Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hybrid af japanske og nordiske madtraditioner: Her får du Aarhus’ bedste ramen

Af Freja Dumont

Du kender sushi – men kender du også ramen, som er en mindst ligeså populær spise i Japan?

Hvis ikke du allerede har prøvet den folkekære japanske ret ramen, så har du noget til gode. Og hvis du har smagt retten før, så har du med garanti også lyst til at prøve den igen.

Ramen er en japansk suppe, hvor nudler, kød og grønt serveres i en kraftig og lidt stærk bouillon.

Siden oktober har de to kokke Emil Fisker og Benjamin Veje serveret autentisk ramen med deres eget personlige touch fra deres Ramenbar ’Gaijin Ramen’ på Nørregade i Aarhus C.

Vi var på besøg hos det hyggelige lille spisested for at smage på deres lækre, japanske nudelsuppe – som må siges at være meget mere end ”bare” en nudelsuppe!

Autentisk ramen med et nordisk touch

Alene i Tokyo findes der over 5.000 ramenrestauranter, og i hele Japan regner man med, at der er over 200.000 steder, som serverer ramen.

De senere par år har danskerne også fået øjnene op for den populære japanske spise – hvilket har resulteret i, at der er skudt den ene ramenbar efter den anden op i København, mens Aarhus har sakket lidt bagud på ramenscenen.

Det besluttede de to kokkekammerater Emil Fisker og Benjamin Veje sig heldigvis for at lave om på med deres nye ramenbiks beliggende i hjertet af Aarhus.

De to kokke delte begejstringen for den japanske, intenssmagende ret, og de rejste derfor sammen til Japan for at blive klogere på kunsten at kreere en velsmagende, autentisk ramen.

”Efter fire måneder i Japan fik vi smagt på adskillige ramen og gyozaer, og her fik vi også opbygget et solidt fundament, så vi kan kreere de helt rigtige opskrifter til menuen.

Vi laver en autentisk ramen, men tilføjer også ingredienser, som vi personligt mener, gør sig godt i retten,” siger Benjamin Veje, som sammen med Emil Fisker laver alle supperne helt fra bunden.

Hybrid af japanske og nordiske madtraditioner: Her får du Aarhus’ bedste ramen

Hybrid af japanske og nordiske madtraditioner: Her får du Aarhus’ bedste ramen

Respekt for de japanske traditioner

Den japanske stemning rammer dig allerede, når du træder ind i den lille restaurant, som er indrettet ligesom de små kælder-barer i Tokyo, hvor lokale japanerne indtager ramen til både morgen- middags- og aftensmad.

Det er muligt at indtage sit måltid i ”baren”, hvor du kan sidde og se ind i køkkenet eller ved det store træbord i den ene ende af lokalet, som er en typisk japansk måde at indrette sit ramensted på.

”Vi er gået efter enkelhed i både vores indretning af restauranten, men også i vores menukort, som består af simple og enkle ramensupper med håndlavede nudler og forskellige slags gyoza’er som er japanske dumblings med fyld,” siger Emil Fisker.Hybrid af japanske og nordiske madtraditioner: Her får du Aarhus’ bedste ramen

En sand smagseksplosion

Vi fik serveret Shoyu-ramen, som er en af de mest almindelige varianter lavet på en soyabaseret fond. Og hold da op, der var knald på smagene – specielt umami.

I suppen lå de møreste stykker svinebryst, enoki, som er en form for svamp samt et soyamarineret æg, forårsløg, bagte løg, spirer, nudler og nori – tørret tang. Hertil fik vi også tre goyza’er og kimchi.

Det var en sand smagseksplosion og både tekstur og konsistens af ingredienserne harmonerede godt i retten.

Når du har smagt på sagerne, forstår du for alvor, hvorfor de to kokke har dedikeret deres restaurant til det japanske måltid.

For det smager fantastisk – og ikke mindst af noget, du ikke finder andre steder i byen.

Udover et godt, mættende måltid kan du også købe japanske øl, hjemmetlavet iste (med et skvæt japansk whisky i, hvis du er til den slags) og sake, en japansk brændevin, til de friske.

Du kan få stillet din ramenlyst med takeaway fra stedet, som har åbent mandag til torsdag fra 16.00-20.00 og fredag  til søndag fra 12.00-20.00.

Tilbage er der vist bare at sige, at ramen fra Gaijin Ramen skal smages.

Hybrid af japanske og nordiske madtraditioner: Her får du Aarhus’ bedste ramenHvad: Gaijin Ramen, takeaway kan bestilles her.
Hvor: Nørregade 16