Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kampen om den perfekte hotdog – DM 2013 på Tangkrogen

Af Jan L. Pedersen

Årets hotdogkamp på Foodfestivalen i Aarhus blev en succes. Ikke kun set med deltagernes øjne, men også i gæsternes øjne. Det udviklede sig til et helt show, en slags cabaret, hvor nogle af gæsterne blev en del af forestillingen. Dagens konferencier var Timm Vladimir. Han går jo ikke ligefrem for, at være verdens kedeligste mand. Der kæmpes i to kategorier, en traditionel og en moderne. Det var klart sidstnævnte, der trak flest tilskuere. Grunden var nok, at det var nogle af landets absolut bedste kokke i vognene.

DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Hotdoggen – et stykke kulturarv

Dagbladet Børsens gastronomiredaktør og madanmelder, Ole Troelsø, er den rette ophavsmand til konkurrencen. Ole Troelsø har om nogen været manden, der holder fast i den danske kulturarv. Udover hotdog er smørrebrød hans hjertebarn. Han er Mr. Smørrebrød. Det var ham, der fik idéen med hotdog tilbage i 2008. Først hed konkurrencen Børsen Hotdog Challenge. Senere udviklede det sig til et nationalt mesterskab. I dag har mesterskabet så stor folkelig og gastronomisk interesse, at selv TV-avisen var med blandt journalisterne.

Overdommer Ole Troelsø til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

En dessert-hotdog fra Britisk topkok

Paul Cunningham serverede en hotdog, hvor pølsen var karamelis, og brødet var en friturestegt donut med citronsukker. En rigtig dessert-dawg. Den blev serveret med en damp fra tøris vældende op i luften, som i den grad hypede showet. Ketcuppen var hindbær-jordbærmarmelade fra egen have, der var lemon curd i stedet for den klassiske sennep og ristet ingefær i stedet for ristede løg. Paul Cunningham og hans team var iført heavy-militærbukser og alle iført sorte t-shirts påskrevet ‘Now I wanna be your Dawg’. En ung kvinde, faktisk Pauls sommelier på Henne Kirkeby Kro, stod på vognens tag og dansede. Det var svært, ikke at se på det.

Paul Cumminghams vinderhotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Dagens vinder Paul Cummingham til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Paul Cumminghams igang til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Fransk hotdog fra mester Wassim

Andenpladsen gik til Wassim Hallal fra toprestauranterne Frederikshøj og Molskroen. Wassim havde skabt en smuk kreation af mørt gris, hvor brødet var en bakke. Toppen og låget var lavet af 15 centimeter langt flæskesvær. Wassims fransk hotdog var efter vores opfattelse i den grad vellykket. Enkelte af dommerne mente ikke, deres hotdog sad i skabet.

Wassims franske hotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Wassim igang med sin franske hotdog DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Wassim & Co til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Hotdogkongen Miv

Canblau blev årets hotdogkonge. Grunden var, at det var Canblau, som havde solgt flest hotdog, og dermed tjent mest til Røde Kors. Mesteren hos Canblau var ingen mindre end årets kok 2013, Michael Miv. Her stod den på en spansk inspireret fusions-hotdog. Den var med en pølse lavet på spansk sortfodssvin, karljohan-remolade, en lettere sødlig løgmarmelade, peanut-creme og en sauce af ost. Flot smag, klart blandt dagens bedste, og klart vores favorit til en podieplads. Den blev serveret i en kvadratisk bakke med Canblaus farver. Sådan. Godt gået, Miv!

Michael Mivs hotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Michael Miv fra CANblau til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

 Grill-landsholdet

Deres bidrag hed Pulled Doggy. En ganske fast og velsmagende pølse med hakket pulled pork. Den var i en lun brioche, med en trøffelmayo-coleslaw. Smukt!

Deres kendte og i den grad velsmagende BBQ-sauce gav hotdoggen karakter. Der var også syltede rødløg og jalapenos-rogn i. På toppen var der en bacon/malt-crumble og friskrevet trøffel! Intet mindre end klasse. Smagsmæssigt synes jeg, den var helt suveræn, dog var min pølse for tør, desværre. Den hotdog bør der arbejdes videre med. Den har klassiker potentiale.

Grill-landsholdets hotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Grill-landsholdets hotdog fra en anden vinkel til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Grill-landsholdet bagerst ved DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Brøndums i Skagen – Nu med hotdog

Næste dog var designet af Jack Kramer fra Brøndums. Når man kommer fra Skagen, skal der selvfølgelig fisk i. I dagens anledning var det en pølse på havtaskekæbe, god smag men lidt blid i det. Masser af frisk karse og et fast velsmagende brød. Smagsnuancerne fejlede ikke noget. Ros for en fiske-dog.

Jack Kramer fra Brøndums til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Jack Kramers hotdog til DM 2013

Indslag fra Bornholm

Årets kok fra 2012, Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel, var selvfølgelig også med. Her var pølsen på lam og æble i et røget brød. På toppen var der en løg-mayo, syltede perleløg, lidt Vesterhavsost, en crumble på flæskesvær, tørret rødbede, og ikke mindst en smuk ketchup-marengs. Klart en af de bedste, og var i vores top tre. Ikke bare smagen var god, men det var udseendet også. Den var smuk og indbydende at se på.

Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotels hotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Daniel Kruses hotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Michelinrestauranten Kiin Kiin

Kiin Kiin var den første danske restaurant med asiatisk køkken, der fik en michelinstjene. Så en tur til Asien var helt naturligt og ikke mindst spændende. Køkkenchefen på Kiin Kiin, Dak Laddaporn, bød på original thai-stemning med hendes ”Chiang Mai” hotdog. Pølsen var lavet på and og kylling. Der var chili og rødløg plus en masse grønne krydderurter. Smuk at se på men også frisk i sjælden grad. Serveringen var et stunt. Den kom i en osteklokke fyldt med røg. En velsmag, som kun det asiatiske køkken kan levere.

Kiin Kiins hotdog med røg på DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Kiin Kiins hotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

De gode folk fra Kiin Kiin til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Martin Bjørn fra Brdr. Price

En østrigsk hotdog var konceptet. Faktisk med en wiener schnitzel i en lun brioche. Spændende og god idé. Den blev serveret med en friteret paneret pølse af kalveinderlår, ærtepuré, kartoffelchips og friskhøvlet peberrod. Egentlig ret simpelt. Smagen var god, rigtig set, men dog manglede der et syrlig element, hvilket gjorde, at hotdoggen ikke var blandt de bedste.

En østrigsk hotdog fra Marin Bjørn fra Brdr. Price til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Dak Laddaporn fra Kiin Kiin og Martin Bjørn fra Brdr. Price til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Den traditionelle konkurrence – med respekt for historien

Den klassiske hotdog i kategorien traditionel forløb mere stille og rolig. De fleste hotdog i denne kategori ligner noget, vi kender. Dog var der enkelte afstikkere.

De føste gæster til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

En af de klassiske til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Vinderen i traditionel hotdog gik til Brian Pedersen fra Pølsemageriet i Silkeborg, andenpladsen gik til Christian Melgaard fra Christians Pølsevogn. Tredjepladsen gik til sidste års vinder, Rene Christensen fra Trianglens pølsevogn i Silkeborg. Vores egen yndlings-hotdogsted, Havnens Perle stillede op med ejeren, Peter Lerdrup. Han havde ellers fornyet sin version med en chilipølse. Velsmagende, men desværre ikke nok til en podieplads.

Brian Pedersen fra Pølsemageriet i Silkeborg til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Vi glæder os allerede til næste år. Stor ros til arrangørerne og Ole Troelsø, for hans idé. Tak for en super god dag i Aarhus.

Lars Hjortshøj - Nu med hotdog - til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Lidt københavnermafia til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Det er der i Mivs hotdog til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Der var mange mennesker til DM i Hotdog 2013 i Aarhus

Del artikel

Andre læser også