Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Husk slutsedlen, når du køber bil eller motorcykel

Af Annoncør

Uanset om du er til tohjulede eller firhjulede køretøjer, vil du på et eller flere tidspunkter i livet sikkert få brug for, eller bare lyst til, at købe en af slagsen. Ofte skal du have en pæn stor pose penge op af lommen for at gennemføre handlen, derfor er det vigtigt at formalia er i orden. Herved minimerer du risikoen for dårlige oplevelser med sælger efterfølgende. I den forbindelse er en underskrevet slutseddel mc en praktisk nødvendighed, for så har du som køber et stykke papir med de oplysninger, der blev givet i forbindelse med købet.

Hvad er aftalt?

En mundtlig aftale er også en juridisk bindende aftale på samme niveau som en skriftlig aftale. Desværre kan det være meget svært at bevise, hvad der blev sagt mellem sælger og køber, hvis der senere skulle opstå tvister eller uenigheder. Husk derfor altid at få det aftalte nedskrevet i et underskrevet dokument, og i dette tilfælde hedder denne type dokument en slutseddel.

Der er en lang række detaljer og oplysninger om det pågældende køretøj, pris og ekstra aftaler med mere, som bør fremgå af en korrekt udfyldt slutseddel. Du skal desuden huske at være opmærksom på, at der er forskel på en handel mellem to privatpersoner og et bilkøb/motorcykelkøb hos en erhvervsdrivende. Det har stor betydning for, om du har reklamationsret og/eller garanti.

Hos en forhandler gælder købeloven

Du og sælger kan nedskrive meget i aftalen, men når du indgår en købsaftale hos en forhandler, så hører aftalen ind under købelovens bestemmelser. Uanset hvad aftalen hos den erhvervsdrivende måtte indeholde, må du aldrig stilles ringere end hvad købeloven bestemmer. Loven er dit sikkerhedsnet i forhold til eventuelle fejl og mangler i slutseddelsinformationerne. Er du i tvivl om formuleringerne og ordlyden, kan du altid bede en uvildig person eller organisation, eksempelvis FDM, gennemgå dokumentet før du skriver under.

Få mere at vide online

Det behøver ikke være svært at købe bil eller motorcykel, men det er altid en god ide at tænke sig om og holde øje med detaljerne, før du siger ja og sætter din underskrift. Er det første gang, du skal være køretøjsejer, kan du med fordel blive klædt på ved at læse alle de relevante oplysninger, som kan findes på internettet. Der skal næppe mange søgninger til, før du har fundet en masse hjemmesider med gode, og forhåbentlig opdaterede og korrekte, informationer.

Del artikel

Andre læser også