Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt fra Balkan: Her får du den bedste cevapi i Aarhus

Af Ane Johanne Damgaard

Som det eneste sted i Aarhus, kan du på Åboulevarden, opleve smagen af Balkan.

Retterne er rige på krydderier, brødet er hjemmebagt, og grillen sætter sit aftryk på det saftige kød, der bliver stegt over åben ild.

Sidste år åbnede Partizani Grill dørene til deres spisested, og lige siden har der fra torsdag til lørdag været røg i køkkenet og liv og glade dage i biksen.

De har indtil nu haft to faste retter på menukortet: Grillet lam på rotisseri og sac, der er en bosnisk gryderet med kalvetværreb.

Som noget nyt kan du nu hver torsdag få cevapi, der er en traditionel Balkan-ret med krydrede okseruller smovset ind i de smagsfulde dips ajvar og kajmak. Og det skulle vi på MigogAarhus-redaktionen selvfølgelig forbi og smage.

Smæk på smagen

Og hvordan smagte det så?

Hos Partizani Grill er målet at gøre det så simpelt som muligt – ved at have få retter på menukortet og have få elementer på tallerkenerne.

Og simpelt var det. Men så længe det, der er på tallerkenen, er nogle sublime elementer, der spiller perfekt sammen, har vi ikke brug for andet.

Alle dele på tallerken gik hånd i hånd og udgjorde en afbalanceret ret med smæk på smagen. Kødet var helt enormt saftigt og smeltede nærmest på tungen samtidig med, at det havde masser af grillsmag.

Det hjemmebagte brød, havde også været en tur på grillen, og havde suget godt med umami til sig.

Nyt fra Balkan: Her får du den bedste cevapi i Aarhus

Deres ajvar var meget kraftig og havde en intens smag af grillet peberfrugt, mens deres kajmak, der er en cremet ostedip, var mere mild og blød i smagen. De supplerede hinanden enormt godt og tilføjede forskellige smagsoplevelser til retten.

Hvis man er en noob, ligesom os, går man først i krig med kniv og gaffel… men hurtigt blev vi introduceret til den traditionelle måde at gøre det på. Og den blev vi fan af.

Cevapi er nemlig en ret, der skal spises med fingrene. Man brækker et stykke af brødet, svøber det om en af kødrullerne og dypper det så i de to lækre dips, der følger med. Og nipsemad – det er lige i vores ånd.

Den her måde at spise på, afspejler 1:1 hvordan stemningen er hos Partizani Grill.

Som at være til familiemiddag

Det føles nemlig som at træde direkte ind til en familiemiddag.

Sjældent har vi følt os SÅ velkomne. Armene var vidt åbne. Vi blev lynhurtigt bænket ved vores bord, og derefter inviteret med om bag disken for at se helt tæt på, hvad der foregik på den kæmpestore åbne grill.

Hele spisestedet duftede dejligt af alt det gode kød, der lå og stegte sig mørt. Smilene blandt de besøgende var store, grinende høje og stedet emmede af hygge og lille-fredagsstemning.

Da vores maver var godt fyldte af al den lækre cevapi, sluttede vi af med et shot rakija, der er en slags brandy fra Balkan, fremstillet af frugt.

Ud for shottet på deres tavle, står der “connects people” – måske fordi, at det er så stærkt, at promillen hurtigt bliver skyhøj, og hele restauranten bliver omdannet til én stor familiefest. Det varmede i hvert fald godt hele vejen ned igennem halsen.

Vi er ret vilde med, hvor autentisk det er hos Partizani Grill – og derfor var vi selvfølgelig ikke et sekund i tvivl om, at vi også skulle runde en perfekt aften af med et rakija shot – præcis som de gør det i Balkan-landene.

Del artikel

Andre læser også