ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har de optimistiske briller på: ILT Festival 2021 fortsætter planlægningen

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Mirjam Devriendt.
Foto: Mirjam Devriendt.

Vi kan nok alle blive enige om, at vi efterhånden trænger til kulturelle oplevelser sammen med andre mennesker, ikke?

Hos aarhusianske ILT festival er man optimistisk og håber på, det kan ske om nogle måneder.

Selvom alt er uforudsigeligt, og COVID-19 stadig truer udsigten til at afholde en scenekunstfestival i maj måned, fortsætter de nemlig planlægningen af ILT Festival 2021.

Festivalen skal efter planen fejres på Aarhus’ scener fra 27. til 30. maj.

Og det er lykkedes ILT Festival at få lavet aftaler med mange af de kunstnere, der stod øverst på festivalens ønskeliste.

Har de optimistiske briller på: ILT Festival 2021 fortsætter planlægningen
Foto: Eva Kaufmann.

Vi vil åbne verden igen

Arrangørerne bag festivalen er enige om, at det er vigtigt at være optimistiske og gennemføre festivalen:

”Der er lukkede grænser, og verden er på en eller anden måde blevet mindre.

Det er rigtig vigtigt, at vi er med til at åbne verden op igen, og at lade os inspirere af kunst, der er skabt på anden kulturel baggrund end vores egen”, siger chefdramaturg Hanne Lund Joensen fra Aarhus Teater i en pressemeddelelse.

Hun er én af de tre medlemmer af styregruppen bag ILT Festival, der består af Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38.

Festivalledelsen er overbeviste om, at behovet for scenekunst er stærkt:

”Efter første nedlukning var det virkelig tydeligt, at publikum strømmede i teatret. At der var et eksplicit behov for at se sit liv blive reflekteret via scenekunsten.

Jeg kan ikke forestille mig andet, end at folk vil være endnu mere begejstrede, når de får lov til at komme ud efter pandemien”, siger Per Smedegaard, direktør for Teater Svalegangen.

Har de optimistiske briller på: ILT Festival 2021 fortsætter planlægningen
Foto: Jean-Louis Fernandez.

Usædvanlig og vidunderlig scenekunst

Bodil Alling, der er teaterleder af Teatret Gruppe 38, fortæller hvorfor festivalen kæmper videre for at give publikum en fantastisk oplevelse med scenekunst til maj:

”Vi har et brændende ønske om at kunne åbne dørene for noget fuldstændig vidunderligt internationalt scenekunst. Det er vores virke, vores passion. Og til denne festival har vi tegnet kontrakter med en række meget stærke kompagnier”.

Arrangørerne af ILT Festival 2021 prioriterer selvfølgelig gæsternes sikkerhed højt og følger regeringens restriktioner.

”Det er coronaen alene, der bestemmer over vores muligheder. Naturligvis skal det være sikkert at afholde den her festival, det siger sig selv. Men jeg vil blive ved med at glæde mig, indtil det modsatte er bevist”, siger Bodil Alling.

Mere om festivalen

ILT Festival arrangeres af Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 i samarbejde med Bora-Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Musikhuset Aarhus, Åbne Scene/Godsbanen, Teaterhuset Filuren og andre lokale samarbejdspartnere.

Festivalen finder sted for syvende gang d. 27. – 30. maj 2021 og præsenterer alt fra fysisk teater til installationer, dans, dukketeater, musik- og teaterkoncerter og storslåede udendørs gadeforestillinger.

Billetsalget, der skulle være startet 25. februar, er udskudt til de sidste detaljer er på plads.

Men publikum kan allerede nu købe et armbånd til festivalen, som giver 25% rabat på alle billetter og helt eksklusivt giver mulighed for at få fortrinsret til billetreservation på det samlede program 24 timer før alle andre.

Del artikel