Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan vælger man det bedste elselskab i Aarhus?

Af Annoncør

Synes du, at du betaler for høj en pris for din strøm? I så fald er det naturligvis værd at undersøge muligheden for at skifte til et nyt elselskab.

Mange er ikke klar over, at det kan lade sig gøre, men det kan det. Siden 2003 har der været frit elvalg i Danmark, hvorfor alle kan vælge deres leverandør frit.

Har du gjort dig tanker om at skifte elselskab, vil du sandsynligvis gerne sikre, at du vælger det bedste. Faktum er dog, at det rette valg afhænger af dine egne præferencer og kriterier til nedenstående punkter.

#1: Pris

Prisen er den vigtigste faktor for de fleste. Det er hovedsageligt det, der får folk til at skifte elselskab. Derfor er det også helt naturligt, hvis du vægter prisen højt.

Når du skal undersøge, om et givent elselskab er dyrt eller billigt, er der flere ting, du skal holde øje med. Mange tror, at det er tilstrækkeligt at kigge på kWh-prisen, men det er faktisk ikke tilfældet.

Foruden kWh-prisen, er det også vigtigt at holde øje med øvrige udgifter, herunder abonnementspris, gebyrer m.m. Den bedste løsning, er at benytte en sammenligningstjeneste, som holder selskabernes priser op mod hinanden.

#2: Grøn omstilling

Det skal ingen hemmelighed være, at det ikke er alle elselskaber i Aarhus, der har fokus på den grønne omstilling. Har det betydning for dit vedkommende, er det derfor nødvendigt at være selektiv.

Selvom der i stigende grad er kommet fokus på den grønne omstilling, er det ikke alle forbrugere, der vægter det højt, når de vælger elselskab.

Derfor er det også en personlig vurdering, hvorvidt det har betydning for dit vedkommende. Vægter du prisen højere, er det naturligvis blot det økonomiske aspekt, du skal vælge dit elselskab ud fra.

#3: Kundetilfredshed

En rigtig god idé er at undersøge selskabets kundetilfredshed, inden du beslutter dig for at skifte. Desværre er det ikke alle elselskaber, der samler på tilfredse kunder, selvom det faktisk er dem, de lever af.

Ønsker du ikke at komme i klemme hos et selskab, der f.eks. benytter sig af luskede introtilbud eller har mangelfuld kundeservice, er det vigtigt at undersøge deres renommé og kundetilfredshed på forhånd.

Dette kan du heldigvis gøre på flere måder, men det nemmeste er at finde anmeldelser af selskabet på nettet. Sådanne anmeldelser kan findes flere steder, men Trustpilot og Facebook er gode steder at starte.

Del artikel

Andre læser også