Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjørne til Holland – Smukfest har fået sit Dutch Corner

Af Pernille Søborg

Regnen siler stille ned over Skanderborg, men så er det heldigt, at man kan søge ly under de smukke træer i bøgeskoven. Hvis man har mod på at vove sig ud fra sit skjul, så kan man imidlertid passende lægge sin vej forbi Dutch Corner. ‘’Hjørnet’’ består af i alt 7 vogne fra Holland – seks af dem serverer mad, og i den sidste kan man finde forskellige drikkevarer.

Vega Met Ballen på Smukfest

Madvognene serverer forskellige retter, hvor den eneste fællesnævner er, at de alle laves og serveres af hollændere. Så hvis du kan sproget, så er her en enestående mulighed for at få det pudset af, og alternativt kan engelsk også gøre det.

 

Keine kød på Vega Met Ballen

På Smukfest er der flere fine muligheder for vegetarer, og Vega Met Ballen er én af dem. Den charmerende, blå madvogn sælger i alt 3 retter. To forskellige slags pita og så en lille platte med 3 falafler, salat samt dressing. Sidstnævnte beskrev personalet i vognen som værende en god mulighed for den mindre sultne. Vi besluttede os hurtigt for at kaste os over en pita.

Menukortet fra Vega Met Ballen-2

Et varmt trick

Her kunne man vælge imellem pita med enten normale falafler eller falafler med ost og nødder. Ikke blot falaflen, men også det resterende fyld var forskelligt i de to pita-varianter, hvilket gjorde det til et svært valg. Vi endte med at bestille varianten med ost og nødder, men hvor to ud af fire falafler var byttet ud med den normale slags. Dette trick kan varmt anbefales, da man så får prøvet lidt forskelligt.

 

Indholdet i vores pita endte herefter med at bestå af 2 normale falafler, 2 falafler med ost og nødder, humus, salsa, senneps- og karrydressing, salat, tomat, agurk, gulerod, rødløg, rødkål og lidt rosiner. Det hele blev serveret i et hvidt pitabrød.

 

Når man rammer en falafel rent

Den helt store vinder var uden tvivl falaflerne. Der var intet tørt eller sejt over dem, og de var lækre lune. Smagsmæssigt var der heller ikke noget at sætte en finger på. Den normale falafel gjorde det rigtig fint, og hvor de nogle gange kan være en anelse som at stikke tungen ud ad vinduet, så smagte den her rent faktisk af noget. Falaflen med ost og nødder havde vi ikke prøvet før, men det var i den grad en positiv førstegangs oplevelse. Den var en anelse mere cremet indeni, og smagen af henholdsvis ost og nødder supplerede hinanden super godt. Dertil kommer, at det altid er sjovt med nye varianter af kendte ting, og den her var i den grad et hit hos os.

Pitaen fra Vega Met Ballen

Det resterende indhold var ikke helt så imponerende som falaflerne. Det hvide brød var hverken varmt eller sprødt, og selvom det fungerede fint nok som en holder for fyldet, så bidrog det ikke til smagsoplevelsen. Salaten var der heller ikke noget nyt over, men det var en positiv oplevelse, at der var andet og mere end bare iceberg i.

 

Rigeligt med dressing

De forskellige dips var alle hjemmelavede, og de supplerede hinanden godt. Humusen smagte, som sådan en nu skal, og den bidrog med lidt syre, som passede godt til salsaen. Salsaen var af den mildere slags, og der var ikke meget krudt i den. Hvis man gerne vil have lidt stærkt i sin pita, så skal man derfor takke ja til at få hele jalapeños i. Dressingen med karry og sennep var der heldigvis rigeligt af, og den gjorde salaten lidt nemmere at komme igennem. Dertil kommer, at man kunne smage både sennep og karry, hvilket udgjorde en fin tilføjelse til resten af fyldet. Der var dog det minus, at både humus og salsa blev proppet i pitaen som det første, hvorfor begge dele gemte sig i bunden. Det havde været godt for den samlede oplevelse, hvis det var blevet fordelt ud i hele pitaen.

Hele herligheden kostede kun 55 kroner, og den kunne indtages på borde og bænke foran vognen.

 

Vurdering

Vi var meget positive og kommer gerne tilbage. Man får et godt måltid til en yderst rimelig pris, og der er ikke sparet på meget. Selvom brød og salat var en anelse kedeligt, så opvejede de lækre falafler og forskellige dressinger til fulde salaten og brødets manglende smag. Alt i alt får madvognen derfor varme anbefalinger med herfra.

 

Del artikel

Andre læser også