Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indretningstips til dig, som bor på få kvm

Af Annoncør

Bor man på få kvm, handler det om at være smart og kreativ med indretning og opbevaring.  Dette er især et problem, da det typisk ender med at indretning egentlig bare udgøres af opbevaringsmøbler, hvilket kan få et rum til at se endnu mindre og klodset ud. 

Annoncørbetalt indhold leveret af:  Daells Bolighus

Multifunktionelle møbler 

Møbler med flere funktioner er helt klart ideelle, hvis man bor et sted med begrænset plads. Sovesofaen kender vi alle, men man kan altså sagtens finde en fin sovesofa som man både sover og sidder godt i. Derudover findes der også almindelige senge, som har rum og skuffer til opbevaring, hvilket er en god idé til at undgå for mange skabe og reoler, som tager en masse gulvplads. Faktisk findes der også stole, som også har samme formål. 

Andre smarte møbler såsom borde der kan slås ud fra væggen er også gode at have, da de nemt tages frem når de skal i brug og derefter gemmes væk, når de ikke længere skal bruges. 

En pendel lampe giver plads og belysning

Selv når man bor på mindre plads, er den rette belysning stadig nødvendig. En måde at få belysning i hjemmet uden at bruge plads er med en pendel lampe. Denne type lampe hænger netop fra loftet i stedet for at optage plads som gulvlamper for eksempel gør. Dette leder os videre til det næste tip.  

Hold gulvet ryddet 

Mangel på gulvplads og en masse møbler er især det, der får små rum til at se endnu mindre ud og klodsede ud. Et godt tip til at indrette mindre kvm er at holde gulvet ryddet og i stedet anskaffe sig møbler og reoler, som hænger på væggene, eller som nævnt før, få belysning i form af pendel lamper og spar plads på gulvet. Holdes gulvet ryddet giver det en følelse af mere plads og får rummet til at virke mindre trængt. 

Mindre møbler 

Det er en omvæltning at skulle bo på få kvm, hvis man er vant til en masse plads, hvor man ikke har skulle begrænse sig ift. møbel størrelse. En nem måde at skabe plads på er netop at anskaffe sig mindre møbler. Det vil sige en mindre sofa, et mindre sofabord og en mindre seng. Især mindre sofaer og mindre senge er en omvæltning for mange, som før at haft masser af plads at ligge og sidde på. 

Mindre møbler er ikke nødvendigvis for små, men kan opfattes sådan i starten, hvis man er vant til større møbler. 

Et alternativ til et stort og firkantet spisebord er et mindre og rundt spisebord, som giver plads i og med formen netop ikke er firkantet og klodset. 

Det kan også være man har et behov for at rydde ud i sine ting og sit tøj som man aldrig bruger, da disse ting netop optager en masse plads. 

 

Del artikel

Andre læser også