Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder

Af Redaktionen

Bøgepladsen åbner snart for årets anden festivaldag med masser af musik og festligheder.

Og nu hvor tømmermændene ovenpå gårsdagens brag af en åbning så småt er ved at have lagt sig, er det altså blevet spisetid.

For uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke, og det er dælme vigtigt at få lagt en god bund, inden festlighederne for alvor tager fart.

Heldigvis byder Smukfest på et væld af madboder, men hvilken skal du vælge? Vi har smagt på 4 forskellige, som vi hver især har bedømt på en skala fra 1 til 5.

Velbekomme!

Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder

Legenden: Løvehulen

”Har man egentlig været på Smukfest, hvis man ikke har spist mindst ét Løvebrød?” Sådan skriver festivalen selv om Løvehulens klassiker, der har været på menuen, så længe enhver Smukfest-veteran kan huske.

Der var altså ingen vej udenom, men desværre blev vi slemt skuffet, da vi fik brødet mellem hænderne.

Løvebrødet var fyldt med oksekød, der smagte som om, det var blevet udsat for rigelige mængder tex mex-krydderi.

Kød og dressing var der i det hele taget nok af, men til gengæld kæmpede vi virkelig for at finde frem til det grønne. Vi skulle faktisk grave helt ned i bunden af brødet for at opdage bare en lille smule salat og et par majs.

I stedet var det brødet, der stjal billedet – og bestemt ikke for noget godt. Det var både stort, virkelig bastant og så tørt, at selv ikke de rigelige mængder kød og dressing kunne redde det.

Det er selvfølgelig en formildende omstændighed, at alle de 85 kroner, Løvebrødet koster, går til velgørenhed via Lions Club Skanderborg, men vi har svært ved at finde så meget andet positivt at sige.

Løvebrødet må nøjes med sølle 1 stjerne ud af 5 mulige.

Hvor: Ved teltscenen Månen
Pris: 85 kroner

Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder
Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder

Deleren: Kartoffelshoppen

Når du høvler øl indenbords fra morgen til aften, er det vigtigt med noget salt. Her vil den evige lifesaver alle dage være en omgang fritter.

Men hvis du er på jagt efter noget, der kan bare lidt mere end den klassiske med salt og ketchup, så skal du tage forbi Kartoffelshoppen.

Det var vi nemlig, og her fandt vi tre forskellige variationer af pommes frites: Den græske, Den med kylling og Den amerikanske.

Vi bestilte den med kylling, da de lovede både sprød kylling, hvidløgsmayo og syltede rødløg med den. Og det kunne vi ikke stå for.

Vi blev dog en smule skuffede. Alfa og omega for os er, at fritterne er sprøde. Og det var de desværre ikke. De lagde sig tættere op af de ovnkartofler, man selv kæmper for at få sprøde i ovnen, end en frites, der havde været et dyp i den gyldne brønd. Dog smagte krydderiet, de var sølet ind i, helt genialt. 

Vi blev også lidt overraskede over, at den sprøde kylling kom i form af hotwings, da det delte retten lidt i to fremfor, hvis det var stykker af kylling, du kunne hapse med gaflen.

Kyllingen var til gengæld sprødere end fritterne og både saftig og velsmagende. Og så går man godt nok heller ikke galt i byen med deres hvidløgsmayo. 

Vi lander på 2 ud af 5. Retten kunne, hvad den skulle, men derudover var vi ikke super imponerede.

Hvor: Ved scenen The Hood
Pris: 80 kroner

Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder
Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder

Klassikeren: Mor Karens

Det er ikke uden god grund grund, at vi udnævner Mor Karens til en ægte Smukfest-klassiker.

Sidste år kvitterede vi med fuld plade, da vi testede stedets flæskestegssandwich.

Vi blev derfor nødt til at lægge vejen forbi igen i år for at se, om den høje kvalitet stadig holder. Og det korte svar er, at det gør den!

Den saftige og møre flæskesteg var igen indhyllet af to bløde boller med sesamfrø, der var lette at bide over, så man ikke får ødelagt ganen.

I år gik vi all in og tilkøbte brun sovs til sandwichen og holy moly.

Det var prikken over i’et, som vi ikke vidste, vi manglede, og sovsen smagte vitterligt som den, du får hjemme hos din bedstemor.

Vi bed også – bogstaveligt talt – mærke i, at de syltede agurker har en god tykkelse, der giver det perfekte bid.

Og apropos godt bid, så var de hjemmelavede flæskesvær som altid helt knasende og sprøde.

Mor Karens serverer med andre ord (igen i år) en helt perfekt flæskestegssandwich, som oven i købet kan nydes med udsigt over festivalpladsen i en rigtig stol.

Det fortjener 5 ud af 5 stjerner, og du må ikke snyde dig selv for at lægge vejen forbi mindst én gang, når du er på Smukfest. 

Hvor: Ved Bøgescenerne
Pris: 95 kr. (brun sovs tilkøbes for 10 kr.)

Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder
Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder

Desserten: Gopa

Så blev det dessert o’cock. Lige inden himlen åbnede sig, tog vi forbi GOPA, der laver alle de variationer af en klassisk crepes, som du overhovedet kan tænke dig til.

De steger pandekagerne lige for øjnene af dig, og så kan du vælge, hvad de skal klaske i den, inden de lukker den som en fin lille pakke.

Vi valgte en med flødebolle og en med brunsvigersnask, og forventningerne var skyhøje.

Pandekagerne smagte himmelsk, og faktisk var de så gode, at vi også ville have været tilfredse, hvis vi fik dem plain.

Flødebollen stjal dog vores hjerter, og lige pludselig var den væk. En kombination, som vi aldrig havde overvejet, men som vi bestemt kommer til at kaste os ud i igen.

Brunsvigeren var tangerende til ubehagelig. Hvis du er fynbo, elsker du den sikkert, for den smager af brunsviger. Men flydende sukker og smør i en pandekage det er lige lidt for meget efter vores smag.

Da pandekagerne var så gode, som de var, lander vi på 4 ud af 5. Så vælger vi bare noget andet fyld end brunner næste gang.

Hvor: Ved Stjernescenen
Pris: 40-60 kroner

Hvordan smager Smukfest?: Vi har testet 4 madboder

Del artikel

Andre læser også