Ingen buffet: Nytænkende brunch med mini-tarteletter
Er du træt af store brunch-buffeter? Så er der råd at hente i det sydlige Aarhus. Restaurant Unico i Højbjerg har genoptaget deres brunch. Dog kun om søndagen.
Her er ingen selvhenter ved store borde. Tjenerne serverer din mad ved bordet. Unico er unikke, og deres mål er at lave en unik brunch, som du ikke ser andre steder.
Vi skal samles om et måltid mad
Serveringerne er delemad, som bliver serveret ved bordet. Maden kommer på fade, som passer til det antal, som er ved bordet. Der er ni forskellige serveringer, og prisen for dem er 195 kroner. Kaffe ad libitum koster 55 kroner. Juice ad libitum 65 kroner. Hvis du vælger brunch inklusiv kaffe og juice, må du slippe 295 kroner. For børn under 12 år er prisen 195 kroner inklusiv juice. Hver anden måned skifter menuen.
Retænker begrebet brunch
Nu er brunch et brugt og misbrugt begreb, som i princippet dækker over det meste, som spises mellem 8.00 og 14.00. Men hos Unico har de gjort op med, hvordan vi tænker brunch. Her bliver retter serveret på en anderledes og sjov måde. Kokkene laver selvfølgelig alt maden fra bunden, og de friske råvarer er fra øverste hylde. Der er en rød tråd i serveringerne, og der er velsmag i hver eneste mundfuld. Er du vegetar, så serveres der selvfølgelig også rene vegetar-retter.
Ingen ventetid
Der bliver taget aktion, når du bestiller noget. Målet er, at ingen gæster skal vente på noget. Brunchen på Restaurant Unico starter fra 9.30 og frem. Du har bordet i tre timer, fra du ankommer. Bare så det er på plads.
Fra den 12. marts til den 29. april ser menuen sådan her ud:
BLØDKOGT OLSGAARD ÆG I SPISELIG SKAL
danske “kaviar” / peberemulsion / islandsk salt
***
LAKSE CARPACCIO
koldrøget færøsk laks / salater / urter / rævesauce
***
GAJOUNS
slethvar / tatarsauce / citron / dild
***
NIELSEN SKINKE
havgus chips / trøffel / syltet skalotteløg / frisé salat
***
CARPACCIO AF OKSEINDERLÅR
rødbeder / kapers / peberrod / karse
***
BRØD
surdejsboller / ristet hjemmebagt toast / byens bedste rugbrød
***
MINI TARTELET MED KYLLING DANOISE
hønsesalat / råmarineret rabarber / “agurkesalat”
***
BURGER BEARNAISE
brioche boller / rib eye / bearnaise sauce / syltet løg
***
GL. KNAS (“LAGERET FLØDEHAVARTI”)
cremefraiche 50% / pærer / pærebrændevin / peber
***
RABARBER TRIFLI
bagt rabarber / hvid chokolade