Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvorfor er der ingen gæster på restauranterne i Aarhus?

Af Line Ingwar Karlsen

Overskriften taler ikke helt sandt. For der er gæster på de aarhusianske restauranter. Men om lidt vælter det ind med københavnske restaurantkæder, som vil prøve lykken i Aarhus. Det nye Klondike, tror de. Måske. Jeg ved det ikke. I går breakede vi nyheden om, at Toni Leichtle og Miró lukker. Det er ikke på grund af manglende gæster. Tværtimod. Miró er en af de få restauranter i Aarhus, som har fuldt hus eller meget tæt derpå alle ugens dage. Men i denne uge gik jeg et par ture rundt i byen. Nogle af de mere lange ture. Mit formål var at se, hvor mange gæster der var på restauranterne midt i ugen. Dog kun i Aarhus C. Så alle dem, som ligger i udkanten, er ikke med her.

 

Overraskende og lidt skræmmende

At de fleste restauranter har fuldt hus fredag og lørdag er en kendsgerning. For det har de – og har haft længe. Men mange af dem er nærmest tomme mandag, tirsdag, onsdag og nogle har sågar også tomme lokaler på torsdage. Det er tankevækkende. Hvorfor det er sådan, kan jeg kun gætte på. Overordnet er det ikke på grund af kvaliteten af maden, og heller ikke priserne. Overordnet er de i min bog ganske fair.

 

Ikke mange gæster at kapre midt på ugen

På mine gåture kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvordan det ville se ud, når københavnerne åbner deres koncept-restauranter. Lige nu er der ni nye restauranter på tegnebrættet. Et løst bud (kvalificeret gæt) er, at der vil blive godt 1.100 nye stole, som skal besættes i Aarhus. Altså 1.100 flere end der er i dag. Tankevækkende. Jeg så denne tirsdag flere restauranter med kun to og fire spisende gæster i. Om de få gæster vælger at smutte over til de nye, er uvis. Men der er ifølge mit sparsomme research, på fire gåture, ikke så mange at kapre.

 

Aarhus har mangfoldigheden – men også kvaliteten

Lige om lidt åbner der en københavnsk burgerbar i de gamle CANblau lokaler. Det er fint nok. Der bliver 200 siddepladser til nogle efter min mening middelmådige burgere. Det er volumen, de satser på og ikke kvalitet. Men om det bliver en succes eller ej, ved jeg ikke, men jeg tvivler på, de over tid kan fylde de store lokaler ud. Vi har i min bog så mange bedre burger-joint i Aarhus, som er fyldt med mennesker. Måske var det mere oplagt, de eksisterende udvidede, end at de nye guldgravere kom og skulle vise os bønder, hvordan vi laver burgere. Men det er heldigvis et frit land, og måske er min holdning til skamme.

 

Uanset hvad, så bliver det spændende

Hvad fremtiden på den aarhusianske restaurant-scene vil bringe, bliver spændende. Jeg tror, at vi gæster skal vænne os til at gå mere ud at spise i hverdagene. Det gør man i “rigtige” storbyer. Aarhus er stadigvæk en provinsby. Dog en pæn stor en af slagsen. Men alligevel, så skal vi helst have en anledning til at spise ude. Den kommer vi til at gøre op med. Måske kommer det til at tage noget tid. Men det vil ske.

 

Får vi lavere priser?

Generelt synes jeg, priserne i Aarhus er sympatiske. Det gælder på alle niveauer. Jeg tror næppe, de nye københavnske restauranter kan gøre det meget billigere, end det vi ser i dag. Måske kan de gøre noget andet, som vi ikke kender til endnu. Prisniveauet er i dag pænt varieret. Det samme er kvaliteten. Betjeningen er svingende, men det bliver den nok ved med at være. Men det vil være naivt at tro, at der kommer en priskrig på restauranterne. Det tror jeg ikke på, at der overordnet er råd til på restauranterne. Så det er noget andet, der skal til, hvis vi skal have flere ud at spise midt på ugen. En kulturændring hos forbrugerne i provinsen er et bud. Men kun et bud. Der skal også andet til, hvis der skal flere gæster til de tomme eller halvtomme restauranter.

 

Del artikel


 


 


 


 


Udvalgte artikler

Mest læste historier i dag




 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien