Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad skal du stille op med boligen når du gerne vil flytte i noget mindre?

Af Annoncør

De fleste mennesker oplever på et eller andet tidspunkt at de gerne vil sælge det hus de har boet i mange år og flytte i noget mindre. Det sker for eksempel når alle børnene er flyttet hjemmefra og man egentlig er blevet for gammel til at passe det store hus. Hvad stiller man op med boligen i sådan et tilfælde? Du har flere muligheder end du umiddelbart går og tror. Læs med her for at se hvad de er.

Snak med en god ejendomsmægler

Det første, man naturligvis skal gøre, er at snakke med en ejendomsmægler. Det giver meget mening at gøre dette, da det er en af de nemmeste måder hvormed, man kan sælge sin bolig. Dermed lægger man arbejdet med at finde en ny køber til boligen i hænderne på ejendomsmægleren. Og man kan blot vente på, at der kommer et godt bud på ens bolig. Det er dog vigtigt at vide, at din ejendomsmægler ofte vil have nogle krav til denne bolig. Måske vil de gerne have, at du maler alle væggene hvide, før der kommer n køber og kigger på tingene. Eller måske skal du fikse forskellige ting ude i haven? Det kan ofte være en del nemmere at sælge boligen på denne måde og man kan endda presse prisen lidt længere i vejret ved at gøre sådanne simple handlinger.

Overdrag den til et familiemedlem

Men ud over at snakke med en ejendomsmægler og sælg den til en vildfremmed, så kan du også vælge at lave en familiehandel. Her handler det simpelthen om at overdrage boligen til et andet familiemedlem, som er interesseret i at have den. Og det kan være til manges fordele. Det kan for dit vedkommende for eksempel ofte være meget sentimentalt at flytte fra den bolig, som du har boet i de seneste mange årtier. Måske er det herhvor dine børn også er vokset op? I så fald kan det være meget svært at sælge den videre til en fremmed. Det kan være lidt nemmere at sælge den til et familiemedlem, hvor man stadigvæk har mulighed for at se boligen. Ofte handler det om at man overdrager boligen til ens barn, som netop gerne vil have denne bolig, som de selv er vokset op i. På den måde bliver boligen i familien og man kan endda se den næste generation vokse op i denne bolig. Det kan føles meget rarere for hele familien som enhed.

Del artikel

Andre læser også