Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

ILT Festivalen: Største festivalprogram nogensinde

Af anders@sommersangdigital.dk

Koreansk power dans, historien om en barnemorders liv og forbrydelser fortalt af børn og et britisk tankelæsningseksperiment på repeat. ILT Festivalen, der afholdes i maj 2019 har netop offentliggjort tre nye navne i programmet, og man kan se frem til at opleve lidt af hvert.

 

KRAFTFULDT, GRUSOMT OG HYSTERISK MORSOMT

Publikum kan glæde sig til at komme gennem hele følelsesregistret, når ILT Festivalen afholdes 23.-26. maj 2019. Festivalen har netop offentliggjort tre nye forestillinger i programmet fra nogle af de mest anerkendte kompagnier i verden.

 

Helt fra Sydkorea kommer det prisbelønnede kompagni Laboratory Dance Project, med den energiske forestilling NO COMMENT inspireret af Irakkrigen, hvor otte dansere blander moderne dans med hiphop, breakdance og nordafrikansk folkedans. Anderledes roligt og mere dystert bliver det, når historien om den belgiske barnemorder Marc Dutroux’ liv og forbrydelser fortælles af syv børn på scenen i forestillingen FIVE EASY PIECES af Milo Rau/IIPM/CAMPO. Trænger man efterfølgende til noget mere let, kan man se frem til en sjov og vanvittig aften i selskab med den legendariske britiske gruppe Forced Entertainment, der mislykkedes igen og igen med at gennemføre det samme tankelæsningseksperiment, hvor ingen i øvrigt kender reglerne.   

 

STØRSTE PROGRAM NOGENSINDE

I 2019 er det 10 år siden den første ILT Festival blev afholdt i Aarhus og festivalen, der siden da er vokset støt, kan i år fejre sit 10-års jubilæum med det største program nogensinde.

ILT Festivalen: Største festivalprogram nogensinde

For et par uger siden offentliggjorde festivalen det belgiske kompagni Needcompanys mest anerkendte forestilling, ISABELLA’S ROOM, med den belgiske stjerne og grand old lady Viviane De Muynck i hovedrollen.  Forestillingen er en milepæl inden for europæisk teater i det 21. århundrede – og ILT Festivalen vil være sidste chance for at opleve forestillingen nogensinde. Derudover kan man glæde sig til at opleve et paranoidt ægteskab i AXE af belgiske Cie Gare Centrale, en geografisk striptease i INVISIBLE LANDS af finsk/svenske Livsmedlet Theatre og nycirkus-forestillingen SALOON af det canadiske Cirque Éloize – samt et endnu ukendt antal ikke-offentliggjorte forestillinger.

 

BILLETTER

Det er allerede nu muligt at købe et partoutkort til festivalen med fortrinsret til billetreservation på det samlede ILT19 Program, når billetterne til de enkelte forestillinger sættes i salg 27. februar 2018.

 

FAKTA

I 2019 er det sjette gang ILT Festivalen inviterer publikum med ind i den internationale teaterverden, når Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 går sammen med en række af byens øvrige scener om Danmarks største internationale teaterfestival, ILT19, der afholdes hvert andet år i Aarhus.

 

ARRANGERET AF AARHUS TEATER, TEATRET SVALEGANGEN OG TEATRET GRUPPE 38

I SAMARBEJDE MED BORA BORA, TEATER REFLEKSION, TEATER KATAPULT, AABNE SCENE/GODSBANEN, MUSIKHUSET AARHUS, TEATERHUSET FILUREN OG ANDRE LOKALE SAMARBEJDSPARTNERE

STØTTET AF AARHUS KOMMUNE, STATENS KUNSTFOND OG KNUD HØJGAARDS FOND

DATO: 23. – 26. MAJ 2019  

STED: HELE BYEN

PRIS: 0 – 150 KR. INKL. GEBYRER, PARTOUTKORT 450 KR.  

BILLETTER: KAN KØBES FRA 27. FEB. 2019 PÅ WWW.ILTFESTIVAL.DK

 

Del artikel

Andre læser også