ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvor kan man opleve dyr tæt på Århus?

Af Annoncør

Mange elsker at tage på tur og se dyr. Det kan være, man har børn, der elsker dyr, eller man selv er helt vild med vores firbenede venner. Vi har samlet en række udflugter, hvor du kan opleve spændende dyr i nærheden af Århus. 

Det kan være være svært, at få idéer til udflugter om vinteren, men det er stadigvæk dejligt at komme ud på tur og få røde kinder, selvom dagene er kortere og solen skinner mindre. 

En dagstur fra Århus

Flagermus er et sjovt og spændende dyr. De er forbundet med meget mystik og mange myter, som Batman og Dracula. Derfor elsker mange børn dem. De er nataktive, og derfor ser man dem ikke så tit, men der er faktisk en del flagermus i Danmark. I Mønsted Kalkgrube kun en times kørsel fra Århus overvintrer omkring 15000 flagermus. Om sommeren kan man måske godt se en flagermus bakse rundt i skumringen i Århus, men om vinteren er flagermusene mindre aktive, da der ikke er så mange insekter. 

De fleste af flagermusene i Mønsted Kalkgrube er vandflagermus, det er en meget almindelig flagermusart i Danmark, men i de jyske kalkgruber overvintrer fem forskellige arter. Det gør kalkgruberne til en perfekt dagstur fra Århus for både naturinteresserede børn og voksne. Kalkgruberne er lukkede om vinteren, på nær til julemarked, men man kan bruge dage på den flagermus inspirerede legeplads. 

Dyrehaven i Marselisborg 

I Thorskoven, lidt syd for Århus, kan man tage familien med ud og se hjorte, dådyr og vildsvin. Dådyrene er meget tamme og kommer helt hen og hilser på, hvis man har taget et par gulerødder med. 

Det er et yndet udflugtssted for Århusianere, der vil lidt ud af byen i weekenden. Der er ofte mange børnefamilier, der fodrer dyrene og nyder dagen i skoven. Skoven ligger meget tæt på byen, og kan derfor tit være travl om sommeren, men om vinteren er der færre besøgende. 

Døde dyr

På naturhistorisk museum kan man komme helt tæt på nogle spændende dyr, der er dog et men. De er allesammen døde. På naturhistorisk museum kan man nemlig nyde en fantastisk udstilling af smukke udstoppede dyr. Det er meget lærerigt for både børn og voksne. En tur på naturhistorisk museum egner sig godt til en regnvejrsdag i den østjyske hovedstad.

Del artikel

Andre læser også