Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvem kan have brug for tilskud med D-vitamin?

Af Annoncør

Overvejer du at købe et tilskud med D-vitamin? I så fald bør du overveje, om det faktisk er noget du har brug for. Det er nemlig ikke alle, der har behov for at tage et tilskud med D-vitamin, da de får tilstrækkeligt via deres kost.

Der findes dog en række gruppe af personer, der er mere udsatte for mangel på D-vitamin end andre. Derfor kan de også have brug for at tage en form for tilskud i form af dråber, kapsler eller tabletter, som kan hjælpe med at øge niveauet af D Vitamin.

Børn fra 0-2 år

D-vitamin er helt essentielt for opbygningen af både knogler og immunsystemet hos børn. Derfor er det ofte også børn, der har brug for et tilskud med D-vitamin. Her er det dog vigtigt, at man ikke giver sit barn tabletter eller kapsler med det samme.

Dit barn børn nemlig først få tabletter eller kapsler, når barnet er fyldt cirka 1,5 år. Indtil da skal barnet have sit tilskud i form af dråber med D-vitamin. Heldigvis er der rig mulighed for at finde begge dele på det danske marked.

Gravide

Når man er gravid, har kroppen et øget behov for at få D-vitamin. Derfor er det som regel en god idé at tage et tilskud, der kan hjælpe med dette, når man er gravid. Man skal dog være opmærksom på, at man ikke får et for højt indtag af D-vitamin med sit tilskud.

I og med, at der også er andre vitaminer, der er nødvendige for en gravid kvinde, findes der multivitaminer, der er lavet specifikt til gravide. Det er oplagt at vælge et sådant tilskud, da det ikke blot kan give dig et tilskud af D-vitamin, men også flere andre vitaminer.

70 år og op efter

I takt med, at man bliver ældre, vil knoglerne i kroppen også blive svagere. I og med, at D-vitamin har en vis indflydelse på dine knoglers styrke, er det en god idé at tage tilskud med D-vitamin. Det er især noget, der gør sig gældende, når man er 70 år eller ældre, hvor behovet er øget.

Det er dog ikke blot D-vitamin, der er en god idé at tage, når man er i denne alder. Du rådes nemlig også til at supplere med calcium, da det også kan hjælpe med at gøre dine knogler stærkere. Er du i tvivl om dit behov, anbefales det at rådføre dig med din læge.

Del artikel

Andre læser også