ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Højhus på 17 etager skyder op i Aarhus med boliger til 600 studerende

Illustration: BaseCamp
Illustration: BaseCamp

I Katrinebjerg-kvarteret opfører BaseCamp Student sit fjerde danske projekt med flere hundrede studieboliger fordelt på 17 etager

 

Ved studiestart i sommeren 2022 kan over 600 studerende rykke ind i helt nye studieboliger i Katrinebjergkvarteret tæt på Aarhus midtby. Her opfører BaseCamp Student således sit fjerde danske projekt med studieboliger og det første uden for Storkøbenhavn. Det skriver BaseCamp Student selv i en pressemeddelelse.

Byggeriet bliver i 17 etager og har en forventet projektsum på over 600 millioner kroner. Det vil udover 570 boliger indeholde 3.000 kvadratmeter fællesareal med blandt andet bibliotek, studierum, biograf, fitness, café, fælleskøkkener, gaming, hobbyrum og loungeområder. Alle boliger og fællesområder indrettes med specialdesignede møbler som led i BaseCamp Students fuldservice-koncept.

 

”Aarhus har stort underskud af studieboliger, og mange studerende har boliger, der ikke er opført som reelle studieboliger. Derfor er vi i BaseCamp Student glade for at give flere hundrede studerende adgang til centralt beliggende studieboliger, som vil være med til skabe liv i byens nye studieområde. Vores vision er at skabe optimale rammer, som giver den enkelte studerende en base og samtidig motiverer til fællesskab og inspirerer i hverdagen og i studiemiljøet,” siger direktør og partner Jesper Dam i pressemeddelelsen.

 

Projektet vækker glæde på rådhuset i Aarhus, hvor Bünyamin Simsek (V) ser et stort potentiale i beliggenheden.

“De mange nye studieboliger er et væsentlig bidrag til Katrinebjergs udvikling. De nye beboere vil være med til at skabe liv i kvarteret, og jeg er overbevist om, at beliggenheden tæt på både midtbyen og flere uddannelsesinstitutioner betyder, at mange gerne vil bo netop her,” siger teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek i pressemeddelelsen fra BaseCamp.

 

BaseCamp Student blev etableret i 2015 og driver eller planlægger fire danske projekter med i alt over 2.000 studieboliger.

 

FAKTA OM BYGGERIET

570 studieboliger med eget bad og køkken

17 etager og 20.000 kvm, heraf 3.000 kvm fællesareal

Projektsum: Over 600 mio. kr.

Byggestart juli 2020, indflytning august 2022

Tegnestue: Lars Gitz Architects

Entreprenør: Afgøres senere

Kilde: BaseCamp Student

Højhus på 17 etager skyder op i Aarhus med boliger til 600 studerende
Illustration: BaseCamp

Del artikel