ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad kan en fysioterapeut hjælpe med?

Af Annoncør

Fysioterapiens formål er at lette bevægelse og lindre smerter. Fysioterapi er en behandlingsform, der er godkendt af sygesikringen. Det er desuden muligt at søge fysioterapi i privat regi og for egen betaling, hvilket giver et bredere udvalg af terapeuter. Fysioterapi i Herning eller fysioterapi i København – der findes dygtige behandlere i hele landet. 

Skader, gigt eller alderdom – vores bevægeapparat har mange udfordringer 

En fysioterapeut er trænet og uddannet i at anskue kroppen som en helhed. Fysioterapeuten har den fysiologiske viden, der skal til for at stille en korrekt diagnose – og derigennem fastslå årsagen til led- eller muskelsmerter, ubevægelighed eller andre somatiske lidelser. 

Vi kan have en gammel skade, vi kan være plaget af slidgigt, overbelastninger eller alderdom. Alle førnævnte kan medføre varierende komplikationer, og alle vil før eller siden resultere i restriktioner i kroppens bevægelsesfunktioner. 

Fysioterapi er et forløb 

En generel misforståelse mange fysioterapeuter møder, er, at fysioterapi er massage – at fysioterapeuten kan trykke, strække og massere problemerne væk. Dette er da også en del af behandlingen, men kan ikke stå alene. 

Fysioterapeuten er specialist i at udarbejde et individuelt forløb. Når diagnosen er stillet, så vil behandlingen påbegyndes. Da fysioterapien anskuer kroppen som en helhed, og den enkeltes behov er individuel, vil behandlingsplanen blive udarbejdet med udgangspunkt i den enkelte patients specifikke problemstilling – der findes altså ikke én standardbehandling. 

Hjælp til selvhjælp 

Et fysioterapeutisk behandlingsforløb vil ofte være en kombination af massage, stræk og øvelser. Patienten vil få et skræddersyet træningsforløb, der skal følges hjemme, eller i samarbejde med terapeuten. Patienten får altså et beskrevet forløb og en række øvelser, der skal hjælpe patientens bevægeapparat, og afhjælpe smerterne. 

Fysioterapeuten kan desuden hjælpe med udarbejdelse af genoptræningsprogrammer efter overbelastninger og andre skader. 

Velvære og trivsel – for en sund og stærk krop

Et besøg hos en fysioterapeut er en god investering i trivsel og livskvalitet. Det er opslidende og energidræbende at gå med smerter, og der kan være mange årsager til disse. Når vi slides og ældes, så vil de flere af os opleve stivere led og lette smerter – det er en naturlig proces, vi alle må gennemgå. Når vi passer på vores fysik, så har det en præventiv effekt, og vi kan med indsats og vilje udsætte kroppens aldring ved at holde os i form. 

Vi behøver med andre ord ikke at have ondt, før vi går til en fysioterapeut. Vi kan lige så vel henvende os med det formål at få et bedre kendskab til vores krop, og en tilrettelagt træningsplan for en fortsat sund og smidig krop. 

Del artikel

Andre læser også