Høj kvalitet og fair priser: GrowerChampagne sørger for champagnen til nytår
Nytårsaften og dermed årets sidste fest nærmer sig med hastige skridt.
Selvom vi i år må nøjes med lidt mindre arrangementer, end vi måske ellers havde planlagt, er der ingen grund til at gå ned på kvaliteten – måske nærmere tværtimod.
Og når det kommer til kronen på værket til enhver nytårsfest, nemlig champagnen, så er der heldigvis hjælp at hente.
For champagne er ikke bare champagne. Der findes mange forskellige slags, og i stedet for at vælge den første og bedste nede i supermarkedet, er det værd at dykke ned i de små producenter, der ofte laver champagne i bedre kvalitet og til en mere fair pris.
Men tag ikke kun vores ord for det; lyt til Jesper Borup Christensen, der er så passioneret omkring den boblende drik, at han har startet sin egen virksomhed kaldet GrowerChampagne.
Smagekasser med favoritchampagner
GrowerChampagne har et stort udvalg af smagekasser, hvor de har sammensat nogle af deres favoritchampagner.
En smagekasse giver dig mulighed for at gå i dybden med forskellige typer af champagner fra stedets dygtige producenter – ofte til en endnu skarpere kassepris.
I forbindelse med nytårets kommen, har GrowerChampagne sammensæt tre helt specielle nytårskasser:
Med Nytårskasse #1 har GrowerChampagne afstemt 3 champagner, som passer til de fleste nytårsmenuer i denne smagekasse.
Med denne smagekasse kan I skåle i Platine fra Nicolas Maillart, når I ser dronningens nytårstale og spiser et par snacks til.
Når forretten kommer på bordet er Coulommes fra Jean Servagnat en suveræn ledsager.
Og til hovedretten kan I springe på roséchampagne fra Julien Prélat, som endda kan være et frækt match til selv det rødeste kød.
Ønsker du at gøre lidt ekstra ud af nytårsaften, så har GrowerChampagne svaret med Nytårskasse #2 Ekstra, der indeholder vintage champagne til hele aftenen fra den gode årgang 2017.
Kassen indeholder nemlig Nicolas Maillart Mont Martin 2017, Julien Prélat Les Reines 2017 og Jean Servagnat Les Meuniers Insoumis 2017.
Vil du prøve kræfter med champagne fra øverste hylde uden at det prismæssigt stikker fuldstændigt af? Så skal du prøve Nytårskasse #3 Luksus, som indeholder Nicolas Maillart Caillots Gillis 2014, Benoit Marguet Les Crayéres 2012 og Frédéric Savart l’Ouverture.
Kæmpe oplevelser alle tre med saft og kraft, dybde og kompleksitet, friskhed og frugt.
Mere personlighed og bedre kvalitet
Virksomheden, der holder til i Støvring i Nordjylland, er under et år gammel, men er på imponerende vis allerede blevet leverandør til bl.a. Ruths Hotel i Skagen og Michelin-restauranter som Kong Hans Kælder i København og Restaurant Frederikshøj i Aarhus.
Og de har faktisk flere samarbejder med restauranter lokalt i Aarhus, hvor de også leverer champagne til Restaurant Substans, Gastromé og Á Part.
Derudover kan du også nyde godt af Jespers ekspertise gennem GrowerChampagnes webshop.
Men hvad skal man lige lægge i navnet, og hvad adskiller egentligt GrowerChampagne fra andre i branchen?
“Vi udbyder kvalitetschampagne fra små producenter, der selv dyrker druerne.
Små producenter laver ofte champagne med mere personlighed, bedre kvalitet og til væsentligt lavere priser end mastodonterne indenfor champagne-verdenen.
Det opnår de, fordi de ikke bruger store summer på markedsføring og branding, men udelukkende fokuserer på at nå så høj en kvalitet som muligt,” fortæller indehaveren.
Han uddyber, at ordet “grower” er den internationale betegnelse for små producenter, da det betyder “drue dyrker”.
Nål i en høstak
“Folk forbinder al mousserende vin med champagne, men det må faktisk kun kaldes champagne, hvis det kommer fra Champagne-regionen i Frankrig.
Og det er uden tvivl herfra, at de bedste mousserende vine kommer,” forklarer Jesper Borup Christensen.
Denne region er kun på størrelse med Fyn, men huser over 15.000 vingårde og producerer 300 millioner flasker champagne om året. Det kan dermed være lidt en nål i en høstak at finde ud af, hvem der laver ordentlig champagne.
“Vi smager os igennem 30 til 40 producenter, før vi vælger, hvem vi vil udbyde,” siger Jesper.