Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En sommerklassiker i nye klæder: Koldskål som is eller cheesecake

Af Line Ingwar Karlsen

Iskold, forfriskende koldskål med sprøde kammerjunkere – det hører ligesom bare sammen med sommer i Danmark, ikke?

Elsker du også den geniale sommerspise, vil du helt sikkert også elske det her. Vi har nemlig fundet et par virkelig fristende lækkerier til alle koldskålselskere.

Hvad siger du til en håndlavet koldskåls-ispind eller en koldskåls-cheesecake? Begge dele kan du få hos Popsicle ved Aarhus Street Food.

Som så ofte før tog vi én for holdet (you’re welcome) og prøvesmagte, og lad os sige det lynhurtigt: vi blev ikke skuffede!

Is og koldskål er muligvis den perfekte kombination

Udover koldskål er der én yderligere spise, der hører sommeren til. Det er selvfølgelig is! Og hvorfor vælge, når du kan få begge dele i en samlet symfoni?

Lad os præsentere denne herlighed af en hjemmelavet ispind med koldskålsmag.

Isen kan ses som en slags dekonstruktion af koldskålen. De klassiske koldskålsingredienser er repræsenteret: kærnemælk, tykmælk, citron og vanilje. Og så er der selvfølgelig fløde. Det er jo is.

Der er også jordbærkompot som tilføjer en dejlig friskhed. Isen er dyppet i hvid chokolade og knuste kammerjunkere.

Og hvordan smagte den så? Den smagte himmelsk! Man er ikke i tvivl om, at man sidder med smagen af koldskål i munden. Bare i ny form som iskold (sjovt nok) is.

I øvrigt stråler den jo smukt. Der er alt i alt ikke et øje tørt. Du må slippe 35 kroner for at få fingrene i denne is.

En sommerklassiker i nye klæder: Koldskål som is eller cheesecake

Cheesecake i koldskålsedition

Er du mere til cheesecake, er det måske denne version af koldskål, du skal hoppe på.

Hos Popsicle har de nemlig lavet et brag af en sommercheesecake med koldskålsmag.

Her får du en sprød bund med kammerjunkere og smør, og så har kagen den klassiske bløde, søde og syrlige cheesecakesmag med noter af koldskål.

Moussen er med kærnemælk, fløde, citron og vanilje.

Smagen af koldskål er ikke helt så fremtrædende i cheesecaken, som den er i isen. Men kagen smagte vildt godt! Er man til en frisk sommercheesecake, er den bestemt en anbefaling værd!

Et stykke cheesecake koster 35 kroner.