Interview med Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF – Aarhus kan mere end København
I denne uge tog vi en snak med administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen. Det kom der følgende ud af:
Du bor fortsat i Randers, selvom du nu arbejder hos AGF?
Ja, det er rigtigt, og da jeg studerede i Aarhus boede jeg også i Randers. Jeg har faktisk altid boet i Randers, og det er sjovt fordi folk fra Randers har sådan set ikke et problem med Randers, men det har folk fra Aarhus. Altså de kan simpelthen ikke forstå, hvordan man kan bo i Randers. Jeg befinder mig rigtig godt der, det er der min familie er og mine venner er, og det er også der, jeg kan få et pusterum, også selvom jeg har været i fodboldklubben dér i 12 år. Selvom det var et specielt skifte for randrusianerne, at jeg jo tog til Aarhus, så kan jeg stadig godt have et pusterum i det randrusianske byliv. Men jeg bruger ikke byen så meget. Min hustru arbejder også i Aarhus, så vi bruger begge Aarhus. Det er jo en fantastisk by. Vi bruger det på den måde, at vi har sådan en idé om, at vi skal have tid til os selv, hvor vi mødes efter arbejde og så går i latinerkvarteret. Det er dét, vi typisk bruger byen til. Vi bruger Aarhus mere end Randers til shopping.
Hvad er det særlige ved Randers i forhold til Aarhus?
Jeg ved ikke om Randers kan mere, men vi har et hus der, som vi er rigtigt glade for. Vi købte det for otte år siden. Udover det, så har vi to drenge og vi har begge vores børns bedsteforældre, både mine forældre og min hustrus forældre bor der. Alle vores søskende bor der. Vi har au pair pige. Det kræver også et hus, så jeg har svært ved lige at forestille mig at flytte herned. Det er også sådan, at infrastrukturen i Aarhus ikke er den bedste. Hvis jeg skulle bo i Aarhus, skulle det nok være det nordlige Aarhus, og så ville vi have næsten lige så lang køretid fra eksempelvis Risskov. Hvis vi skulle bo i det sydlige Aarhus vil jeg mene, at vi har for langt til vores venner og familie. Ikke at vi har langt på den måde, vi kører jo turen hver eneste dag, men vi bruger byen på en anden måde i stedet for.
Er Aarhus med på restaurantsiden?
Vi går meget ud og spiser. Så tager vi ud og shopper om eftermiddagen og går og hygger og så er det jo et fantastisk café- og restaurationsmiljø i Aarhus. Det er jo second to none. Jeg tror faktisk, at det er bedre, end det er i København. Det tror jeg. Det er meget spredt i København, det synes jeg ikke, at det er i Aarhus. Du kan i hvert fald gå fra det ene til det andet. Det er bare mere laidback på en eller anden måde. Jeg har ikke noget imod København og kommer også til København, men det skal ikke sammenlignes. Du kan ikke sammenligne nogen anden provinsby med det Aarhus kan på restaurationssiden. Overhovedet ikke. Silkeborg, Randers og Aalborg. Aalborg har en lille smule, synes jeg, men ikke noget, der når Aarhus til sokkeholderne.
Har du nogen yndlingsrestauranter eller -caféer?
Jeg har alle vores sponsorer, og der er nogen nede ved åen, som jeg godt kan lide, også hvis vi har møder. Så sidder man dernede, så det bruger jeg fast. Når det er med min hustru er det ikke så meget ved åen, så er det mere Latinerkvarteret. Aarhus har et bredt spektrum.
Bruger du Østjylland ellers?
Nej, det gør jeg absolut ikke. Det er sjældent, at vi er ude at spise i Randers. Det er Aarhus, fordi det er nemt, når vi begge to arbejder her. Det er meget afhængigt af, hvordan det passer med vores weekender. Jeg vil gerne høre De Eneste To og når de eksempelvis spiller på Train, så er vi i Viborg og spille kamp og det passer ikke lige. Så vi tog til Grenaa og hørte De Eneste To, men vi spiste ikke i Grenaa. Ellers kan jeg ikke huske, at jeg bruger Østjylland som sådan. Det er Aarhus.
Hvad med kulturoplevelser ud over fodbold? Museer, forlystelser og den slags?
Jeg har både været på Moesgaard og aRos. Moesgaard, kort efter at det nye åbnede, med familie og venner, hvor vi var inde og se det. Jeg syntes, at det var fantastisk. Vores to drenge er fire og seks år, så det var en hurtig omgang. Der var ikke så meget fordybelse. Og så har vi været på aRos for nylig. Jeg var imponeret over, hvor mange mennesker, der var dér klokken ni om aftenen. Det var imponerende!
Musikhuset bruger vi også. Og så selvfølgelig Ceres Arena og Tivoli Friheden. Der er et væld af aktiviteter, som vi ikke har prøvet endnu. Det har noget at gøre med, hvordan det lige passer ind i forhold til arbejdet. Jeg er med til alle vores udekampe og selvfølgelig også alle vores hjemmekampe, men så har vi også selv nogle aktiviteter her i huset, så den del af det fylder også meget. Derfor farer jeg ikke rundt til alt muligt. Det er mest restaurationerne, jeg bruger.
Har du nogen forventninger i forhold til AGF til Aarhus som kulturhovedstad i 2017?
Jeg synes stadigvæk, at det er meget abstrakt. Jeg kan ikke forestille mig det, jeg ved ikke hvilke events, der kommer. Jeg synes, at det er meget lidt håndgribeligt endnu. Jeg glæder mig til det, jeg tror da, at det bliver stort, men jeg må også sige, at i AGF lige nu er det hurtigt en dag, der tager den næste, så det er svært at kigge halvandet år ud i fremtiden. Det er ikke noget, jeg har det helt store fokus på. Vi driver jo det her sted med en halv million gæster om året, både til breddeidræten, til eliteidræten, til vores koncerter, fodboldlandskampe, håndboldlandskampe, og alt hvad der eller er, så vi er jo en væsentlig del af byen. Så på den måde skal vi jo bidrage til helheden i 2017, men jeg ser ikke et specielt arrangement. Som sagt, så synes jeg, at det er abstrakt. Det er svært for os at forholde os til, jeg tror at vi koncentrere os om de ting, der er og eventuelle forespørgsler, der må komme.
Til sidst: Er der et sted, hvor man kan møde AGF’er – har de et stamsted ude i byen?
Nej. dengang i 80’erne og 90’erne var der ikke den samme professionelle tilgang, spillerne ikke tjente lige så mange penge og det var ikke samme form for forretning, der mødtes spillerne på Mackie’s Pizza og det var ligesom deres sted. I dag tror jeg primært, det er Grappa og nogen af stederne ved åen. Vores spillere bruger vel byen ligesom jeg selv og andre i AGFer gør, sådan meget mangfoldigt. Det er ikke, fordi vi som sådan har et stamrestaurationssted. Det er ved åen og på steder som Castenskiold, Grappa og Ferdinand vi ofte kommer. Det er dem primært, tror jeg.
I forhold til Randers, som jeg sagde i starten, hvordan man ser på det at bo i Randers, det er jo ikke fordi, at jeg går rundt med en Mokai og de der Buffalo eller hvad det er for nogle sko. Det er ikke sådan jeg lægger mærke til det, men jeg vil da sige, at jeg bruger Aarhus mere, også fordi min hustru arbejder her. Så det er jo nemt for os. Det ville være træls hvis jeg skulle hjem og afsted igen, så jeg bruger Aarhus både i dagligdagen i arbejdsøjemed til møder og så videre, men også når vi har en børnefri tur sammen.