Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Af Redaktionen

NorthSide 2024 er i dag blevet skudt i gang!

Vi har traditionen tro sat os selv på en hård opgave, og nøje udvalgt 6 madboder i jagten på årets bedste madoplevelse á la NS.

Ligesom i de to forgangne år er festivalen helt og aldeles kødfri – men det spænder altså ikke ben for variationen i udvalget, må vi bare konstatere.

Vi har nemlig både sat tænderne i sushi, tacos, burger og ish’n’chips, og vi vil næsten vove at påstå, at NorthSide byder på noget for enhver for smag – også de mest hårdnakkede kødspisere.

Men hvor på pladsen skal man gå hen for at få festivalmad i topklasse?

Læs vores bedømmelser herunder og lad dig inspirere:

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Tipsy

Du kender sikkert Tipsy fra enten Banegårdsgade eller Bassin 7, hvor der bliver lavet vegetarisk mad, der kombinerer mexicanske og californiske smage.

Det samme er heldigvis tilfældet på årets NorthSide, hvor den lokale favorit gør debut med en madbod ved teltscenen NOVA.

Der er også nachos på menuen, men vi var slet ikke i tvivl om, at vi skulle prøve deres veganske Birria Jack Tacos (til 95 kroner) – og det var et virkelig godt valg!

Vi fik to hjemmelavede tacos med det, der umiskendeligt lignede kød, men som i virkeligheden var jackfruit, der imponerede med sin kødfulde konsistens og intense smag.

Læg dertil en vanvittigt god vegansk ost, persille og lige tilpas af syre og spice. Og så tilbehør af tortillachips, salsa og selvfølgelig lime.

Alt i alt en ekstremt lækker og greasy omgang mexi-mad, som uden tvivl vil gå rent ind hos festivalfolket. Vi kan ikke gøre andet end at give topkarakter til det her måltid.

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder
Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Namu Sushi

Som noget helt nyt i år er der kommet sushi på NorthSide-menuen – men du kan godt glemme alt om fisk, for festivalen går ikke på kompromis med kravet om, at alle madboder skal være som minimum vegetariske.

Har du mod på at prøve plantebaseret sushi, skal du søge mod teltscenen NOVA, hvor Namu Sushi ligger. Boden byder på bowls og sushiboxe og fælles for begge dele er, at det er muligt at vælge veganske variationer.

Sådan én valgte vi at prøve i form af boxen med 12 stykker (til 120 kroner), der indeholder tre forskellige slags sushi:

  • Den grønne – Yuzu Kosho Green – var med sit fyld af agurk, avocado, sukkerærter, vegansk mayo og med puløg på toppen en sprød og frisk begyndelse.
  • Spicy ”Tuna”, hvor tunen var erstattet af en kikærte-tatar, var en ekstremt spicy sag, hvor chilien desværre var en anelse for overdøvende til vores smag.
  • Spicy Crunchy var til gengæld en klar favorit med sin virkelig smagfulde inari-tofu og tenkasu-crunch på toppen. Virkelig god sushi!

Vi indrømmer gerne, at vi skeptiske, da vi hørte, at NorthSide har fået plante-sushi på menuen.

Men vores skepsis kan vi godt pakke væk, for Namu havde formået at pakke masser af smag i den lille sushibox – vi lander på 4 flotter stjerner ud af 5.

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder
Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Bondetoast

En velegnet festivalsfavorit er toast – og heldigvis finder man på NorthSide en bod, der tilbyder en hjemmelavet udgave af den populære spise. 

Hos Bondetoast får du en veggie toast med svampe, løg og godt (!) med ost, hvilket er vigtigt, når vi snakker toast.

Surdejsbrødet var perfekt sprødt, og i stedet for skinke mellem de to stykker brød, fik vi en bid fyldt med svampe, der med sin rige umami-smag kompenserede rigtig godt for fraværet af skinke.

Dertil var der en god frisk smag af persille, som gik godt i spænd med de syrlige smagskomponenter fra de syltede rødløg

Toasten er og bliver en perfekt festivalret, og hos Bondetoast får du en velsmagende mundfuld med lækre ingredienser.

Set ud fra et festivalsperspektiv (hvor du ikke kommer langt for under 50 kr.) er prisen på 48 kr. også rigtig fornuftig, og vi kan konkludere, at du her får rigtig god value for money.

Vi kvitterer derfor veggie toasten med 4 ud af 5 stjerner.

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder
Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Organic Boho

The Organic Boho er Danmarks første 100% plantebaserede og økologiske madkoncept – og vi blev derfor nysgerrige på, hvad stedet mon kan tilbyde, når det kommer til festivalmad. 

Festival og burger går hånd i hånd, og vi valgte derfor deres Crispy Miso Burger med fritter og miso-dip til 129 kr.  

Burgerbollen var ikke den klassiske bløde smørbolle, men mere ciabatta-inspireret, og den delte lidt vandene i smagspanelet. 

I mellem de to burgerboller lå en ‘grøntsagsdelle’ bestående af kartoffel, løg, porre og broccoli. På trods af de mange ingredienser blev ‘bøffen’ lidt anonym, og smagte ikke af meget.

Coleslawen, som var vendt i en miso-dressing, gav til gengæld lidt mere smag fra sig, men vi var heller ikke helt oppe at ringe her.

Hvis du virkelig craver en greasy burger, så ville Organic Boho nok ikke være det første sted, vi ville gå hen.

Vi kvitterer derfor med 2 ud af 5 stjerner. 

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder
Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Spiselauget

Fish and chips er en sikker vinder her på redaktionen.

Sprød med sprød på og så den legendariske dip tatar sauce til at dyppe alle lækkerhederne i – det får vores madhjerter til at smelte.

Men kan man virkelig få ”ish” til at smage af ”fish”?

Det kunne vi selvfølgelig ikke undgå at teste – derfor gik vores rute også forbi Spiselaugets bod”Ish & Chips”.

Og der må vi bare lægge os fladt ned… for det kan man.

”Fisken” er lavet med ærter, ris og wakame-tang, som giver den smag af hav, som man ellers ville mangle fra torsken.

Den er perfekt sprød og har en rigtig lækker struktur og konsistens.

Og så må vi bare give en hyldest til deres fritter. De fås ikke sprødere, mens de er vendt i en krydderiblanding, der går hånd i hånd med tatar saucen. Den er nemlig også lige som den skal være, da den er cremet, fyldt med urter og har en god syre.

Måden den bliver serveret på, gør den meget ”to go” og ikke til den oplagte deler.

Alligevel ender vi med at give Spiselaugets ”ish and chips” topkarakter, da det hele bare spiller.

I vores øjne er det det perfekte festivalmåltid.

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder
Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Vild Is

Så blev det tid til et sødt indslag. Derfor tog vi forbi biksen med navnet Vild Is.

Her kunne man enten få sig en ispind eller en slush ice.

Vi kunne selvfølgelig ikke stå for deres slush ice, da den både havde den flotteste farve og så super læskende ud – lige hvad vi havde brug for.

Vi valgte at smage begge varianter – en med ribs og en med jordbær. Og særligt en af dem blev en kæmpe favorit hos os.

Slush icen med ribs var nemlig den perfekte blanding af frisk, syrlig og sød. Den havde en rig smag af de sure sommerribs, som var godt afbalanceret – og så var den bare insta-værdig med sin smukke røde farve.

Deres jorbær-udgave var dog til den søde side og smagte meget marmelade-agtigt.

Hvis man gerne vil skrue lidt ekstra op for festivalstemningen, kan man vælge at tilføje enten gin eller vodka til læskedrikken.

Du får en slush ice til 45 kroner, og er du ved at gå sukkerkold, er det det perfekte hack til både at slukke tørsten og få stillet blodsukkeret.

Vild Is’s slush ice fortjener fire ud af fem stjerner.

Hvordan smager NorthSide?: Vi har testet 6 madboder

Her er den komplette liste over madboder på NorthSide 2024:

  • Troldgården 
  • Gorms 
  • Singhs Indian Food 
  • Oles Gård 
  • Falafel du Marais 
  • Tim Vladimirs Køkken 
  • Mikuna 
  • Kolo 
  • Lima
  • Plant Food
  • Spiselauget
  • Faour
  • Pizza Boys 
  • Meyers 
  • Vild is 
  • Organic Boho
  • Ild i Maven
  • Charm
  • Lakelands 
  • Sloppy Jo’s 
  • Tipsy Namu 
  • Restaurant Tiende

Del artikel

Andre læser også