Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ikke vidre autentisk, men anstændig smag hos Spiselaugets Taco

Af Jan L. Pedersen

Spiselauget tilbyder fish n’ chips, gourmet hotdog, sliders og taco. Her prøvede vi taco’en som var den såkaldte soft-udgave, altså med blød pandekage, til 55 kr. Selvom det var aftensmadstid på denne første festivaldag, gik betjeningen hurtigt. Utrolig hurtig. De var i den grad oppe i gear.

Spiselauget Taco på NorthSide 2016

Korianderfælden undveget

Indholdet var hvidløgs- og chilikrydret oksekød, majs, bønner, tomatsalat, koriander, agurk, salat, forårsløg samt hjemmelavet salsa picante. Den første vi fik havde stået ude for længe og var dermed for kold. Den røg tilbage og vi fik en varm i bytte, uden problemer. Der var fine smagsnuancer i ingredienserne generelt. Dog ville det marinerede oksekød ikke have taget skade af længere tid i marinaden, som kun skinnede delvist igennem.

I grunden en meget smuk taco på NorthSide 2016

Salsa picanten var til gengæld rigtig god og var ikke overdænget, hvilket gjorde, at man stadig kunne smage især de friske og sprøde forårsløg. Og en vigtig detalje i min bog; de havde været tilpas tilbageholdende med korianderen, som ofte kan overtage fuldstændigt, når det kommer til mexicanske retter.

 

Mangler autencitet

En kedelig faktor skal dog nævnes: Hvis man får en soft taco, i modsætning til f.eks. hard shell taco, er det meningen, at den skal pakkes sammen, således at man spiser pandekagen og fyldet sammen. Denne blev serveret med pandekagen nederst, og fyldet ovenpå, i en bakke – umulig at folde sammen. Pandekagen fungerede dermed næsten bare som en ekstra tallerken. Hvor er autenciteten i det?

Et godt hold hos taco på NorthSide 2016

Vores vurdering

Fin, smagfuld taco til prisen, men ikke så take-away-venlig som den kunne have været, hvis de uskrevne regler for soft taco’s var fulgt. Til prisen består den, men vi er langt fra oppe at ringe. God mad, med gode råvarer, men med jævn smag er dommen herfra.

 

Del artikel

Andre læser også