Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indbrudstyv på flugt: Kørte 150 km/t gennem Aarhus midtby

Af Freja Dumont

Natten til tirsdag kl. 02.54 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud på Skovbrynet i Aarhus C.

Naboen var vågnet, da han hørte larm fra nabohuset, og da han kiggede ud af vinduet, kunne han se en person i noget mørkt tøj, der var ved at kravle ned af en stige, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Der blev sendt flere patruljer – herunder hundepatruljer – til stedet, hvor en betjent fik øje på to mænd, der stod ved en bil og talte sammen.

Da betjenten råbte dem an, satte den ene sig ind i bilen og kørte i høj fart fra stedet. Den anden, en 26-årige mand, blev anholdt og sigtet for indbrud.

Begik samtlige færdselsovertrædelser

En anden patruljevogn, der også var på vej til gerningsstedet, fik besked på at sætte efter ham, der var stukket af i bilen, som han i øvrigt havde slukket alt lyset på.

Eftersættelsen fortsatte gennem Aarhus midtby, hvor føreren undervejs flere gange med høj hastighed kørte frem for ubetinget vigepligt, tre gange frem for rødt lys og nåede en hastighed på op mod 150 km/t.

Ved Åboulevarden forulykkede bilen, da føreren kørte ind i en parkeret varebil.

Fortsatte flugten til fods

Føreren steg herefter ud og fortsatte flugten til fods. En vaks borger spottede, at politiet var på jagt efter manden og løb efter ham og fik ham tilbageholdt, indtil betjentene kort efter kom og tog over.

Den 32-årige mand blev anholdt og er foreløbigt sigtet for indbrud, spiritus- og narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for tre gange at køre frem for rødt lys, for hastighedsovertrædelse og for manglende lygteføring.

Del artikel

Andre læser også