Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Højbjerg-restaurant: Mor er den bedste i verden

Af Freja Dumont

Mødre holder deres børns hænder en kort tid, men deres hjerte for altid. Om mødre er citaterne mange og kærligheden uendelig. Derfor lægger Restaurant Unico op til den helt store fejring af vores alle sammens mødre, bedstemødre og oldemødre på mors dag søndag den 10. maj.

 

Nemt at være mand på Mors Dag

Det er nemt at være mand til Mors Dag, når man(d) handler hos Unico. Den Højbjerg-baserede restaurant, har under krisen gjort sig bemærket med en lang række nye samarbejder med lokale leverandører, så man støtter hele vejen rundt, når man handler ved restauranten. I forbindelse med mors dag, udvides det samarbejde til at omfatte Alexandra Blomster i Højbjerg.

 

Mors dag-retter og blomster

“Gennem krisen har vi haft særligt fokus på at benytte lokale leverandører i forhold til vores take away. Det har betydet rigtig meget, man støtter hele vejen rundt, når man henter en ret ved os. Men hvorfor egentlig kun lade det være råvarer?”, spørger Anders Udengaard, ejer af Restaurant Unico retorisk. Derfor har restauranten taget initiativ til et samarbejde med Alexandra Blomster i Højbjerg, så man kan tilkøbe en buket blomster til mor, bedstemor eller oldemor, når man henter mors dag-retterne, der er særligt sammensat til lejligheden.

 

Måltider til 3 generationer

“Det er både nemt, fordi man kan hente det hele samlet her. Jeg ved i hvert fald selv, at det som mand gør det noget nemmere at give den helt perfekte pakke til ens mor, når det hele er samlet,” siger en smilende Anders Udengaard, der i anledning af dagen, har lavet tre særlige menuer: Mors delemåltid, Bedstes frokostmåltid og Oldemors tarteletmåltid, og hvor der selvfølgelig er en rød rose med i pakkerne, samtidigt med man kan tilkøbe en stor buket blomster, når mødrene skal fejres.

 

Mad til en person 

Samtidigt giver restauranten mulighed for, at Oldes tarteletmåltid kan bestilles i bare en kuvert, så man også kan glæde en mor/bedstemor/oldemor, der på grund af corona-virussen skal sidde isoleret.

 

Mors delemåltid 

Et rigtig hyggemåltid, som anrettes i fælles skåle til minimum 2 personer. 

***

 

Hvide asparges fra samsø 

Unicolaksen 2020 gravet med dild og deres egen citronsnaps, sur/sød sennepssauce og masser af dild.

***

 

Nye kartofler fra Samsø 

Hårdristede kammuslinger og tatarsauce, radiser, blomsterkarse og vild løgkarse.

***

 

Grillet blomkål 

Hr. Nielsen skinken fra OMHU med røget mandler, vinaigrette med koldpresset rapsolie og skovmærke.

***

Kærlighed i fad 

Skal lunes i 12 minutter ved 180 grader 

Meget mør kalv i sauce der smager

Grønne asparges

Hovedsalat med syrnet fløde, boghvede og forårsblomster.

***

 

Baguettes fra eget surdejsbageri 

Tomatiseret aioli.

***

 

Rabarber fra Samsø 

Bagte og pocherede rabarber

Hvid chokolademousse og brændt hvid chokolade i spiseligt guld

Hasselnødder og skovsyrer.

***

 

Prisen

Menuen koster 250 kroner pr. person.

Derudover kan tilkøbes bobler, rosé & vinmenuer, kolde og klar til servering:

Cava til 125 kroner.

Rosé der smager til 95 kroner.

Vinpakke med bobler, hvidvin og rødvin til 350 kroner.

 

Højbjerg-restaurant: Mor er den bedste i verden

Bedstes frokostmåltid 

Det klassiske, store frokostbord lavet med respekt for mormors køkken gælder for minimum to personer.

 

Stegte sennepssild

Variation af løg og æg fra Olsgård

Kan lunes i 8 minutter ved 180 grader. 

***

 

Unico laksen 2020

Færøsk laks gravad med dild og deres egen citronsnaps

Hvide asparges og dild.

***

 

Mørt oksebryst 

Peberrodscréme og remoulade

Cornichoner og ristede løg.

***

 

Gris a la créme 

Meget mør gris i svampe a la créme

Tyttebær og karse.

***

 

Rugbrød fra eget surdejsbager

Krydderfedt og saltet smør

Gl. daws æblekage 

Trifli af Karensminde æbler, knas og fløde.

 

Prisen

Bedstes frokostmåltid koster 200 kroner pr. person. 

 

Højbjerg-restaurant: Mor er den bedste i verden

 

Oldes tarteletmåltid 

Tartelet måltid bestående af 3 retter helt klar til at spise.

Dette måltid kan købes til en person.

***

 

Tartelet med laksemousse og koldrøget laks

Rørt laksemousse af varmrøget laks og fynsk rygeost

Radiser fra Samsø, små salater og forårsblomster.

***

 

Tarteletter med høns i asparges

Plukket smagfuld kylling i cremet aspargessauce

”Brændt” æggeblomme fra Olsgård og hr. Nielsen skinken

Nye asparges og masser af karse.

***

 

Tartelet med citronfromage

Citronfromage i karamelliseret tarteletskal

Créme chantilly og mynte.

 

Prisen

Oldes tarteletmåltid koster 150 kroner pr. person.

Der er et begrænset antal, så det anbefales, at man forudbestiller. Der gives desuden 25% i rabat på mors dag gavekort til brug i restauranten.

 

Bestil her