Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hue, vanter og halstørklæde: Funklende jul i Friheden

Selv på en råkold dag i Tivoli Friheden var der masser af varme fra julelysene, der udsmykker parken helt frem til nytår. Vi aflagde et besøg.

 

Trods mange regnvejrsdage har Tivoli Frihedens store juleåbning sat kurs mod endnu en rekord i besøgstal.

 

Alene på en råkold lørdag med spredte byger strømmede flere end 10.000 gæster til den gamle have for at opleve de 300.000 julelys, som for alvor kommer til deres ret ud på eftermiddagen.

 

“Du kan tro, at vi er tilfredse,” siger salgs- og marketingchef Morten Palm Andersen.

 

Rekord trods regn

Dagene med regn har kostet på den budgetterede tilstrømning, men alligevel ligger Tivoli Friheden allerede nu over sidste års rekordstore tilstrømning.

 

“Vi laver løbende tilfredshedsundersøgelser, og når stort set 100 procent er glade og tilfredse, er vi det også,” siger han.

 

De seneste år har man ligget på den rigtige side af 100.000 gæster, og i år er ambitionen at nå 130.000 julebesøgende.

Hue, vanter og halstørklæde: Funklende jul i Friheden

Aarhus Update besøgte Tivoli Friheden i selskab med to 11-årige piger, som hurtigt måtte slippes løs i den store, oplyste julepark, hvor de fleste forlystelser kører. De voksne søgte ly i et telt med varmelamper og varm kaffe.

 

Overfyldte restauranter

“Vi har fået kritik for, at vores restauranter er overfyldte. Vi prøver at gøre det bedre ved at opstille varmelamper og lægge tæpper frem, så man også kan sidde udenfor, og det vil de fleste gerne, hvis bare det ikke regner. Men det er klart, at det er noget, som vi kigger på til næste år,” siger Morten Palm Andersen.

 

“I år har vi etableret flere overdækkede siddepladser i området med madboder. Det er selvfølgelig populært, når der kommer en byge,” tilføjer han.

 

“Vildt flot”

Vores 11-årige piger stormede rundt en hel eftermiddag i noget nær frostgrader – mellem Tyfonen, Græshoppen, Svanesøen og Hjertekig; den nye, tårnhøje konstruktion. Og de var begejstrede.

Hue, vanter og halstørklæde: Funklende jul i Friheden

“Der er en helt vildt flot udsigt over byen oppe fra toppen. Og så giver det et vildt sug i maven, når man ryger ned igen,” som Astrid beskrev oplevelsen i Hjertekig.

 

Imens spadserede de voksne rundt i området ved de mange madboder, der sælger alt fra gløgg og æbleskiver til flæskestegssandwich, burgers, brændte mandler, slik og produkter fra Chili Klaus.

Hue, vanter og halstørklæde: Funklende jul i Friheden

 

Minder om en festival

Jorden omkring friluftsscenen er strøet til med store mængder træflis, som bringer minder fra sommerdage på en festival. Temperaturen på en lørdag i december er noget lavere, men rundt omkring har Tivoli Friheden sørget for at opstille små bål, hvor man kan varme hænderne.

Hue, vanter og halstørklæde: Funklende jul i Friheden

Man fornemmer, at Morten Palm Andersen er lidt træt af at sammenligne med julen i 2017, da man havde 22 heldige åbningsdage uden regn. Men han er alligevel optimist:

 

“Vi går altid efter at vækste. I år har vi inddraget Svanesøen med kinesiske lysinstallationer, og det er blevet utroligt godt modtaget. Overordnet set går det godt.”

 

Aftenåbent

Efter fem timer i den kolde, men smukt oplyste park begynder de voksne med frosne tæer at kigge efter udgangen. Imens strømmer stadigt flere gæster til. Tivoli Friheden holder åbent helt til kl. 21.

 

Og pigerne skal lige nå en tur mere i Tyfonen.

 

“Far, kan vi ikke også lige nå…?” – nej, min skat. Nu skal vi hjem og have varmen.

 

Hue, vanter og halstørklæde: Funklende jul i Friheden

 

Tivoli Friheden

Skovbrynet 5
8000 Aarhus C
www.friheden.dk
Den 17.-23. og 27.-30. december
De skiftende åbningstider fremgår af www.friheden.dk/åbningstider

 

Entré: 140 kroner (alle under 90 cm kommer gratis ind)
Turbånd: 70 kroner (giver ubegrænset adgang i hele perioden; skal indløses sammen med entré)
All Inclusive: 399 kroner 
Mulighed for at købe eller forny sæsonkort med rabat