Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I morgen genåbnes kulturlivet i Aarhus: Dette kan du glæde dig til

Af Freja Dumont
Foto: ARoS / Anders Trærup
Foto: ARoS / Anders Trærup

Vi er mange, som er lykkelige over de seneste lempelser af corona-restriktionerne.

Det betyder nemlig, at  bl.a. zoologiske haver, akvarier, forlystelsesparker, tivolier, museer, kunsthaller og aktivitetscentre har fået grønt lys til at genåbne.

Vi glæder os naturligvis til igen at besøge ikoniske Aarhus-steder som ARoS, Den Gamle By, Moesgaard Museum, Teatret Svalegangen, Kunsthal Aarhus, Øst For Paradis og mange flere kulturinstitutioner i Smilets By.

ARoS

Allerede i morgen, søndag den 16. januar kl. 10, byder ARoS de første gæster i 2022 indenfor.

Og glæden bliver ikke mindre af, at de i øjeblikket har hele fire særudstillinger anført af den anmelderroste J.M.W. Turner – Sun is God.

Udover Turner byder ARoS også på særudstillingerne ‘Lu Yang – Digital Descending’ og ‘Shoplifter/Hrafnhildur Arnardóttir – Hypernature’, der begge åbnede kort før nedlukningen i december.

Du kan også lige nå at opleve udstillingen ‘Sif Itona Westerberg – Immemorial’, som dog synger på sidste vers, og lukker søndag d. 23. januar.

ARoS Shop og Café & Orangeri åbner også på søndag dog med et begrænset sortiment.

Læs mere her. 

Biograferne

Fra på søndag genåbner byens biografer også igen, herunder CinemaxX, Nordisk Films Biografer og Øst For Paradis.

Udover varme popcorn og en stor cola, kan du blandt andet se frem til at se “Spider-Man: No Way Home”, “House of Gucci” eller “Syng”, som er blandt filmene på åbningsprogrammet.

Den Gamle By

Efter næsten en måneds nedlukning er Den Gamle By klar til at genåbne mandag 17. januar.

Her kan du som altid se frem til en tidsrejse i Den Gamle Bys historiske bygninger og gader, som lige nu markerer dronning Margrethes 50-års regentjubilæum.

Det sker med den udendørs udstilling ‘Den Gamle By har jeg kendt hele mit liv’. Titlen citerer en udtalelse fra dronningen, som blev bragt i et interview fra en bog om den Gamle By fra 2002.

Udstillingen åbner 14. januar, og viser 25 billeder af Den Gamle Bys protektor dronning Margrethe på besøg i Den Gamle By. Billederne kan ses på de steder, hvor de i sin tid blev taget.

Udstillingen løber frem til Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag 16. april 2022.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum åbner igen for besøgende lørdag den 22. januar.

Det sker med en stort opsat og scenograferet særudstilling, hvor museet præsenterer ny viden om rusvikingerne, der drog østpå og opnåede umådelig magt og rigdom.

Udstillingen RUS – vikinger i øst rummer fortællinger om mænd og også en del kvinder fra Sverige, Norge og Danmark, der rejste ud i verden for at handle og skabe sig rigdom og ære.

Rusvikingerne, som de kaldtes, har færdedes hjemmevant fra Nordatlanten til Det Kaspiske Hav og fra Ishavet til Middelhavet.

De var formidable skibsbyggere og søfarere og var drevet af nysgerrighed og eventyrlyst, og deres efterkommere har lagt navn til ordet Rusland.

Læs mere om udstillingen her.

Teater Svalegangen

Teatret Svalegangen må også åbne igen – og det sker den 22. januar med Danmarkspremieren på deres fremtidskomedie Det Fortrolige Rum, som handler om offentlighedsloven og Christiansborgs mørklagte gange.

Frank er journalist. Frank bor i fremtiden, i Danmark anno 2068. Der er en mærkelig virus på spil, og Mette Frederiksen er stadig statsminister, selvom ingen har set hende i 30 år!

Her i sin isolationsboble støder Frank på offentlighedsloven, den lov, der styrer, hvad vi borgere må vide, og hvad vi ikke må vide. Frank begynder at grave dybt i paragrafferne men farer vild i Christiansborgs mørke.

Se andre kommende forestillinger her. 

Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum og museumsbutikken åbner igen mandag d. 17. januar. Her kan du blandt andet opleve udstilingen ‘Ekspedition til Afrika’.

I 1947 deltog Naturhistorisk Museum i den dansk-østafrikanske ekspedition i Kenya og Tanzania, hvor målet var at fremskaffe fugle og pattedyr til museets samling og udstillinger – nogle af de indsamlede dyr blev bl.a. udstillet i vores kendte og elskede udstilling Afrikas Savanne.

Som en del af jubilæumsåret har vi remixet udstillingen, der nu genopstår som Ekspedition til Afrika.

Du er inviteret med på en fantastisk rejse fra Danmark til Nairobi i Kenya, hvor du kan opleve stemningen fra teltet i lejren, prøve kræfter med at være konservator for en dag – og meget mere.

Udstillingen henvender sig både til børn og voksne.

Del artikel

Andre læser også