Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Af Line Ingwar Karlsen

En af Aarhus’ nye åndehuller er Soup Nerds i Latinerkvarteret. Den lille suppe-café og takeaway ligger i Borggade og er på flere områder overset. Nu gør den så heller ikke det store væsen ud af sig, hvilket er lidt synd, for Soup Nerds har i den grad noget at byde på. Suppesæsonen er her udvidet til hele året, hvor der både er kolde og varme supper på menukortet. Lige for tiden er det kun de varme, vi ser.

 

Den første i Aarhus af sin slags

Soup Nerds gør alt det rigtige. De tænker på miljøet, råvarerne, grundvandet men også madspild og overforbrug. Folkene bag Soup Nerds har tænkt over det, de gør, og sætter en ære i det. Selvom de gør alt det rigtige, er jeg er spændt på, om aarhusianerne er klar til konceptet, som uden tvivl vil være et tilløbsstykke, hvis den lå i København, London, Berlin eller New York. Men det gør den ikke. Forretningen ligger i Borggade, og her går der ikke 15.000 mennesker forbi hver dag.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Et 4-tal er det gennemgående tal

Der er fire supper, med fire slags fyld, fire slags toppings, fire slags drikke og fire forskellige kager og så videre. Menukortet er smalt, og man skal ikke besøge Soup Nerds, hvis det er det store udvalg, man går efter. Men derimod er det fire supper, som er gennemtænkte og ikke mindst velovervejede.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Alt er hjemmelavet, økologisk og med mæthedsgaranti

Supperne holder en god kvalitet. Det kan smages med det samme. Her får du en suppe med både ære og respekt. Nogle er af den opfattelse, at suppe ikke er en hovedret, og ikke mætter. Derfor, kan man få en ekstra skefuld, hvis man ikke bliver mæt af en portion. Ved selvtest oplevede jeg, at de fleste fint kan blive mætte af en portion.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Supperne er relateret til The Beatles

Alle supperne, både dem som er på kortet, og de kommende, er opkaldt efter noget The Beatles relateret. En sang, et album eller en person. Grunden er, at ejeren er The Beatles fan ud over det gængse. Men det er nu meget sjovt at gætte på, om inspirationen til en suppe hænger sammen med navnet.

 

Julia’s Jerusalem Artichoke

Jordskokkesuppen er et hit. Den har en viskositet, som er i den tykke ende. En mættende omgang, som en gang for alle banker fordomme om, at suppe ikke mætter til jorden. Den her var et måltid. Rå jordskokker, bagte jordskokker og syltede jordskokker gør, at man skal kunne lide jordskokker for at komme igennem den her. Men jeg var fan fra først skefuld. En mild nøddeagtig smag, samt en svag syrlighed fra de syltede jordskokker var perfekt matchet. Som toppings var der ristede maltkerner, hjemmelavet pesto, ristet tang og sprøderugbrødscroutoner. Sidstnævnte var crunchy med stort C.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Pam’s Precious Pumpkin

Græskar med bagte gulerødder, syltede græskar, syltede porre og toppet med

creme fraiche, græskarkerner, syltet chili og rugbrødscroutoner. Umiddelbart en syltet omgang suppe, men den virkede ikke sådan. Derimod utrolig fyldig og mættende. Flot og indbydende, og ikke mindst sund. Hvis du er mere end normalt sulten, så nap den her. Du bliver mæt, men på den gode måde.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Ono’s Original Onion

Den letteste suppe var løgsuppen. Fin smagfuld, og fyldet var overraskende godt, selvom det var en klar suppe. Masser af løgkompot, syltede løg, syltede porrer og en salat af friske urter. Som toppings var en purløgsolie, ristede maltkerner, syltet chili og rugbrødscroutoner. Chilien var ikke stærk på nogen måde. Lidt mere styrke havde ikke gjort noget. En rustik løgsuppe kan man godt sige, og den tåler ikke sammenligning med de franske. En nordisk og spændende variation, hvor man har formået at få det optimale ud af løg.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Maxwell’s Marvellous Mushroom

Rå champignon, ristede champignon, syltede løg, urtesalat, hjemmelavet pesto, ristede flager, purløgsolie og ristede maltkerner. Den markante smag af champignon tog kegler. Det var som om, den sammen med de syltede løg tog alt opmærksomheden. Men det gjorde ikke noget, da suppen smagte af mere. Umami-smagen gjorde, man fristedes til at tro, at den var lavet på en hønsefond, men det var ikke tilfældet. Rent vegetarisk, men den mest smagfulde svampesuppe, jeg har smagt.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Mæt på den gode måde og med 34 gram kulhydrater

Uden der går kostvejleder i den, så er det sunde og nærende supper, vi har med at gøre. Uanset om du vil tabe dig, eller bare spise sundt, så er Soup Nerds et godt bud. De er måske lidt foran, men jeg er ikke i tvivl om, at konceptet er rigtigt og levedygtigt.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Vores regning

79 kroner per suppe i caféen, og 69 kroner takeaway inklusiv nybagt brød er ikke en høj pris. Slet ikke, når alt er hjemmelavet og tilmed økologisk. Det er mættende mad, som kan spises med god samvittighed.

Hyggelige Soup Nerds: Når en suppe bliver et spørgsmål om ære og omhu

Vurdering

  • Der er ingen tvivl hos mig. Soup Nerds gjorde det godt. Rigtig godt. Supperne var velsmagende og meget forskellige. Deres mæthedsgrad var forskellige, men generelt mættede de godt, og vi havde det mere end almindelig godt, da vi forlod caféen.

 

  • At nogen er så passioneret for at lave supper er imponerende. Jeg var fascineret og syntes, jeg fik meget for mine penge. Deres forhold til råvarerne er prisværdigt. Jeg følte, jeg var i gode og trygge hænder.

 

  • Hos Soup Nerds arbejder man med teksturen og konsistensen i en suppe. De forskellige slags toppings gør, at det ikke bliver kedeligt at spise suppe. Jeg er vild med den lille, hyggelige og gemte suppeforretning i Borggade. De fortjener opmærksomhed, for de gør det forrygende godt, og går deres egne veje. Jeg kaster en anbefaling af de store efter Soup Nerds. Alt andet ville være småligt. At deres forhold til miljøet vægter så højt er yderligere et plus, som er værd at tage med.

 

Soup Nerds Aarhus

Borggade 16
8000 Aarhus C
Telefon: +45 60 58 82 86
Info-mail: info@soupnerds.com
Bestilling-mail: order@soupnerds.com
Website
Åben alle dage fra mandag – søndag fra 11.00 – 20.00.

 

Del artikel

Andre læser også