Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan smager Smukfest?: Vi testede 6 madboder

Af Redaktionen
Bøfsandwich hos Rasses Skovpølser.
Bøfsandwich hos Rasses Skovpølser.

Bøgepladsen åbning på andendagen nærmer sig.

Kl. 13.00 slår Smukfest dørene op til årets anden festivaldag med masser af musik og festligheder.

Men nu hvor tømmermændene ovenpå gårsdagens brag af en åbning så småt er ved at have lagt sig, er det altså blevet spisetid.

For uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke, og det er dælme vigtigt at få lagt en god bund, inden festlighederne for alvor tager fart.

Heldigvis byder Smukfest på et væld af madboder, men hvilken skal du vælge? Vi har smagt på 6 forskellige, som vi hver især har bedømt på en skala fra 1 til 5.

Velbekomme!

Hvordan smager Smukfest?: Vi testede 6 madboder
Serrano-pizza fra WH.

WH Pizza

Sammen med resten af Frederikshøj-teamet er han for nylig blevet tildelt sin anden Michelin-stjerne, men på Smukfest er det noget helt andet, han disker op med.

Wassim Hallals pizzabiks, som nogle måske kender fra Tivoli Friheden, er også at finde i Bøgeskoven, og her er det altså pizzaer i gourmetklassen, vi har med at gøre.

Af WH Pizzas fire valgmuligheder valgte vi varianten med serranoskinke, rucola, havgusost og persille, hvilket skulle vise sig at være et godt valgt.

Bunden var sprød og perfekt i tykkelsen, og det kunne virkelig smages, at råvarerne var af høj kvalitet. At smagene samtidig harmonerede gav endnu et plus i bogen.

Vi ender alligevel med en bedømmelse på 4 ud af 5 stjerner.

Point for at pizzaen var bagt til grænsen, men enkelte steder havde den fået for meget, hvilket betød, at skorpen var brændt. Samtidig er pizzaen i den dyre ende, og af de grunde giver vi ikke topkarakter.

Pris: 125 kr.
Stjerner: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Hvordan smager Smukfest?: Vi testede 6 madboder
Guldburger fra Guldanden.

Kalu – Guldanden

Vi besøgte også Kalus madbod Guldanden nær Bøgescenerne, hvor vi bestilte en Guldburger bestående af en briochebolle med confiteret and, sennepsmayo, kålsalat og syltede rødløg.

Hvis man er til confiteret and, så er man også til denne burger. Vi synes dog, at kvaliteten i hver bid svingede en smule, og fyldet var ringe fordelt.

Derudover var noget af anden lækkert og saftigt, mens andet var mere tørt og kedeligt.

Men den intense smag i andekødet var ikke til at tage fejl af – og sammen med de syltede rødløg, den friske salat og sprøde kål får du altså en bid, som bestemt smager af mere.

Til dem som gerne vil have en ekstraordinær madoplevelse, kan burgeren toppes med enten foie gras eller trøffel .

Alt i alt en helt fin andeburger, som vi giver 3 stjerner.

Pris: 85 kr.
Stjerner: ⭐️⭐️⭐️

Hvordan smager Smukfest?: Vi testede 6 madboder
Megatartelet fra Farmors Tarteletter.

Farmors Tarteletter

Farmors Tarteletter har ligget samme sted tæt på Bøgescenerne i 12 år. Og det er der en god grund til.

Stedet laver nemlig den klassiske tartelet med høns i asparges, og den vil man gerne sætte tænderne i igen, når man først har prøvet den.

Vi bestilte Farmors ’mega tartelet’, og her får du virkelig value for money.

Tarteletten lever nemlig op til sit navn og kan snildt mætte to eller tre personer. For 115 kroner er det altså noget af et røverkøb på en festivalplads, hvis du spørger os.

Her får du en tartelet, ligesom bedstemor laver dem. En sprød skal fyldt til randen med tarteletfyld.

Kyllingen var helt mør og aspargesstykkerne saftige. Dertil var hele herligheden toppet persille og masser baconstykker, som gav den helt perfekte ’crunch’ til retten.

Har du lidt salt og peber i baglommen, ville det ikke gøre noget at bruge det her. Men overordnet en virkelig god spiseoplevelse til billige penge.

Mega tarteletten får derfor 4 ud af 5 stjerner fra os.

Pris: 115 kr.
Stjerner: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Hvordan smager Smukfest?: Vi testede 6 madboder
Arizona Burger med ekstra ost og bacon.

Arizona Burger

Endnu en vaskeægte klassiker på Smukfest er Arizona Burger, der efterhånden har over 30 sæsoner på samvittigheden.

Stedets burger er noget så usædvanligt som firkantet i sin form. Udover bøf indeholder den ketchup, burgerdressing, salat, rødløg, agurk, bacon og ostesauce af cheddar.

Burgeren er, som den er, men du kan tilføje ekstra ost og bacon til en merpris for at få en ekstra snasket version – og det gjorde vi selvfølgelig.

Men det til trods må vi desværre erkende, at vi var skuffede over burgeren. Osten var anonym, bøffen en smule tør, og det samme var bollen.

Til gengæld bidrog rødløg og agurk med lidt friskhed og de forskellige dressinger hjalp da også på det ellers ret tørre indtryk.

Men vi var altså ikke imponerede over burgeren, der for os gav mindelser om kantinemad.  Derfor ender vi på 2 ud af 5.

Pris: 92 kr. (117 kr. med ekstra ost og bacon)
Stjerner: 
⭐️⭐️

Hvordan smager Smukfest?: Vi testede 6 madboder
Brændende Kærlighed – en Smukfest-klassiker.

Brændende Kærlighed

En dansk klassiker og samtidig fast inventar på Smukfest gennem mere eller mindre 20 år.

I boden fortæller de frivillige, at flere har hentet maden med en replik om, at det er tradition, når man er på festival i Skanderborg.

Det smager da også ganske godt og af brændende kærlighed, som man kender det.

En fin og blød kartoffelmos lavet med smør toppet med bløde løg, bacon og syltede rødbeder i tern – vi forestiller os, at en god øl vil være den perfekte sidevogn.

De syltede rødbeder er et friskt pust i den ellers tunge ret, og løgene, som er karamelliserede i baconfedtet, smager også glimrende.

Med et ekstra pift salt og peber kunne retten snige sig op på en karakter over middel, men vi holder os nu på en 3’er.

Dog skal det nævnes, at du får meget for pengene, og med en omgang brændende kærlighed er der altså lagt en god bund til dagens indtag af de våde varer.

Pris: 75 kr.
Stjerner: ⭐️⭐️⭐️

Hvordan smager Smukfest?: Vi testede 6 madboder
Bøfsandwich hos Rasses Skovpølser.

Rasses Skovpølser

Rasses Skovpølser ligger faktisk ikke inde på selve festivalpladsen. Men lægger man vejen forbi Skanderborg, så skal man altså besøge den legendariske grillbar, som er placeret i skovbrynet lige udenfor festivalen.

Hvert år kåres landets bedste bøfsandwich af De Brune Riddere, som rejser land og rige rundt for at smage og anmelde den brune servering, og førstepladsen er flere gange gået til Rasses bæst af en bøfsandwich.

Når man først har prøvet den, forstår man godt, hvorfor burgeren er løbet med sejren år efter år.

Imellem de to bløde briocheboller finder du nemlig intet mindre end remoulade, ketchup, grov sennep, rødbeder, rå løg, 200 g hakkebøf, jydegreve (friteret svinefedt), bløde løg, syltede agurker, remoulade, ristede løg og masser af brun sovs. Selvfølgelig.

Når vi siger masser af brun sovs, så mener vi virkelig masser af brun sovs. Og kæmpe point til netop sovsen, som må siges at være hovedingrediensen. Den smagte virkelig, som bedstemor laver den – hjemmelavet og hverken for tyk eller tynd i konsistensen.

Derudover harmonerede de lidt tungere elementer som sovs og hakkebøf virkelig godt med de syrlige, såsom syltede rødbeder og agurker. Med knasen fra de ristede løg, var der faktisk ikke en finger at sætte på måltidet.

Vi kvitterer derfor med fuld plade til bøfsandwichen fra Rasses Skovpølser, som får 5 stjerner.

Pris: 140 kr.
Stjerner: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Del artikel

Andre læser også