Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ingen jul uden glögg: Færdiglavet og velsmagende Handcraft Glögg 

Af Freja Dumont

Er der noget, der hører sig julen og december måned til, så er det glögg. Det er blevet en fast bestanddel af de flestes forestillinger om julen. I dag findes gløgg i mange varianter og kvaliteter med eller uden alkohol. 

 

Tre veludførte varianter

En ny variant er nu at finde på hylderne i udvalgte Føtex. Handcraft Glögg er navnet. Pia Amalie Møller Pedersen og Allan Enevoldsen, der tidligere havde Foodfein i Sønder Allé, Aarhus, står bag og har igennem en længere periode udviklet og arbejdet med deres glögg. Det er blevet til tre veludførte udgaver; en alkoholfri, en hvid og en rød glögg. Glöggen er sødmefyldt, har smag af julekrydderier og citrusfrugter.

 

Smagen af jul

Uanset om du vælger den røde, hvide eller alkoholfri glögg, fanges du af en intens smag af jul. Julesmagen skabes af krydderier bestående af nelliker, kardemomme, kanel og anis samt frisk ingefær. Derudover citrusfrugter af appelsin, lime og citron. 

 

Handcraft rød glögg

Man mærker ved første mundfuld den lette syre efterfulgt af sødme og til sidst en god gang varme fra alkoholen. Julekrydderierne samt citrusfrugter er kogt i en sirup af sukker og honning. Efterfølgende blandet med rødvin, rød portvin og brandy (cognac). 

TIP: Server gerne med mandler og jumborosiner.

Prisen er 99 kroner pr. flaske.

 

Handcraft hvid glögg

Julekrydderierne samt citrusfrugter er her kogt i en sirup af sukker og honning og vanilje. Efterfølgende er det blandet med hvidvin og hvid portvin. Den er lidt sødere, og giver dejlig smag af vanilje og citrus, mens varmen fra alkoholen trænger igennem. 

TIP: Server gerne med en hel stang kanel i glasset (husk, at varme glöggen først, inden den hældes over kanelstangen).

Prisen er 89 kroner pr. flaske.

 

Handcraft alkoholfri glögg

​I den alkoholfri udgave er krydderierne og citrusfrugter kogt i en sirup af sukker og honning. Efterfølgende er lavet en sort te med tørret fersken. Mange kender det som is-te. Dertil er tilsat grape. Det giver en glögg med sødme af julekrydderierne og fersken, efterfulgt at syre fra citrusfrugter og slutteligt en anelse bitterhed fra grapen. Derved bliver glöggen ikke alt for sød, trods de mange søde elementer.

TIP: Server gerne med mandler og jumborosiner – eller en tørret mild chili.

Prisen er 69 kroner pr. flaske. 

 

Ryst godt og varm op

Alle tre glögg er lavet af ’rigtige’ råvarer. Det betyder, at der er friske tørrede krydderier i. Det er nemt at gå til, da alle glögg er færdigblandet og drikkeklar. De skal blot omrystes og opvarmes. Smagen er i topklasse, og glöggen får en anbefaling herfra. 

 

I Aarhus findes Handcraft Glögg i følgende butikker:

 

Føtex Egå
Føtex Food M.P. Bruunsgade
Føtex Guldsmedgade
Føtex Holme
Føtex Skejby
Føtex Storcenter Nord
Føtex Viby

Ingen jul uden glögg: Færdiglavet og velsmagende Handcraft Glögg 

Del artikel

Andre læser også