Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens hotteste cocktailbarer: Her får du gode cocktails i Aarhus

Af Freja Dumont

I Aarhus har vi efterhånden en god håndfuld virkelig gode cocktailbarer og bartendere, der kan være med på internationalt niveau.

Her specialiserer man sig i at lave cocktails fra bunden og med nogle lidt mere kreative opskrifter og ingredienser end nogle frosne jordbær i en Strawberry Daiquiri.

Vi guider her til 6 besøgsværdige steder, hvor din drink ikke bare smager godt, men også lige er det ekstra, hvad angår servering og udseende.

Byens hotteste cocktailbarer: Her får du gode cocktails i Aarhus

St. Pauls Apothek

Du kan ikke sige cocktails i Aarhus uden at sige St. Pauls Apothek.

Det gamle apotek på Jægergårdsgade befinder sig helt i toppen af kvalitetsskalaen, og både omgivelser og ingredienser er ekstraordinære.

Vil I have gode drinks, lavet af professionelle bartendere, så er St. Pauls Apothek et sted, der ikke er til at komme uden om. Og prisen er tilmed også fair.

Byens hotteste cocktailbarer: Her får du gode cocktails i Aarhus

Force Majeure

Force Majeure er en lille hyggelig hole-in-a-wall neighborhood bar på Borggade med omkring 15 siddepladser, hvor de fleste af dem er i baren.

Når det kommer til cocktails og drinks prioriterer stedet høj kvalitet, god smag og at præsentere spiritusprodukterne på bedst mulig måde.

Valget af spiritus er nøje udvalgt til den bestemte cocktail, så du får den bedste smagsoplevelse. På den måde forsøger Force Majeure at fremme det bedste i de produkter, de arbejder med.

Byens hotteste cocktailbarer: Her får du gode cocktails i Aarhus

Grace

På Grace cocktailbar i Skolegade har de en vision om at gøre kvalitetscocktails og god service lettere tilgængeligt.

Stedets professionelle og imødekommende personale serverer både klassiske cocktails, nye signaturcocktails, øl, vin og bobler.

Musikken i højtalerne er Hip-Hop og R&B musik og interiøret er inspireret af 1920’ernes farverige indretning i en uformel og fordomsfri atmosfære. 

Efter midnat tændes diskokuglen, og musikken skifter genre til mere elektronisk og pop.

Byens hotteste cocktailbarer: Her får du gode cocktails i Aarhus

Barstart

Barstart i Fiskergade laver virkelig gode drinks. Så simpelt kan det faktisk siges.

Du skal ikke lade dig skræmme af barens lidt rå ydre – for inde bag døren gemmer sig et lille univers med spændede og smagfulde cocktails på menuen, som alle er inspirerede af Quentin Tarantinos filmunivers.

Du finder derfor alt fra en Bad Motherfucker og Mr. Wolf til en Broonhilde og The Apache på menuen.

Byens hotteste cocktailbarer: Her får du gode cocktails i Aarhus

Gedulgt

Gedulgt, som er gemt væk i en baggård bag en stor trædør, er en sikker vinder, hvis du er på udkig efter en cocktailoplevelse for livet.

Drinkskortet er fyldt med eksperimenterende drinks, der skal udfordre din sanser visuelt og smagsmæssigt.

På cocktailbaren sættes der en ære og dyd i at lave ingredienser fremstillet fra bunden i barens eget laboratorium, og der er nørderi på et ekstremt højt niveau.

Det er også blevet bemærket verden over, og stedet kan bryste sig af flere flotte titler.

I 2018 vandt Gedulgt prisen som den danske favoritcocktailbar, i den nordiske prisuddeling Bartenders Choice Awards 2018, og i 2021 var baren at finde på den eksklusive liste ‘theworlds50best.com‘. En side der giver deres bud på de bedste barer og restauranter i verden.

Seneste blev Mia Hjort Hansen, der er barchef på aarhusianske Gedulgt, for andet år i træk kåret til Danmarks bedste bartender ved den internationale prisuddeling ‘Bartender’s Choice Awards 2023’. 

Byens hotteste cocktailbarer: Her får du gode cocktails i Aarhus

Herr Bartells

Med et omfattende drinkskort er Herr Bartels på Åboulevarden et oplagt valg, når I gerne vil have gode drinks, som ikke flænser kontoen fuldstændigt.

Cocktailkortet udskiftes en gang imellem og typisk så det afspejler sæsonen, vi befinder os i. Men uanset hvornår på året I besøger baren, så kan I være sikre på, at drinks er gode og bartenderne sørger for god service og drinks i topklasse.

Protip: Onsdag og torsdag får du 2 drinks for 1 drinks pris.

Del artikel

Andre læser også