Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historiske Café Casablanca udvider – og tager efterspørgslen alvorligt

Af Jan L. Pedersen

En nyhed af de bedre. Det er efterhånden mange år siden Café Casablanca voksede ud af sine egne lokaler – men nu sker der noget.

 

Rammerne for den historiske Café Casablanca i Rosengade er for små. Casablanca åbnede i 1981, og stilen er den samme som dengang. De fleste der kender Casablanca og har været der en torsdag, fredag eller lørdag aften, ved hvor fyldt der er. Nogle gange står vi i kø helt ud på gaden, og der kan ikke stoppes flere mennesker ind på den legendariske café. Eller når der ikke er stole nok udenfor en sommeraften, så står vi gerne op og drikker vores vin, øl eller GT. Så en udvidelse er i den grad tiltrængt.

Historiske Café Casablanca udvider - og tager efterspørgslen alvorligt

”Vi har erkendt, at vi har for lidt plads, og derfor udvider vi, ved at vælte muren ind til bygningen ved siden af” fortæller Anders Koch fra Café Casablanca. For de lokalkendte, så er det den bygning, hvor Sjøreen Stelling, som handlede med kunstartikler, havde til huse. ”Der vil vi bygge en ny restaurant, som skal være i en anden stil, men hænge sammen med det ”gamle” Casablanca, siger Ander Koch. Hvis alt går vel, vil der være plads til mellem 40 og 60 personer i de nye lokaler, og udenfor vil der også blive godt 30 yderligere pladser. Udover udvidelsen af restauranten, vil der også blive lavet et nyt og mere moderne køkken.

 

Klar til 1. maj

Udvidelsen vil være klar til brug den 1. maj 2013. Men der er allerede booket selskaber i de nye lokaler i december måned, men kun i denne måned, da der lukkes helt ned fra nytår og indtil 1. maj, hvor ombygningen finder sted, indtil alt er klar til indvidelse. Den gode nyhed er, udover ombygningen, at Casablanca By Night får ekstra plads i de kommende og travle julefrokost-weekender.

 

Stilen bliver med sikkerhed en anden, end den vi kender fra Casablanca i dag. Det bliver rustikt, men med flot skandinavisk design i en afdæmpet minimalistisk stil. Så på en måde bliver det ”nye” Casablanca også tidsløs, men på en anden måde. Et modstykke til den klassiske franske café-stil som i det ”gamle” Casablanca.

 

Nyt ambitiøs køkken

Vi fik en længere snak med Anders Koch. Han gav sig god tid til at forklarer om de kommende projekter og planerne. En af ambitonerne er at komme op i den gastronomiske liga. Og første skridt er taget med ansættelsen af den tidligere Michelin-kok, Magnus Mondrup Knudsen, som allerede har et flot CV i en relativ ung alder. Magnus er udlært på Molskroen og Prins Ferdinand i Den Gamle By og har efterfølgende arbejdet på Molskroen, Jørgensens Hotel i Horsens, Michelin-restauranten Formel B, arbejdet i udlandet, samt souschef på Kadeau på Bornholm. Så det er ikke en hr. hvem-som-helst. Magnus Mondrup Knudsen og de øvrige kokke er allerede i gang med at se på, hvad det ”nye” Casablanca-køkken skal byde på, og ambitionerne er store ifølge Anders Koch. Han tilføjer, at det er den helt rigtige sammensætning af personale og indretning der skal til, for at kunne drive både et cafékøkken samt et restaurantkøkken – begge på højt niveau – og i samme hus.

 

Nytænkning og respekt

Anders Koch fortæller, at med ansættelsen af Magnus Mondrup Knudsen vil Casablanca få en unik mulighed for at blive andet end en populær Café og bar. Madniveauet har været svingende, og det vil vi gøre noget ved, dermed ikke sagt vi ikke laver god mad i dag, for det gør vi, siger Anders Koch. På Byens Spiseguide vil vi enstemmigt slå fast, at niveauet på både frokost og middag i dag er pænt høj og kvaliteten af råvarer allerede er høj, efter vores vurderinger. Så med budskabet om en udvidelse, nyt køkken, ansættelse af en Michelin-kok og et nyt og mere ambitiøst menukort, er vores forventninger rigtig høje. Anders Koch understreger, at med udbygningen vil der være plads til nytænkning, men selvfølgelig med respekt for det hidtidige Casablanca, både med bar, café og restaurant under samme tag. Så når alt er færdig vil der være plads til godt 100 spisende gæster. Byens Spiseguide synes, det er fantastisk, at de driftige Casablanca-folk satser på noget nyt og mere ambitiøst på den historiske Café Casablanca – og forventninger er efter snakken med Anders Koch høje. At dømme på alle de spisende gæster, der var på Casablanca en helt almindelig tirsdag ved frokosttid, så er frokosten allerede nu ret efterspurgt. Vi kan anbefale tre stykker uspecificeret smørrebrød eller en Charcuteriebræt fra slagter Christiansen på Fanø.

 

Her er lidt fotos fra det “gamle” Casablanca;

Historiske Café Casablanca udvider - og tager efterspørgslen alvorligt

Historiske Café Casablanca udvider - og tager efterspørgslen alvorligt

Historiske Café Casablanca udvider - og tager efterspørgslen alvorligt

Historiske Café Casablanca udvider - og tager efterspørgslen alvorligt

Historiske Café Casablanca udvider - og tager efterspørgslen alvorligt

 

Café Casablanca

Rosensgade 12
8000 Aarhus C
Telefon 86 13 82 22 
Mail: cafecasablanca@mail.dk
www.cafe-casablanca.dk
 
 

 

Del artikel

Andre læser også