Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Høstede guld fra tre løver: Aarhusianere står bag antibakterielt sengetøj

Af Freja Dumont
PR Foto
PR Foto

Generelt vasker vi danskere vores sengetøj alt for sjældent. Og efter bare syv dages brug uden vask stiger antallet af bakterier i sengetøjet til 17.000 gange den mængde, der er på et toiletsæde.

Derfor har aarhusianske DAWN udviklet en serie af sengetøj i økologisk bomuld med den særlige egenskab, at det aktivt dræber 99,9 procent af alle bakterier.

Dermed mindskes behovet for de dyre maskinvaske, og det kunne de to løver Jesper Buch og Christian Arnstedt sammen med special guest-løve Tommy Ahlers ikke stå for, da gårsdagens afsnit af Løvens Hule rullede over skærmen.

En drøm der gik i opfyldelse

DAWN med Adam Overgaard og Thomas Kristensen i spidsen kunne i går aftes høste guld fra hele tre løver, nemlig Christian Arnstedt fra Blazar Capital og Jesper Buch, der hver især gaflede 10 procent af virksomheden for 275.000 kroner.

Desuden valgte ex-løve og -minister Tommy Ahlers også at hoppe ombord i det friske sengetøj. Det gjorde han med 137.500 kroner for fem procent af virksomheden.

De to iværksætteruddannede ejere af DAWN har i forvejen fået venturekapital ind i selskabet fra Brand New Ventures, og dermed har den unge virksomhed altså tiltrukket fire investorer på under et år

“Vi har skabt et unikt produkt og et koncept, vi er stolte af, men at stå med så prominente og dygtige investorer er en drøm, der går i opfyldelse.

Vi glæder os helt vildt til at skulle udvikle forretningen sammen med dem,” siger Adam Overgaard, der sammen med Thomas Kristensen er co-founders af DAWN, i en pressemeddelelse.

Fjerner aktivit lugt og bakterier

Oprindeligt er baggrunden for DAWN en amerikansk undersøgelse, der viser, at rigtig mange mennesker tilsyneladende ikke har noget imod at sove i sengetøj, der nærmest er levende på grund af bakterier.

Vi sover således gladeligt i sengetøj, der er op til 17.000 gange så beskidt som et brugt toiletsæde. Af miljømæssige årsager mener DAWN dog ikke, at løsningen er at vaske oftere.

Derfor gik Adam Overgaard og Thomas Kristensen efter at udvikle et produkt, hvor både det sundheds-, energi- og miljømæssige aspekt er tilgodeset.

De fleste elsker følelsen af friskt og nyvasket sengetøj, og det er den, som DAWN har stræbt efter at opnå gennem en behandling, der aktivt fjerner lugt og 99,9 procent af alle bakterier.

De antibakterielle egenskaber bliver i sengetøjet vask efter vask, og behandlingen gør, at man kan skippe op til to vaske.

Lækkert, veldesignet og funktionelt

DAWN er dermed nået et skridt nærmere et ansvarligt bud på noget blødt sengetøj, der i kraft af de antibakterielle egenskaber holder sig friskt og lugtfrit i længere tid. Det var blot én af bevæggrundene bag Christian Arnstedt og Blazar Capitals investering i DAWN.

“Vi kan rigtig godt lide produkter, der ud over at være lækre og veldesignede også har en række funktionelle egenskaber, der gør dem unikke.

Det unge founder-team i DAWN har arbejdet med en kategori, der i mange år ikke har haft en væsentlig innovativ flyvehøjde i forhold til, hvad man ser i mange andre kategorier.

Det gør dem rigtig interessante, og vi er spændt på at følge deres innovation i de kommende år,” kommenterer Christian Arnstedt fra Blazar Capital, der sammen med Jesper Buch altså nu også er medejere af DAWN.

Læs mere om DAWN lige her.

Del artikel

Andre læser også