Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

Af Jan L. Pedersen

Pizza har fået en renæssance i Aarhus Altså de gode pizzaer med anstændige råvarer, hvor der er tænkt over, hvordan man laver den enkle gudespise. Flere spillere har de seneste år meldt sig på banen. Nogle er mere tvivlsomme end andre. En af dem, som skiller sig ud, er Ild.pizza, som har flere filialer i Storaarhus. Vi satte os for, at anmelde deres pizzeria på Lystrupvej i Risskov. Det blev en opgave af de bedre – på flere områder.

 

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

 

Kernen er den brændefyret stenovn

Ild.pizza startede for godt et år siden i Skejby. De slog sig op på at lave de bedste pizzaer til den lavest mulige pris. Effektivitet, lav husleje og gode indkøbsaftaler ville gøre, at prisen kunne holdes på de 79 kroner. Ild.pizza er ikke et storbys-koncept. Man skal kunne køre dertil, og der er masser af gratis p-pladser i Risskov, og langt størstedelen af kunderne kommer efter takeaway. Det giver også god mening, da der “kun” er 20 siddepladser. Ild.pizza er mest takeaway.

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

Design din egen pizza – eller nap en af dem, som fungerer

Idéen er, man selv kan designe sin pizza. Her er valgfriheden sat i system. Alle valgmuligheder får du frem, når du bestiller din pizza, og her kan du også navngive pizzaen. En skøn mulighed for folk, som enten er kræsne eller gerne vil designe deres helt egen pizza. De seks pizzaer, vi bestilte, var alle med klassisk bund, men her er også glutenfri.

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

 

Første pizza var Champions choice

Den var med tomatsauce, frisk mozzarella, bresaola af oksefilet, cherrytomater, rucola, parmesan og olivenolie. En helt igennem sprød pizza, med god smag fra brændet i ovnen. Råvarerne var blandt andet frisk mozzarella, rigtig lækkert, og der var ikke sparet på det. Lækre cherrytomater med smag, i stedet for kedelige vandede store tomater. Den smagte som en god italiensk pizza. Helt forrygende.

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

 

Go green – ren vegetar

En god og smagfuld vegetarisk pizza med godt med mozzarella, aubergine, peberfrugt, pinjekerner og rucola. Rucolaen udleveres i en pose ved siden af, hvilket er med til at holde det frisk, fremfor at lægge det på den brandvarme pizza. Gennemtænkt og god stil. 

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn
Go green

 

Bandwagon 

Mozzarella med parmaskinke, pancetta, løg, champignon, parmesan, oregano er en af de velsælgende pizzaer her. Den blev vi anbefalet. En fin anbefaling, hvis du er til svinekød. Parmesanen og pancettaen tog de smagsmæssige kegler her. En harmonisk og pivsprød pizza, som smagte helt forrygende godt. Er du til røgsmag, så er den her et must at prøve. 

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn
Bandwagon

 

Spice me up

En salami picante (stærk), løg, Nduja – en smørbar god, stærk chili-pølse bestod den her vinderpizza af. En enkel pizza med få råvarer, vil altid være min foretrukne. Den her var spicy, men ikke for meget. Den er, og bliver, min favorit hos Ild.pizza, og det fortæller blot, hvor meget de rigtige råvarer betyder for resultatet af en pizza. 

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn
Spice me up

 

Gør det selv pizza-designer 

To af os valgte at sammensætte vores egne pizzaer, hvor man frit kan vælge mellem de forskellige slags toppings til kun 79 kroner. Prisen er uanset, hvor meget toppings man vælger at få på sin pizza, og her koster den med trøffelsalami ikke mere end løg og peberfrugt. 

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

Som eksempel designede vi en med pancetta, trøffelsalami, soltørret tomat, ekstra mozzarella og basilikum. Den ekstra ost, som vi selv valgte, gjorde, at bunden var for blød. Så dobbelt ost kan ikke anbefales, hvis man også vil have en sprød bund. Trøffelsalamien smagte godt. Den er af egen import, og er svært vanedannende.

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

 

Den evige diskussion om bundens tykkelse 

Dagens anmeldelse var med forstærkning af fem andre – og yngre m/k’er. Det første, vi snakkede om, da vores pizzaer var landet på bordet, var tykkelsen på pizzabundene. Og her blev der ikke sparet på præferencerne for den perfekte tykkelse. Er det Napoli, Sicilien eller Milano, som skal bestemme tykkelsen på en pizzabund? Eller er det folkene bag Ild.pizza? I det her tilfælde er svaret det sidste. Den var ikke så milimeter tynd, at den blev sprød og knækkede, men heller ikke tyk. Den her mættede fint, uden den blev for tung. 

 

Logistikken er ikke italiensk – heldigvis

Noget af det, som nogle gange gør mig småirriteret, er, når man står og venter på sin takeaway, og der ikke er styr på leveringstiden. Nogle gange venter man jo i halve og hele timer på sin mad. Det er i min lille verden spild af tid – og de kunne jo bare have meldt mere realistisk ud.

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

Sådan er det ikke hos Ild.pizza. Alle bestillinger og betalinger foregår online. Når du bestiller din mad, skal du oplyse dit mobilnummer, og når du har betalt, kan du følge din bestilling. Her får du et tidspunkt, og hvis den bliver forsinket lidt, vil du få en sms om det. Vores bestilling var færdig 1 minut før tid. Det system virker sgu!

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

 

Vores regning 

Vi betalte 639 kroner for pizza, dip og drikke til seks voksne. Pizzaerne alene kostede 474 kroner. Det er en god pris, især når det hele spillede og smagte forrygende godt. Som ekstra købte vi forskelligt dip til at dyppe kanten i – en relativ ny trend har set dagens lys. Chilimayo, aioli, pesto og tomatdip blev det til. De trak store roser hos samtlige af selskabet yngre deltagere (fem styk), som mente, det var et genialt koncept, at der kan tilkøbes “dip” til de kedelige skorper, som man ellers altid lader ligge på tallerkenen. Jeg kan, endnu, ikke forstå, det skal være nødvendigt til så veltilberedte pizzaer. Men jeg medgiver, at dippen smagte godt. 

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

 

Vurdering

Ild.pizza er kommet godt fra start. De første gange jeg spiste hos dem, var jeg betænkelig ved konceptet, og den lange tilberedningstid. Det er jeg ikke mere. Tværtimod. 

 

  • Servicen var god, og holdet af unge medarbejdere, som ved, hvad de laver, løfter oplevelsen. At vores pizzaer blev serveret brandvarme – og alle på en gang fortæller blot, at logistikken fungerer – også langt bedre end vi forventede. 

 

  • Råvarerne smagte godt, og det er tydeligt, at Ild.pizza kun bruger råvarer af højeste kvalitet. Brændet giver smag til maden, og det er kun ganske få, som bruger åben ild i deres ovne – men duften af en pizza, som kommer direkte fra ovnen, er uden sidestykke. 

 

  • Ild.pizza modbeviser, at en anstændig pizza med gode råvarer skal koste 120 kroner. Enhedsprisen på de 79 kroner er god og helt fair. Vores pizzaer den dag slår ganske enkelt de dyrere kolleger i smag. 

 

  • Nu giver vi ikke stjerner i vores madanmeldelser her på Aarhus Update. Men hvis vi gjorde, så ville Ild.pizza uden tvivl få fuldt hus for deres pizzaer. 6 ud af 6 stjerner. Alt andet ville være en fornærmelse. Karakteren skal ses i lyset af den relative lave pris. 79 kroner for en pizza med så skarpe råvarer er en lav pris. Det bliver en af de store anbefalinger, vi kaster efter Ild.pizza i Risskov. 

 

Ild.pizza i Risskov

Lystrupvej 33
8240 Risskov
https://ild.pizza/

 

Goodbye Italien: Ild.pizza scorer topkarakter i deres brændefyret stenovn

 

 

 

Del artikel

Andre læser også