Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Il caffé – italiensk kaffebar med autenticitet

Af Pernille Søborg

Buongiorno, lød det på velklingende italiensk, da vi trådte ind på café Il caffé på Åboulevarden i Aarhus. En venlig modtagelse, der fra starten af besøget skabte en god stemning. Il caffé er en lille italiensk café med lette anretninger, italienske delikatesser og masser af god kaffe. Den ligger ved åen, dog lidt væk fra den hektiske del af åen og Strøget. Her kan du nyde stilheden i centrum  og sidde ude, hvis vejret er til det.

il Caffé ved åen i Aarhus_

Italiensk autenticitet

Åboulevarden i Aarhus er et sted med mange caféer. På flere af dem er pladsen trang, og opmærksomheden fra betjeningen kan svinge en del. Sådan var det ikke på Il caffé. Her var der opmærksomhed, smil og varme. Bag disken stod ejeren af caféen. En venlig og tiltalende italiensk mand, der havde en hurtig bemærkning og et smil på læben. Der indfandt sig straks en naturlig og afslappet stemning på caféen. Det var tydeligt, at ejeren brændte for at videregive den italienske stemning og livsstil.

Sol og godt vejr ved il Caffé_

Ikke en typisk brunch

Vi var ude for at spise brunch, og det var ikke svært at vælge, da der kun var en enkelt brunch på menuen. En let anretning er, hvad de kalder brunchen. Det var heller ikke den store tallerken, vi blev præsenteret for. Den bestod af marineret tun, tre forskellige slags pålæg: salami, parmaskinke og bresaola, sprød salat, tomat med mozzarella og hvidløg, oliven, artiskok, olivenolie, lidt grøn pesto, balsamico, salt, peber og brød. 95 kroner var prisen. Pølserne var værd at fremhæve. De var håndskåret og hentet hjem direkte fra Italien. Tunen var godt marineret – måske til den salte side. Det var friske råvarer, og de forskellige krydderier supplerede hinanden godt. Der var generelt meget smag i maden.

Brunch på il Caffé_

Gode italienske drikkevarer

Il caffé er italiensk hele vejen igennem, også når det gælder drikkevarer. Kaffe i alle afskygninger og italienske juicer og smoothies. Vi valgte en italiensk frugtjuice med fersken til 35 kroner og en smoothie med banan, kokos og ananas til 38 kroner. Frugtjuicen havde en tydelig  smag af fersken. Den var lidt tyk i det og i den søde ende. Smoothien smagte mest af ananas, var tyk og sød – men ikke for sød. Begge flasker blev hentet i det tilstødende lokale, hvor der kan købes italienske specialiteter. De havde ikke været på køl, men isterningerne fik hurtigt drikkevarerne i en god temperatur. Vi prøvede også en stor Caffé Latte til 46 kroner og en cappuccino til 38 kroner. To dejlige kopper kaffe, der var lavet på ægte italiensk vis.

Italiensk juice på il Caffé_

Piazza del Åboulevard

Der er 9 små borde i den lille café og en enkelt tørret blomst på bordet. Udenfor er der flere små caféborde, og denne solfyldte dag blev de hurtigt optagede. Caféen er enkelt indrettet og med dæmpet musik. Det er tydeligt, at caféen har mange stamgæster. De stikker lige hovedet ind ad døren og hilser på, hvorefter de bestiller en espresso eller Caffé Latte. Man får fornemmelsen af at sidde i en sidegade i Rom.

 

Prisen

Vi betalte i alt 347 kroner for to gange brunch, en smoothies, en juice, en dobbelt Caffé Latte og en cappuccino. En fair pris, og så selv om brunchen ikke var af den store slags. Men når vi tager stemningen og super betjening med, var pengene godt givet ud.

Indretning på il Caffé_

Kvalitet og autenticitet

Il Caffé er nok mere en kaffebar end en café. Den italienske stemning er i højsædet, og det er kvalitet frem for kvantitet. Tak for det. Vores første indtryk af brunchen var, at den var lille. Den mættede dog overraskende godt og vandt klart på smag og gode råvarer. Lidt men godt, er konklusionen.

Den italienske stemning er skabt af ejeren selv. Det lille udvalg af italienske specialiteter og den gode kaffe gør stedet unikt – især når vi taler om åen. Maden er generelt små retter, hvor tiramisu og de italienske pølser skal nævnes. I det tilstødende lokale er det muligt at købe italienske specialiteter med hjem. Vi forlod den italienske café med en behagelig mæthedsfornemmelse. Vi var ikke overmætte men havde fået en oplevelse af den italienske atmosfære i Aarhus.

 

Il Caffé

Åboulevarden 84

8000 Aarhus C

Telefon: +45 26 12 51 55

Hjemmeside

 

Åbningstider

Mandag – søndag: 10.00 – 18.00

[mappress mapid=”542″]

Del artikel

Andre læser også