ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I disse tilfælde kan det være gavnligt at flytte din pension

Af Annoncør

Der kan være mange grunde til at flytte sin pension, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvornår det er en fordel for dig at gøre det – mange flytter for eksempel pension i forbindelse med et nyt arbejde. Hvis du gerne vil vide mere om, hvornår det er praktisk at flytte sin pension, og hvilke muligheder du har for at gøre det, kan du læse mere her.

Flytning af pension i forbindelse med nyt arbejde

Der er mange, der vælger at flytte deres pension, når de får nyt arbejde. Alt efter hvilket arbejde du har, kan flytning af pension være en nødvendighed. Arbejdspladserne har forskellige pensionsordninger, og skifter du arbejde, skifter du måske også pensionsordning, og derfor kan det blive en nødvendighed at flytte din pension.

I nogle tilfælde giver det god mening at flytte sin pension i forbindelse med et jobskifte, men man kan også risikere, at det bliver en besværlig proces. Hvis du i forbindelse med et jobskifte gerne vil flytte din pension, er det dit nuværende pensionsselskab, der vurderer, om du kan få lov til det. Hos nogle selskaber kan der for eksempel være nogle betingelser i overenskomsten eller nogle andre forhold som gør, at din anmodning bliver afvist.

I sådan et tilfælde kan man forsøge sig med at indgive en klage. Det er meget forskelligt, efter hvilken situation man står i, om det hjælper at klage. For nogle er det en løsning, der giver mulighed for at flytte sin pension, mens andre forbliver bundet til deres gamle pensionsselskab.

Saml dine pensioner

Hvis du har mange pensioner tilknyttet forskellige steder, kan det være en fordel for dig at flytte dem og i stedet samle dem hos ét selskab. Ved at have sin pension tilknyttet forskellige steder, har du sandsynligvis flere gebyrer at betale, end hvis du blot havde din pension samlet ét sted. Det kommer helt an på, hvilken ordning man har, men det kan af den grund være fordelagtigt at samle pensionen samme sted, så man undgår at betale unødvendige gebyrer. 

Flytning af pension i forbindelse med utilfredshed

Nogle oplever, at deres pensionsselskab ikke længere lever op til deres behov, eller måske skifter arbejdssituationen, og aftalen passer derfor ikke længere. For andre kan det være, at omkostningerne er for høje, og det derfor er fordelagtigt at skifte til en anden og mere omkostningsfri løsning.

Del artikel

Andre læser også