Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjemmebagte bagels: Populær bagelshop klar til at bage selv

Af Line Ingwar Karlsen

Byens Bagel ved Sankt Pauls Kirke er en populær bagelshop i Aarhus. Og nu har de taget endnu et skridt mod at (for)blive aarhusianernes foretrukne bagel.

De er nemlig begyndt at bage deres egne hjemmelavede bagels.

Det har været en lang proces, for det er ikke noget, man bare lige gør:

“Vi startede for over et år siden, så vi har prøvet virkelig længe. Vi har haft alverdens mennesker med til at hjælpe os,” forklarer administrerende direktør for Byens Bagel, Mikael Steffensen.

Mikael Steffensen har blandt andet fået hjælp af sin onkel, som er bager, og han har også været i dialog med mange bagelshops i USA.

“Der er næsten ikke andre i Danmark, der gør det. Der er faktisk kun en enkelt bagelshop i København, der også bager selv,” fortæller Mikael Steffensen.

Hjemmebagte bagels: Populær bagelshop klar til at bage selv

God respons fra kunderne

Byens Bagel har flere forskellige typer bagels i sortimentet.

Da de endelig havde ramt den rigtige opskrift og teknik, startede de ud med at sælge den populære chili/cheddar-bagel.

I starten spurgte de så kunderne, om de havde lyst til at prøve den hjemmebagte.

“Ni ud af ti sagde ja tak til den hjemmebagte. Og vi fik simpelthen så meget positiv respons fra kunderne, og det er vi så glade for.

Jeg føler jo, at det er min lille baby det her, så jeg vil så gerne høre, hvad folk synes om det,” smiler Mikael Steffensen.

Nu er hele sortimentet skiftet ud, og Byens Bagel bager indtil videre seks forskellige bagels.

Hjemmebagte bagels: Populær bagelshop klar til at bage selv

Hjemmelavet har altid været planen

Da vi er på besøg hos Byens Bagel, får vi lov at kigge indenfor i bageriet, hvor de friskbagte bagels netop er kommet ud af ovnen.

Vi ser med det samme, at de er virkelig store, og det har også været intentionen:

“De er kæmpestore. De er nok dobbelt så store (som dem, der tidligere blev solgt, red.). En bagel skal være stor. Den skal være luftig indeni og have en perfekt sprød skorpe,” fortæller Mikael Steffensen.

Og det har da også været ambitionen helt fra begyndelsen at gå all in på hjemmelavede produkter:

“Alt er hjemmelavet nu. Alle vores 7-9 forskellige dressinger er hjemmelavet. Vi laver vores egen rødløgskompot og alt smørelse.


Alle kager er også hjemmebagte, både cheesecakes, cookies osv. Det er faktisk kun kyllingen, der ikke er hjemmelavet,” fortæller Mikael Steffensen.


Hjemmebagte bagels: Populær bagelshop klar til at bage selv

Hvordan smager de så?

Fristende så det ud, da vi besøgte Byens Bagel, og vi fik da heldigvis også lov at smage på varerne. Vi kan godt afsløre, at vi var vilde med det.

Særligt den populære chili/cheddar-bagel vakte begejstring. Den var stor og luftig med en god blød midte og sprød skorpe.

Og så får man altså noget for pengene, for der er overraskende meget mad i sådan en bagel.

Vi fik i øvrigt smagsprøver på deres tre mest solgte varianter: The Fat Italian, The Old School og The Mexican.

Og vi kunne ikke helt blive enige om, hvorvidt The Mexican med kylling, nachos og avocado eller The Old School med kylling og bacon var favoritten. Der var i hvert fald masser af god smag i dem alle.