café på hjørnet af Jægergårdsgade og Frederiks Allé, bliver du mødt af et væld af farver, en hjemlig stemning og duften af nybagte snurrer og friskbrygget kaffe.

Her kan du også sætte tænderne i en sprød surdejsbolle fra Berta med Gammel Knas.

Noget af det som efter vores mening gør Gammel Knas til en god ost, er dens tætte og faste struktur, der med sine små salte krystaller giver et ekstra bid. 

Hos Den Gule Café får du serveret smørret på siden, så du selv kan dosere, om biden skal være med tandsmør eller mere skrabet.

Hvor: Jægergårdsgade 2A
Pris: 38 kr.

En BMO tak: Her får du en god bolle med ost i Aarhus

Café Glad

Hos hyggelige Café Glad på Frederisk Allé har de alt fra sunde salater og smoothies til kaffe og søde kager på menuen – alt sammen hjemmelavet fra bunden.

Det er stedets lækre boller også, som er bagt på økologisk fuldkornsmel og surdej.

Hertil kan du vælge mellem to oste: Den populære Gammel Knas eller en Ravost fra Thiese. Ravosten er, modsat Gammel Knas, mere fast i konsistensen uden at være tør, og har en mild men fyldig smag.

Bollen har et sprødt ydre og et blødt og luftigt indre, og så er den af en størrelse, så du godt kan springe frokosten over.

Bollen i sig selv koster 17 kr., og skal der ost og kompot til, koster det 25 kr. ekstra.

Hvor: Frederiks Allé 127
Pris: 42 kr.

En BMO tak: Her får du en god bolle med ost i Aarhus

Caferteria 37

I travle Mejlgade ligger Cafeterie 37 der med sin afslappede atmosfære, gode priser og skæve vinkler, tydeligt tiltaler mange aarhusianere. Der er i hvertfald altid godt fyldt på kaffebaren.

Stedets bolle med ost skiller sig lidt ud fra de andre boller i guiden, da vi ikke her har at gøre med en surdejsbolle.

Hos Cafeteria 37 er deres bolle en havre/hvede-bolle med forskellige topping ligefra sesamfrø til solsikkekerner. Bollen fås også i en mørk udgave bestående af rug og malt.

Her har vi at gøre med en luftig og lækker bolle. Den er mindre end mange af de andre boller, vi har smagt – men det gør faktisk ikke noget.

Hvis du er ostekender, vil du helt sikkert glæde dig over stedets store udvalg at oste. Her kan du nemlig vælge i mellem op til 9 forskellige oste ligefra den populære Gammel Knas til juleost, Benedict Hvid Kloster og Thyborøn Rav Ost.

Vi gik med Vesterhavsosten, som er et sikkert, men efter vores mening, rigtig godt valg!

Hvor: Mejlgade 37
Pris: 36 kr.

God BMO-jagt!

Del artikel

Andre læser også