Hotdog DM 2018: Restaurant Me Mu er Danmarks ubestridte hotdogkonge
Me Mu og kokken Lasse Starup laver Danmarks absolut bedste hotdog. Det var dommerne enige om, da Hotdog DM 2018 blev afholdt under Food Festival i Aarhus.
Saltsyltede citroner, gammel knas, blåskimmel, chipoltle, en creme på bagte skovæbler, løvstikkemayonaise, confiteret citron, kapers af vild brøndkarse, eddikekogte sennepskorn er nogle af de ingredienser i den hotdog, som netop er blevet kåret til at være Danmarks bedste. Det skete under det årlige Hotdog DM, som er en del af Food Festival i Aarhus.
Det var en glad Lasse Starup, der fik overrakt den eftertragtede titel, foran de op mod 10.000 mennesker, der overværede og smagte på stjernekokkenes hotdogs.
”Det er fantastisk det her! Vi er vilde med at kunne hjælpe Care Denmark, i mens vi har så sjovt. Og ja, så er vi bare glade for at vinde. Vi er stolte i hele Me Mu familien, ” fortæller Lasse Starup om sejren.
Det var dog ikke uden hård kamp, at Me Mu nu kan kalde sig hotdog-konge det næste års tid. For modstanderne var blandt andet stjernerestauranter som Gemyse, Formel B, Textur, Restaurant Barr og Tree Top.
Haraldskær Sinatur Hotels hotdog var den, der solgte mest under arrangementet, og vandt dermed titlen som Året Hotdogkonge. Over 250 hotdogs blev således langet ud til folk fra Haraldskær Sinatur Hotels pølsevogn på Food Festival.
Dermed bidrog restauranten kraftigt til, at i alt 181.110 kroner blev samlet ind til Care Danmark, som fik alle pengene fra salget af de ekstraordinære hotdogs.
Vinderen af prisen som den mest innovative hotdog gik til Gemyse, der havde lavet en hotdog med en vegansk pølse, brød inspireret af surdejsbrød med kimchi samt alt godt grøn fra Gemyses køkkenhave i København.
Hotdog DM er til for at hylde og bevare pølsevognen
Initiativet om Hotdog DM er startet af Børsens madanmelder Ole Troelsø, som startede Hotdog DM, fordi han var frustreret over den danske pølsevogns deroute.
”Pølsevognen var ved at forsvinde, fordi alt for mange solgte pølser og hotdogs i elendig kvalitet. Men pølsevognen er det danske gadekøkken. Min idé var meget simpel. At få nogen af landets bedste kokke til at kaste deres kærlighed og stjernestøv på hotdoggen. For uanset om du er høj eller lav, uanset om du som kok laver gåselever og pighvar til hverdag, så mødes vi alle, når aftenen er slut i pølsevognen”, forklarer Ole Troelsø, som glæder sig til at opleve kreationerne fra det stærke deltagerfelt, og som er begejstret for at se den positive udvikling og stigende interesse for hotdoggen.
Tanken med Hotdog DM er, at kokke og traditionelle pølsemænd kan tørne sammen i en velsmagende kamp på pølser og brød, så der skabes fokus omkring de stolte traditioner, det gode håndværk og de gode råvarer bag den danske hotdog.