Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvorfor er der ingen food trucks i Aarhus?

Af Jan L. Pedersen

Hvem sagde Aarhus er bagud? Det med af spise udenfor er ikke helt slået igennem i Aarhus. Vi har da lidt pølsevogne, isboder (når det er sommer) og lidt shawarma hist og her, men vi har aldrig set food trucks eller på dansk, madudsalgsvogne her i Aarhus. Hvis du tager til Sydøstasien, Berlin, London eller New York, ser du dem florere overalt. God mad fra spisevogne og små boder i det fri. Hvis du ser Strøget i Aarhus, er vi mere eller mindre i den åndsforladte ende af spektret. Der er stort set ingen steder på Strøget, som laver ordentlig mad på nær TGV Café, som er det eneste anstændige spisested med god og ordentlig mad.

 

Hvis vi nu skal være helt ærlige, så er der faktisk kun meget lidt af det mad, der serveres i det åbne rum, som smager godt. Vi spiser det mere af nød end af lyst. Men kan det være rigtigt? Nej, er svaret. Det er for fattigt, at en by som Aarhus med snart 325.000 indbyggere ikke har nogle ordenlige små madboder eller food trucks. Standarden i byens pølseboder er i lodret forfald. Kvaliteten er mange steder så ringe, at det er pinligt.

 

Ikke nok med maden, men kun et par stykker af dem tager dan- eller visakort. Og hvor mange er det lige, som render rundt med kontanter i dag? Den der med, at der er en kortautomat et eller andet sted tæt på, holder sgu ikke. Luk jeres butikker eller få fat i nogle kortterminaler. Dybest set burde kommunen stille det som et krav, når de forpagter deres pladser ud. Vi lever i 2014 og ikke 1914.

 

Mere liv i gaden

Hvis nu man lavede noget spændende mad i de små boder på og omkring Strøget, ville det klart trække flere kunder til. Både til Strøgets butikker men selvfølgelig også til boderne. Hvem ville spise madpakker, hvis man kunne få friske indiske krydrede retter, spansk tapas, frisk grønsagstapas, små stykker smørrebrød, en sildebod, en suppebod udelukkende med hjemmelavede supper, fingerfood, japanske retter (ikke kun sushi), ægte mexicanske burritos, Nyonya-køkkenet for fuld udblæsning, italiensk små egnsretter, det sydamerikanske køkken eller en hotdogbar ligesom Johns Deli i København, altså et sted med hjemmelavede hotdog, hvor man laver det hele selv. Ja, mulighederne er mange, og alt andet, end det vi har i dag, er velkommen. Det er jo nærmest latterligt, at se den mad man kan få i det åbne rum i dag.

 

Strøget og Store Torv – en ørkenvandring?

Strøget er en oplagt mulighed til nytænkning. Der er mange mennesker på Strøget i dag, så hvorfor ikke tænke mad ind i billedet. Altså mad som kan spises i det åbne rum og har en god kvalitet. Små gode og innovative retter som både smager godt og er spændende at spise. Kvaliteten skal selvsagt være i orden. Om der er kunder til det, kan man spørge sig selv om. Ja, selvfølgelig er der det. Hvis der er nytænkning, smag, gode og friske råvarer plus nogle dygtige kokke til at lave maden. Ja, så bliver det et storhit.

 

Bare vent!

Vi ser en tendens i udlandet til, at de gode og velbesøgte restauranter laver en mobil restaurant på gaden med mindre udgaver af deres signaturretter, og at de gør det til en sjov social popup-ting på gadeplan. Det gør, de får deres mad ud til flere, og de tydeligvis tiltrækker nye gæster til deres restauranter.

 

Stor potentiale

Vi mangler ordentlig, ærlig mad med masser af kant og smag, to go. Det er der ikke meget af i Aarhus i dag. Tænk blot på det liv i gaden, som sådan en madvogn skaber, fordi folk ikke bare passerer forbi eller går indenfor, men stopper op, spiser og snakker med hinanden.

 

Potentialet i food trucks eller madboder er der, om tiden er moden til det må komme an på en prøve. Tilstanden på det mad, som er i det åbne rum i Aarhus, er på et pinligt lavt niveau, på nær en enkelt eller to boder. Food truck har vi endnu ikke set noget til, men det er på høje tid, at der kommer noget mere spiseligt i bybilledet!

 

 

Store Torv i Aarhus

 

Del artikel

Andre læser også