Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Isdisco og skøjteshow: Aarhus Skøjtehal fejrer 50 års jubilæum

Af Freja Dumont

I 50 år har Aarhus Skøjtehal dannet ramme om byens indendørs isaktiviteter, og den runde fødselsdag skal selvfølgelig fejres med manér.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Alle er derfor inviteret den 9. december, hvor dagen markeres med blandt andet skøjteopvisning, aktiviteter på isen og som afslutning isdisco i 70’er-stil.

“Jeg glæder mig meget til at være med til at fejre byens eneste skøjtehal. Gennem årtier har den bidraget positivt ved at underholde publikum og give aarhusianerne en sund mulighed for at røre sig,” siger Mahad Yussuf, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune i pressemeddelelsen.

En historisk Aarhus-institution

Det var i 1966, at byens første ishockeyhold blev etableret, og dengang skøjtede man under åben himmel.

Ønsket om en overdækning blev konkret i 1969, da arkitekt Jørgen Absalonsen blev udpeget til at tegne den nye hal, der gav rum for 2.700 tilskuere, et cafeteria, mødelokaler, omklædningsrum, lægerum, depoter og kiosk.

Rejsegildet på Aarhus Skøjtehal blev afholdt 6. juni 1973, og 9. november kunne isen for første gang tages i brug, da den nystiftede Århus Skøjte-Klub indtog isen.

Den officielle indvielse skete en lille måned senere, den 8. december 1973.

I dag benyttes Aarhus Skøjtehal af Aarhus Curling Klub, Ishockey Klubben Aarhus, Crykkediles og Aarhus Skøjteklub.

Hvis du vil vide mere om Skøjtehallen, er der i anledning af dens 50 års jubilæum, skabt en podcast ‘Stemmer fra Skøjtehallen’, som du kan finde, hvor du plejer at lytte til dine podcasts.

Program for dagen:

Der er gratis entré fra kl. 15-18. Skøjter kan lejes for 50 kr. Der kan købes en spis og skøjt-billet til 140 kr., hvor følgende er inkluderet: Varm aftensmad, skøjteleje og entré til isdisco. Dette kan gøres HER.

15:00-15:10: Velkomst i hallen og tale v. Mahad Yussuf, rådmand for Kultur og Borgerservice

15.10-15.25: Skøjteløbsshow v. Aarhus Skøjteklub

15:25-17:00: Skøjteløb for alle aldre

17:00-17:15: Iskørsel og klargøring til næste aktivitet

17:15-18:00: Foreningsaktiviteter v. Aarhus Skøjteklub og ishockeyklubben – lær at lave piruetter eller slå til en hockeypuck

PAUSE på isen…. sjov i forhallen og aftensmad i caféen

19:00 – 22:00: Skøjtedisco for alle, hvor hallen forvandles med festlig belysning og musik i ægte 70’er stemning. Entré 70 kr.

Del artikel

Andre læser også