ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjalmar: Sprudlende musikalsk talent til Fed Fredag

Af Freja Dumont

Endnu en skøn sommeraften havde trukket aarhusianerne til Fed Fredag i Tivoli Friheden. Hele to koncerter skulle vi høre. To unge sangere, Hjalmar og Karl William skulle på scenen, hver for sig.

 

Hjalmar: Sprudlende musikalsk talent til Fed Fredag

 

I februar måned sidste år debuterede Hjalmar, og siden har der været fart over feltet. Den 22-årige fynbo har rejst landet rundt med sit band og spillet en lang række livekoncerter og til store festivaler. Denne aften stod han klar på scene i Aarhus til Fed Fredag. I 2017 udkom Hjalmers første EP  ”Skabt Til At Være Ung”. Det var netop de sange, vi hørte i Tivoli Friheden.

Hjalmar: Sprudlende musikalsk talent til Fed Fredag

Den yngre publikum

Det yngre publikum var pænt repræsenteret til de to koncerter. Helt oppe ved scenen havde specielt de unge piger taget plads, og de tog imod Hjalmar med skrig og råb. Med ordene “Hej Aarhus. Hvor er det mega dejligt at se jer,” indledte Hjalmar koncerten. Første nummer var “I morgen er glemt”. Derefter blev bandet præsenteret og overgangen til næste nummer “Drengene” var helt naturligt.

 

Sange om at være menneske

Den charmerende unge fyr fangede publikum. Det er pop, når det er bedst. Ikke noget, der skærer i ørerne. Bare lige ud af landevejen pop. Der er sange til ethvert humør. Fra stille musik over til en festlig aften som denne. Teksterne, med de ukomplicerede rim, handler om det at være et ungt menneske. De svære valg i livet, de usikre dage og tanken om hvordan voksenlivet skal være. Men også kærester, fester og kærligheden var temaer i sangene.

Hjalmar: Sprudlende musikalsk talent til Fed Fredag

Karakteristisk stemme

Bandet var velspillende. På guitar, bas, keyboard og trommer fik de koncerten til af flyde og swinge. Igennem de 12 numre, Hjalmar spillede, fik vi fornøjelsen af et endnu ikke udkommet nummer: “Lige nu” og også en kopi af Ramt i natten. En smuk udgave. Hjalmar formåede under den korte koncert i Tivoli Friheden at synge sig ind i vores hjerter med folkelige melodier og en karakteristisk stemme. Vi kunne ønske os mere variation i koncerten. Så med mere erfaring og større repertoire ser vi frem til kommende koncerter med Hjalmar.

Hjalmar: Sprudlende musikalsk talent til Fed Fredag

En lang pause

Efter den første koncert skulle instrumenter, bagtæppet og pynt på scenen udskiftes. Karl William var næste sanger. Men det lod vente på sig. De festglade mennesker i Friheden var ligeglade. De hentede øl og lod festen fortsætte, mens andre ikke gad vente og tog hjem. 30 minutter gik der, og så kom Karl William på scenen i en stille og rolig, men cool stil.

 

Hjalmar: Sprudlende musikalsk talent til Fed Fredag

 

Se koncertprogrammet til Fed Fredag her

 

 

Del artikel