ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

International Nutella-dag: Spisested inviterer på vafler med Nutella

Af Freja Dumont
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Hvis du gik rundt og troede, at valentinsdag og fastelavn er de eneste mærkedage i februar, så kan du godt tro om igen.

For denne måned byder nemlig også på en anden (og efter vores mening) ret vigtig mærkedag. Nemlig World Nutella Day, som officielt finder sted den 5. februar.

Hos Salling ROOFTOP fejrer de vores allesammens yndlings hasselnødde- og kakaocreme med nybagte belgiske vafler og gæt selv… Nutella!

Så det er bare med at sætte kursen mod Salling ROOFTOP i morgen, hvor vaffelboden byder på en vaffel med to toppings efter eget valg til kun 45 kroner.

Nutellaens historie

De fleste kender og elsker Nutella – men ved du egentlig, hvordan idéen til Nutella opstod?

Efter anden verdenskrig var der stor mangel på kakao. Chokoladefabrikanten Ferrero, der oprindeligt stammer fra Piemonte i Italien, forvandlede dette problem til en smart løsning og udviklede en sød pasta lavet på hasselnødder, sukker og en lillebitte smule af den sjældne kakao – og Nutellas forfader var født.

Opskriften blev gennem årene udviklet og forbedret, og i 1964 var det første glas Nutella, som vi kender det i dag, født.

Den 5. februar 2007 opfordrede den italiensk-amerikanske blogger Sara Rosso alle Nutella-elskere til at forene sig, og siden da er World Nutella Day blevet fejret hvert eneste år.

Del artikel