ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historisk resultat: Aarhus Letbane sætter rekord

Af Jonathan Sten Drivsholm

2022 blev et rekordår for Letbanen

Nok har der været mange aflysninger mod særligt slutningen af året, men det ændrer ikke på, at passagererne er strømmet til.

Alt i alt blev det samlede passagertal for 2022 det bedste resultat nogensinde, skriver Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

I alt rejste 5.475.521 passagerer med Letbanen sidste år.

Det er en stigning på mere end 14 procent i forhold til seneste rekordår – nemlig 2019, hvor det samlede passagertal var 4.788.295.

Flere passagerer efter corona

I sidste kvartal af 2022 satte passagerne trods de mange aflysninger endnu en gang rekord med 1.368.871 passagerer.

De nye passagerer kører primært med L1 mellem Aarhus H og Grenaa, men der er også en stigning i passagertallet på L2 mellem Odder og Aarhus H samt Aarhus H og Lystrup/Lisbjerg via Universitetshospitalet.

”Den passagervækst, vi har oplevet i 2022, er meget positiv. Passagererne er ikke bare vendt tilbage efter COVID 19, men der er også kommet flere til.

Der er kommet flere afgange i morgenmyldretiden på Grenaabanen, og det kan heldigvis også ses på tallene. Vi er kommet tættere på at nå vores strategiske mål om at øge antallet af passagerer.

Vi er utrolig glade for det flotte resultat og sender en stor tak til alle de passagerer, der har valgt Letbanen til i 2022,” lyder det fra Mie Krog, som er formand for bestyrelsen i Aarhus Letbane.

Historisk resultat: Aarhus Letbane sætter rekord
Udviklingen i Letbanens passagertal 2019-2022.

L2 er den mest populære

Det samlede passagertal på næsten 5,5 millioner betyder, at der i dag er mere end 17.000 passagerer, der dagligt rejser med Letbanen.

81 procent af dem rejser i hverdagene.

Passagertallene viser også, at den mest populære strækning er L2 mellem Aarhus H og Universitetshospitalet. Her rejser over halvdelen af passagererne.

I gennemsnit rejser en passager 10 kilometer pr. rejse.

Gennemsnittet pr. rejst kilometer er noget lavere for passagerer, der rejser med L2 mellem Aarhus H og Lystrup/Lisbjerg via Universitetshospitalet og dobbelt så højt for passagerer, der rejser på L1 mellem Aarhus H og Grenaa.

Del artikel