Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hønge-gate er noget lort: Og så skal vi videre

Af anders@sommersangdigital.dk
Fra Karsten Hønges facebookprofil
Fra Karsten Hønges facebookprofil

Vi er lige gået igennem et historisk Europa-parlamentsvalg. Dansk Folkeparti blev halveret, stemmeprocenten var rekordhøj, og de grønne partier i hele Europa gik frem. Og ja, så fik vi en rekord hurtigt, nej tak til en EP-plads.

 

Det har sendt de danske medier i selvsving, og derudover så har mange på de sociale medier været rasende. Der bliver talt om vælgerbedrag, om at pisse på demokratiet osv. Men er det virkelig sagen? Lad mig slå det fast med det samme, at situationen om Karsten Hønge er en rigtig lortesag. Det skæmmer for SF’s flotte valg, og det er simpelthen for nemt at angribe Hønge på det.

 

Men er sagen så skandaløs, som medierne gør det til? Og hvad skal Karsten Hønge mere gøre end at sige undskyld?

 

Situationer ændrer sig

Rundt om på de sociale medier og i pressen fremhæves nu et citat fra noget, som Karsten Hønge har sagt for 10 måneder siden. Da han annoncerede sit kandidatur, så udtalte han, at han var klar til at overtage Europa-Parlaments mandatet og træde ud af folketinget, hvis det blev nødvendigt. Og hvad betyder det så?

 

Jo, det betyder selvsagt, at hvis man stod i den situation, at Margrete Auken på 74 år ikke kunne blive i parlamentet i hele perioden, så var Hønge klar til at overtage mandatet. For 10 måneder siden var der INGEN, der troede, SF fik det kanonvalg de gjorde, og derfor skulle SF gøre alt for at sikre sig sit ene mandat, og gøre en evt. afløser klar.

 

Da det så netop så ud til, at SF kunne få to mandater, så meldte Hønge ud, at folketinget var hans første prioritet. “Min førsteprioritet er stadig Folketinget, men hvis partiet beslutter sig for noget andet efter valget er afgjort, så tager vi den derfra. Det handler om at vurdere, hvor jeg kan gøre mest gavn, og det bliver partiets ledelse, som beslutter det, forklarer Karsten Hønge.” (fyens.dk,18. maj 2019)

 

Så det der undrer mig er, at de danske medier så konsekvent anvender det 10 måneder gamle citat frem for at finde citatet frem, som var en uge før valget. Måske fordi forargelsen så ikke ville være så stor?

 

Er det noget nyt at stille op til to valg?

Hvis man derudover følger med i pressen, så kan det også se ud til, at det er noget helt unikt SF og Hønge har gjort. For det er da helt uhørt at stille op til to valg! Nææ, det er faktisk ganske almindeligt. Blandt andet kunne man se en af Søren Holm-Hansens tidligere kollegaer fra De Konservatives pressetjeneste, tidligere kommunikationschef Benny Damsgaard i 21.30 nyhederne på TV2, fortælle, at det faktisk er normalt at have kandidater som stiller op, udelukkende for at trække stemmer.

 

Ved dette valg så vi blandt andet Enhedslistens Nikolaj Villumsen og Eva Flyvholm samt Alternativets, Rasmus Nordqvist, stille op til både EP og Folketinget, samt Karen Melchior fra De Radikale, som godt nok sagde ja til mandatet, men som står på stemmesedlen den 5. juni. Derudover har flere partier en lang tradition med, at man både må sidde i Folketinget og byrådet samtidig.

 

Kan man virkelig varetage to embeder på samtidig?

Jeg tror det ikke. Så jeg glæder mig til, at de danske medier går i selvsving, og at Søren Holm-Hansen skriver lange læserbreve, når vi rammer næste kommunalvalg.

 

Så nej, det at stille op til to valg er bestemt ikke noget nyt. Det nye er, at vi har to valg oven i hinanden.

 

Den stærke unge kandidat

Hvem træder så ind i stedet for Hønge? Det gør det unge stjerneskud Kira Marie Peter-Hansen. Og selvom Søren Holm-Hansen er så venlig at nævne Kira, så kommer han til at gå lidt galt i byen. Kira fik næsten 16.000 personlige stemmer, og fik således et kanonvalg. Det gjorde hun blandt andet med en grøn dagsorden. Så bare rolige Søren, med Kira og bedstemor med slag i, Margrete Auken, så skal SF nok gøre ALT for at sikre klodens fremtid.

 

Hønge har sagt undskyld – nu skal vi videre

Hønge har nu fået en fortjent tur i mediemøllen, og han har lagt sig ned. Han kunne have været tydeligere i sin kommunikation, og budskabet om at Folketinget var første prioritet, kom ikke godt nok ud. Hvad kan han sige mere end undskyld? Og kunne andre politikere måske ikke lære af det?

 

Nu skal vi alle sammen videre, og jeg er sikker på, at Karsten Hønge fremadrettet vil tale langt mindre pis, end mange andre politikere gør og vil!

 

“Ordet er frit” er udtryk for skribentens personlige holdning – og ikke Aarhus Updates

 

 

Hønge-gate er noget lort: Og så skal vi videre
Fra Karsten Hønges facebookprofil

 

 

Del artikel

Andre læser også